Marieke Schimmel, BA

Leertherapeut, Intaker, Docent,
Integratieve (Jongeren)therapeut ECP

Heel mijn leven heb ik gezegd: “Als ik 40 ben wil ik therapeut worden.” Dit ben ik dan ook gaan doen.

Marieke Schimmel, BA

Mijn achtergrond

Na jaren werkzaam te zijn geweest in de hulpverlening en daarna binnen het beroepsonderwijs, als docent en coach van studenten en ook het team, wilde ik de stap verder maken: van coach naar therapeut. In 2011 ben ik gestart aan De Academie, de visie en de werkwijze sloot en sluit nog steeds volledig aan bij mijn gedachtegoed. Het zit allemaal al in ieder mens, alleen soms heb je even de juiste begeleiding nodig om dit weer te voelen en te durven veranderen.

Rijkdom aan kennis

De Academie bood hierin het passende gedachtegoed, tools en kennis voor mij. De theorie en het intensieve proces van leren als mens en professioneel. Hierdoor voel ik me enorm verrijkt als mens en professional. In 2016 ben ik afgestudeerd als jongeren- en volwassentherapeut en kindercounselor en heb ook de opleiding EMDR gevolgd. Dit alles zet ik dagelijks in binnen mijn praktijk. Met ontzettend veel plezier en enorme rijkdom aan kennis vanuit De Academie.

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

Mijn tip aan studenten

Voor jou als student gun ik je om dit prachtige vak eigen te maken. Door een professioneel doordacht fundament te gaan leggen binnen deze opleiding. Een fundament waarmee je als je dit beheerst, je cliënt op zijn weg kan begeleiden en jij als coach/counselor/therapeut aan de zijlijn mag sturen op het proces van de cliënt. Om dit fundament eigen te maken, moet je oefenen en het gewoon gaan doen. Hoe spannend dit soms ook kan voelen, ga het maar ervaren, dan bemerk je wat het effect is en zal je stap voor stap merken wat het effect is van iedere stap. Het mooie in dit proces is dat je ook je eigen stukken tegenkomt, deze onder ogen mag komen, mag gaan ervaren en mag aanpakken. In dit proces begeleid ik je vol warmte, aandacht, vol nieuwgierigheid, confronterend soms maar bovenal op jouw tempo. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten.

Als Academie opleider…

…ben ik sinds 2016 aangesloten bij De Academie. De combinatie van docent, intaker, leertherapeut en eigen praktijk voeren vind ik een inspirerende rol. Waarin ik iedere dag geacht word te blijven leren, kijken en luisteren naar wat de student/cliënt nu nodig heeft in zijn of haar individuele proces, maar ook in het proces van leren. Het alert moeten zijn op het proces, zowel in een groep als individueel, inspireert me om scherp blijven. De ene keer meer voor de groep als docent en de andere keer in de rol als (leer) therapeut, sturend op het proces zodat de cliënt of student tot zijn of haar antwoorden kan komen. Dit vind ik nog steeds het mooiste om te doen. Dat je iemand ziet ontdekken, groeien, durft te voelen en erbij durven te blijven om van daaruit stappen te zetten. Dit proces in zijn puurste zin te mogen bijstaan, drijft me nog iedere dag. En dit weer doorgeven aan nieuwe collega’s die dit proces ook mogen gaan begeleiden, vind ik geweldig om te doen. De visie van De Academie is voor mij dagelijks de drijfveer van waaruit ik kijk op zoek naar waar de krachtbronnen liggen, zodat de student/cliënt zijn proces kan gaan aanpakken en oplossen. Het hierin zo goed geschoold worden is een fundament voor mijn dagelijkse werk.

Als privé mens…

…ben ik het liefst bij water. Ik hou enorm van water. Zoals we op De Academie zeggen: “Aan de overkant van de rivier oversteken naar de cliënt”. In mijn vrije tijd ben ik zelf graag aan de rand van het water. Om in het water te zwemmen, langs het water te wandelen, fietsen, yoga te doen, te lezen om me te laten inspireren om me te laten zijn. Het water geeft mij rust, verbinding, zorgt ervoor dat ik zelf blijf stromen, maakt me blij en houdt me speels en verbonden met mezelf.

Daarnaast hou ik erg van met dierbaren, eten, dansen, reizen en de mooie dingen in het leven vieren. Dit alles zorgt ervoor dat ik blijf stromen.

Mijn collega's