Ciska Mastenbroek, MSc

Leertherapeut,,
Integratieve Therapeut ECP, Psycholoog, Klassieke Hypnotherapeut

Ik ben al sinds 2006 met veel plezier als opleider/leertherapeut betrokken bij De Academie en vind het geweldig om studenten te zien groeien. Mijn kennis en ervaring delen met studenten, zodat ze het vak in alle finesses leren kennen, is heerlijk om te doen. Kies je voor een studie aan De Academie, dan leer je van de beste professionals, op een professionele manier, een prachtig beroep waar jij enorm veel voldoening uit kan gaan halen in je verdere leven.

Ciska Mastenbroek, MSc

Therapie op maat

Het gaat er in ons vak om dat een cliënt onder jouw begeleiding het voor elkaar krijgt om positieve veranderingen in zichzelf te bewerkstelligen. Wat mij aanspreekt in de integratieve psychotherapie is dat het een overstijgend model biedt. Het is therapie op maat, volledig toegespitst op de doelen van de cliënt.

Het is voor mij telkens weer een dankbare ervaring wanneer ik mag helpen in het proces naar meer persoonlijk en veelal ook professioneel geluk. Of dat nu de student in leertherapie is die de verschillende aangeboden technieken aan het oefenen is, of de cliënt die ervaart hoe wezenlijk het volgen van je eigen richting is voor het bereiken van rust, ontspanning en tevredenheid met je eigen situatie.

Telkens weer nieuwe ZIN

Er wordt in onze aanpak door ons niets ingevuld of aangenomen voor de cliënt. Het accent ligt op het vergroten van de eigen autonomie door het verkennen van de eigen persoonlijkheidsdelen, het vergroten van je eigen slagkracht.

In 1999 volgde ik zelf de opleiding Integratieve Psychotherapie en Hypnotherapie aan De Academie (2005). Ik studeerde omgangskunde aan de Hogeschool Holland (1987) en Psychologie aan de Vrije Universiteit (1994). Ik werkte in een ziekenhuis, gaf les en deed onderzoek.

De integratieve psychotherapie geeft mij zowel als professional en als mens telkens weer nieuwe ZIN.

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

Als privé mens

Wanneer ik niet als psycholoog of integratief therapeut en leertherapeut aan het werk ben geniet ik van mijn stad, Amsterdam. Een museum, een concert, het theater en een glas op het terras. Een beetje afzien tijdens het klimmen in de bergen geeft me, wanneer ik de top van de berg behaald heb een ultiem gevoel van geluk. Onderweg de mooie natuur, een stevige fysieke inspanning en aan het einde van de dag het meest prachtige uitzicht en de trots van het volbrengen.

Eén van mijn passies: lezen

Het liefst op waarheid gebaseerde familiedrama’s. Het achtste leven van Nino Haratischwili of Kom hier dat ik U kus van Griet op de Beek. Verhalen over
beklemming en ontsnapping. Over hoe karakters gevormd worden. Ook hou ik van filosofie, het vak waar de psychologie uit voort komt. De Finse filosoof Frank Martela
beschrijft in zijn boek Een prachtig leven, hoe we de zin in ons bestaan kunnen vinden. Hij beschrijft dat we veel meer de nadruk moeten leggen op de ZIN in het leven in plaats van de betekenis van het leven. Hij geeft aan dat we veel meer met ons leven kunnen doen om het zinvoller te maken en meer waarde te geven, voor onszelf en de mensen om ons heen.

Mijn collega's