Liliane Olthoff, MA

Studieadviseur, Leertherapeut, Integratieve Counselor, Integratieve Hypnotherapeut i.o.

Ik ben werkzaam als leertherapeut en verder ben ik sinds begin dit jaar (2021) betrokken bij het geven van studieadvies aan aankomende integratieve coaches en counselors.

Liliane Olthoff, MA

De integratieve benadering

Ik ervaar De Academie als een prettige, positief motiverende en tevens uitdagende leeromgeving. Ik waardeer hierbij de leuke, hartelijke en geduldige docenten, die je de ruimte geven om jezelf te ontwikkelen en je op aangename wijze begeleiden bij het leren beheersen van de stof.
Wat mij onder andere aanspreekt bij de integratieve benadering is de kortdurende en doeltreffende ‘to the point approach’. Hierbij is de theorie gebaseerd op wetenschappelijke fundamenten. Ook waardeer ik de sessies op maat, waarbij het zelfhelend vermogen van de cliënten bewust en onbewust kan worden geactiveerd.

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

Helemaal op mijn plek

Na een Master aan de Vrije Universiteit in Amsterdam te hebben behaald in Cultuur, Organisatie en Management (2003) werkte ik twaalf jaar bij handelshuizen die betrokken waren bij import en export van dranken. Dit zowel in loondienst als zelfstandig ondernemer. Het werd voor mij tijd om het roer om te gooien een ander werkveld te kiezen. Via een open dag van De Academie kwam ik terecht in een nieuwe cultuur waar ik me sindsdien helemaal op mijn plek voel.

Als praktijkprofessional…

…voer ik met veel plezier gesprekken met mensen en geniet van meestal zichtbare, positieve veranderingen die zij kunnen doormaken. Hierbij krijgen zij weer meer grip op hun eigen gedachten, gevoelens en gedragingen. Deze inzichten geven hen onder andere weer kracht om hun pad te vervolgen en problemen te ‘tackelen’. Ik waardeer hierbij zeer de persoonlijke en vaak diepgaande samenspraak die kan ontstaan.

Als privé mens…

…hou ik me veel bezig met flora en fauna, reizen, lezen, mijn woonplaats Amsterdam en sport: hardlopen en tennis.

Mijn collega's