Angenieta de Bie, BA

Leertherapeut, Examinator, Intaker, Examentrainer,
Integratieve Therapeut ECP, Integratieve Hypnotherapeut

Een steentje bijdragen aan de professionaliteit van toekomstige collegae, ervaar ik als waardevol en zeer de moeite waard. Er is immers zoveel vraag naar goed opgeleide professionele therapeuten. Het is fijn als mensen straks bij jou terecht kunnen in je praktijk. En wij elkaar vervolgens weer kunnen ontmoeten als collega’s. En dan is de cirkel weer rond.

Angenieta de Bie, BA

Muzikale achtergrond

In het verleden ben ik na mijn conservatoriumstudie jarenlang werkzaam geweest als uitvoerend en docerend musicus. Daarna heb ik als afdelingshoofd aan de Muziekschool Amsterdam ruime ervaring opgedaan met het coachen en begeleiden van medewerkers en leerlingen.

Mijn affiniteit en ervaring met zowel onderwijs als psychotherapie als management komen goed van pas bij de taken die ik momenteel bij De Nederlandse Academie vervul. Op De Academie verzorg ik leertherapie aan MT studenten en ben ik praktijkexamentrainer en examinator voor alle leertrajecten die De Academie aanbiedt.

Nooit uitontwikkeld

We maken allemaal onze reis. Zowel in de binnen- als buitenwereld. Als kan en mag zijn wat is, dan voelen we ons thuis bij onszelf en kunnen we ons vrij ontwikkelen. Een belangrijk uitgangspunt van het integratieve werken is dat de cliënt het weet, kan en doet. Zo vertrouw ik ook op jou als student.

In leertherapie geef jij aan welke ontwikkelpunten aandacht vragen en wat je verder kan helpen in jouw leerproces als professional. Zodat je steeds meer de therapeut kunt zijn die je graag wilt zijn, conform de kwaliteitsnormen die gesteld worden aan je beroep. Op deze manier wordt leertherapie voor zowel leertherapeut als student een leerzaam en interessant proces. Want één ding is zeker; in dit vakgebied ben je nooit uitontwikkeld.

Als examinator…

…en hoofd van alle examinatoren staat ons vakgebied centraal; therapie is een ambacht. Het vak leer je alleen door te ervaren en te doen. Dat kan soms wat spannend zijn, maar dat hoort bij ontwikkeling en jezelf in staat stellen om te mogen leren. Daarnaast is het vaak ook echt genieten en super leerzaam om je voor te bereiden op je praktijkexamensessie en vervolgens ook echt examen te doen! Op weg naar de beste professional en een nog rijker mens.

Ondertussen werk ik alweer sinds 2008 in mijn eigen praktijk en ben ik alweer dertien jaar betrokken als opleider bij De Academie. Ik geniet van mijn leven en alles wat het leven te bieden heeft; te veel om op te noemen.

Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

Ik vind het fijn als mensen ontdekken wat hun kwaliteiten en mogelijkheden zijn en hoe ze deze verder kunnen ontwikkelen. Tijdens de opleiding ontwikkel je je niet alleen als professional, maar ook als persoon. Het meest bijzondere aan de opleiding vind ik nog steeds dat naast het leren van een vak, het ambacht, de opleiding veel ruimte biedt voor persoonlijke ontwikkeling.

Bij momenten soms een intensief traject. Tip: Vertrouw op je unieke menskwaliteiten en je ontwikkelcapaciteiten. Met uiteindelijk resultaat: een cadeau aan jezelf.

Mijn collega's