Cynthia Beijdorff, BA

Leertherapeut,
Integratieve Counselor, Coach, Hypnotherapeut

Tijdens de opleiding Integratieve Counselor ben ik met nieuwe ogen naar de wereld om mij heen gaan kijken. Met mijn achtergrond als professioneel musicus, heb ik nu een prachtig vak waarin ik mijn creativiteit en mijn wens om te helpen bouwen aan een mooiere wereld kwijt kan.

Cynthia Beijdorff, BA

Mijn rol bij De Academie

“De echte ontdekkingsreis bestaat niet uit het zoeken naar nieuwe landschappen, maar in het hebben van nieuwe ogen.”
– Marcel Proust

 

Het mooiste van De Academie vind ik dat we elkaar op weg helpen om onszelf verder te ontwikkelen om daarmee ook weer anderen te kunnen begeleiden naar meer geluk en keuzevrijheid in het leven.
Als leertherapeut binnen de opleidingen Integratieve (Kinder)Counselor en Integratieve Coach draag ik aan deze ontdekkingsreis graag mijn steentje bij.

Waarvoor ik het doe

De mooiste ontdekking van het integratief werken is dat ik nu instrumenten in handen heb waarmee ik mensen kan begeleiden hun leven te gaan dirigeren hoe zíj dat willen.

Hoe bijzonder en waardevol zijn de momenten waarbij ik in de ogen van een cliënt een lichtje zie aangaan: Ah! Zo zit het dus, dit is wat ik wil en dit ga ik doen! Dat ik deze ervaring naast mijn eigen praktijk ook mag doorgeven op De Academie vind ik een feest!

Mijn praktijk voor counseling en coaching is in Baarn en ik ben lid van de NFG, waardoor mijn cliënten ook vanuit de zorgverzekeraar vergoeding kunnen krijgen én ik op de hoogte blijf van bredere ontwikkelingen binnen het complementaire psychosociale werkveld.

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

Mijn tip aan studenten

Ook halverwege de berg is het uitzicht al prachtig! Jezelf ontwikkelen is een feest en kan tegelijkertijd ingewikkeld zijn. Je hebt talent en een passie voor ons vak, anders zat je niet op deze opleiding.

Mijn tip is: wees mild voor jezelf, ga stap voor stap en geniet onderweg van al het moois van de opleiding en de mensen die er rondlopen.

Als Academie opleider…

…maak ik graag een omgeving mogelijk om samen te ontdekken en te groeien. Of dat nu is als docent, als leertherapeut of als supervisor, steeds weer geniet ik van wat mijn (aanstaande) collega’s in huis hebben.

Met mijn achtergrond als musicus en muziekpedagoog zet ik daar graag mijn creativiteit bij in. Delen houdt ons vak levendig en fris, ik geniet na acht jaar nog steeds enorm van de intervisie met mijn eerste Academie-intervisiegroep!

Literatuur en wetenschappelijk onderzoek rondom hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid hebben mijn bijzondere aandacht.

Ik omarm het integratief gedachtengoed en ontdek in mijn praktijk in Baarn telkens weer de kracht van het integratief werken.

Als privé mens…

…vind ik niets fijner dan voor de tent in het zonnetje te zitten met een goed boek. Hoewel… op het water zijn, wandelen in de bergen, een mooie tentoonstelling, muziek maken, zingen, toneelspelen, yoga, onverwacht een etentje met vrienden in elkaar draaien…allemaal dingen waar ik blij van word.

Nieuwe dingen leren geeft mij energie: laatste aanwinst is een ukelele!

Mijn collega's