Studeren aanDe Nederlandse Academie

Ervaren, begrijpen en doen!

Bezoek ons Open Huis

Meesterschap

Vanaf de eerste communicatie-toonladders en harmonie-oefeningen, het melodieus samenspelen met je cliënten, het componeren van therapeutische melodieën en symfonieën tot en met de vrije intuïtieve improvisatie: je leert het op De Nederlandse Academie. 

 

Jan Rademaker
directeur, opleider

De opwaartse leerspiraal

Op De Nederlandse Academie krijg je niet alleen theorie. De power van ons leersysteem zit vooral in de krachtige wisselwerking tussen cliëntsessies onder supervisie, trainen in je intervisiegroep en persoonlijke verdieping in je leertherapie. Ervaar welke boost dit persoonsgerichte leersysteem geeft aan je ontwikkeling als mens en professional!

De lesdagen op De Academie

Tijdens de lessen oefen je met elkaar de vaardigheden van het vak. Van de docenten krijg je direct feedback. Ook de interventies oefen je eerst met elkaar voordat je het toepast bij je cliënt. Zo weet je aan den lijve wat je cliënt meemaakt en kun je gerichter het veranderingsproces van de cliënt aansturen.

De leertherapie

In de groepsleertherapie ontwikkel je je professionele attitude in de interactie met de ander(en). Je beweegt je daardoor steeds soepeler in het menselijke contact. Je trekt en bewaakt je grenzen, zodat je je steeds meer ontspannen kunt voelen.

In de persoonlijke leertherapie bij je leertherapeut zet je de schep nog dieper. Je ervaart de modellen en interventies aan den lijve zodat je ook een ervaringsdeskundige professional wordt die weet waar hij het over heeft. Je pakt ook persoonlijke belemmeringen bij jezelf aan zodat je met kracht, rust en zelfvertrouwen het werk doet.

De intervisie

Je gaat met elkaar thuis in een groepje extra de technieken en interventies verder inoefenen. Met elkaar analyseer je de sessies met de cliënt. Je geeft elkaar feedback, intercollegiale toetsing en professionele consultatie, zowel op kennis, techniek als op attitude.

De supervisie

Samen met twee medestudenten ga je naar de supervisor en overleg je je diagnose en actieplan. De supervisor kijkt mee, geeft instructie hoe je je werk kunt verbeteren.
Ook kom jijzelf aan bod: want hoe beter jij jezelf kent, hoe beter je de ander kunt helpen.

Je eigen praktijk

Al tijdens de opleiding begeleid je cliënten onder supervisie van onze deskundige opleiders. Zo bouw je tijdens de opleiding al een eigen praktijk op. Je kunt zonder doorverwijzing werken en helpt direct mensen met kortdurende begeleiding.

De sfeer

Het is allemaal nieuw, je gaat allerlei nieuwe ervaringen opdoen en misschien moet je hier en daar wel bepaalde zaken afleren. We maken met elkaar een open, respectvolle sfeer, waarin ruimte is om jezelf te zijn en om te kunnen experimenteren in relatie met de ander. De omgang tussen studenten en opleiders is collegiaal. Studenten zijn aanstaande collega’s met wie we gelijkwaardig in het vak staan.

Kom naar de Open Avond

Proef de sfeer en stel studenten en opleiders al je vragen. Bekijk de eerstvolgende Open Avond.