Miesche Groot-Hendriks, BA

Leertherapeut, Integratieve Counselor

Er is voor mij niets boeiender of interessanter dan het gedrag, denken en vooral voelen van ons als mens.

Miesche Groot-Hendriks, BA

Als praktijkprofessional…

…begon ik met de opleiding HBO maatschappelijk werk en dienstverlening aan de Hogeschool van Leiden. Vervolgens ben ik als maatschappelijk werker gaan werken in verschillende functies als bedrijfs-, school- en algemeen maatschappelijk werker.
Sinds 2010 ben ik ook begonnen met coachingswerkzaamheden waaronder intervisie en coaching aan werkzoekenden.

 

Na jaren gewerkt te hebben als maatschappelijk werker en coach, heb ik in 2019 besloten mijn hart te volgen en mijn eigen praktijk te starten. Echte verdieping verkreeg ik tijdens mijn opleiding Integratieve Counselor aan De Academie waar ik in 2019 ben gestart. Dit heeft mijn persoonlijke en professionele groei een enorme boost gegeven.

Ik ben betrokken bij De Academie als leertherapeut voor de opleiding tot Integratieve Counselor. Daarnaast ben ik Integratieve Counselor in mijn eigen praktijk, Praktijk Diepgang. In 2022 heb ik de module EMDR-i afgerond aan De Academie om ook deze mooie therapievorm aan mijn arsenaal toe te voegen.

Welzijn van cliënt vergroten

Als Integratieve Counselor begeleid ik (jong)volwassenen bij emotionele en psychosomatische problemen, zoals problemen met eigenwaarde & zelfbeeld, angst & onzekerheid, depressieve klachten, stress & burn-out, rouwverwerking, vage lichamelijke klachten en traumatische gebeurtenissen, om het welzijn van mijn cliënten te vergroten. Ik help mijn cliënt zijn of haar belemmeringen aan te pakken, innerlijke blokkades en innerlijke conflicten op te lossen zodat ze meer grip krijgen.

Het geeft mij dan ook enorm veel energie als mijn cliënten van “ongelukkige” mensen veranderen in “gelukkige” zelfverzekerde mensen.

Ik ben aspirant lid van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en het RBCZ.

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

Mijn tip aan studenten

Je staat aan het begin van een prachtige reis in je eigen binnenwereld. Geef jezelf vooral de tijd en de ruimte hiervoor. Behandel jezelf zoals jij zelf door anderen behandeld wil worden: met liefde en compassie. En geniet vooral van deze verdieping in jezelf. Je kunt het, doet het en wil het! Door te oefenen, oefenen en nog eens oefenen én gewoon te doen, maak je je dit prachtige vak eigen. Wat ik van cliënten, studenten en collega’s terug krijg is dat ze zich bij mij op hun gemak voelen, ik warmte en vertrouwen uitstraal en dat ze zich veilig voelen. Ik kan goed luisteren zodat jij alle ruimte krijgt om te delen zonder oordeel. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Als Academie opleider…

…voel ik mij bevoorrecht om als leertherapeut verbonden te zijn aan De Academie. Ik kan mij helemaal vinden in het integratieve gedachtegoed van De Academie en ben enthousiast dat ik hiermee nieuwe collega’s mag inspireren. Ik ervaar het als zeer waardevol om nieuwe collega’s te begeleiden bij hun leer- & ontwikkeltraject, zodat zij met het aangebodene de best mogelijke versie van zichzelf worden.

Als privé mens…

…krijg ik energie van mensen verder helpen in hun ontwikkeling. Ik ben een vrolijke, energieke en empathische vrouw. Ik geef nog meer betekenis aan mijn eigen leven door met mensen te werken. Om mijn hoofd leeg te maken wandel ik elke dag met mijn man, een buurvrouw of vriendin.
Ook houd ik van fijne gesprekken voeren onder het genot van een heerlijk eigen bereid dinertje of uiteten. Een ontspannen dag in de sauna met vriendinnen loop ik ook warm voor. Ik kan erg genieten van momenten met mijn gezin, familie en vrienden. Daarnaast lees ik graag ter ontspanning of luister ik muziek. Ennnn af en toe spring ik lekker uit de band door uit mijn dak te gaan op de dansvloer.

 

Boekentips

Kom uit je hoofd van Lisette Thooft
Verschillende boeken van Brené Brown
Start vandaag met ademen van Robert Bridgeman & Marleen van den Hout
Ik ken mijn ikken van Karin Brugman

Mijn collega's