Volg je les coronaproof Live én Online » lees meer

Irene Klein Link

Docent, Praktijktrainer, Examinator

Als opleider bij de Academie vervul ik de rol van docent aan de Beroepscoach Practitioner opleiding, en de functies van praktijktrainer en examinator, ook voor de eerste- en tweedejaars studenten van de Integratieve Counselor opleiding.

“De cliënt weet het”

Zelf ben ik opgeleid tot Beroepscoach en Integratieve Counselor aan de Academie. En ik ben nog lang niet uitgeleerd. Het boeiende van de zienswijze van de Academie vind ik het uitgangspunt dat de cliënt het weet, het kan en het doet. Als professional ben je slechts deskundig op het begeleiden van het proces en adviseer je nooit op de inhoud. Daarbij staat de gehele mens centraal en richten we ons op bewezen werkzame factoren uit de psychotherapie. Ieder mens is een unieke eenheid van denken, voelen en doen, op bewust en onbewust niveau, met een eigen verleden, heden, toekomst en met een eigen emotioneel, lichamelijk, spiritueel of existentieel welzijn. Verder vind ik het belangrijk dat de benadering resultaat- en doelgericht is met een op het individu gebaseerd behandelplan.

Mijn missie

Ik heb mijn eigen praktijk voor integratieve coaching en counseling in Bakkum. Vlakbij een mooi natuurgebied met bos, duin en zee. Ik geniet als ik er getuige van ben wanneer mensen vrijheid, compassie en liefde in zichzelf ontdekken. Wat mij betreft zit daarin de zin van het bestaan, in de zorg voor elkaars geluk. Daarbij is naast het delen van schoonheid, het delen van pijn en verdriet minstens zo betekenisvol.

Mijn doel als professional is om mensen te helpen zo snel mogelijk de regie weer in eigen hand te kunnen nemen. Mijn missie is het vergroten van levensgeluk, vanuit de visie dat iedereen beschikt over het vermogen om te veranderen. Mensen zonder omwegen stimuleren duurzame verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen geluk. Daar word ik gelukkig van.

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

Mijn tip aan studenten

Het belangrijkste wat studenten bij de Academie leren, is leren door het zelf ervaren en zelf doen. Dat vergt best veel van studenten. Onze opleidingen zijn intensief. Je gaat zowel als mens en als professional een heel veranderingsproces door. De eerste fase waarin je bewust onbekwaam bent en je realiseert hoeveel er nog te leren valt, is niet altijd makkelijk. Het is de kunst om ook van het leren te kunnen genieten. Gun jezelf het leerproces, met alle hobbels en obstakels die daar bij horen. Zorg daarnaast goed voor jezelf en jouw eigen energiebalans.

Als Academie opleider…

…vind ik het fantastisch dat ik bij kan dragen aan het uitdragen van de visie en missie van de Academie. Hoe meer mensen andere mensen helpen het geluk in zichzelf te ontdekken, hoe mooier de wereld.

Het is voor mij iedere keer weer boeiend om te zien hoe snel onze studenten zich het vak eigen maken. Dit komt omdat de nadruk van onze opleidingen ligt op ervaringsgericht leren. Zoveel mogelijk oefenen dus en direct met echte cliënten aan het werk. Wat ik inspirerend vind is de diversiteit van onze studenten en de enorme leergierigheid. Mensen met soms jarenlange ervaring als verpleegkundige, coach, HR adviseur, huisarts of psycholoog die de benaderingswijze van de Academie als verrijkend en vernieuwend ervaren.

Wat de Academie voor mij speciaal maakt is de fijne sfeer en de oprechte liefde voor het vak. Integriteit en vertrouwelijkheid zijn voor mij belangrijke kernwaardes. Zodra je bij de Academie gaat studeren leg je een eed af gebaseerd op het gedachtegoed van Hippocrates. Bij de Academie leren we onze studenten om cliënten zo snel mogelijk grip te geven zodat ze zelf weer verder kunnen. Gefundeerd op het nieuwe paradigma van de veranderkunde, met onderbouwde en bewezen methodiek. De Academie is continu aan het evalueren en in ontwikkeling. Omdat ik als opleider dicht bij het vuur zit, ben ik ook voortdurend op de hoogte van de nieuwste inzichten.

Als Privé mens…

…ga ik graag op pad in de natuur met onze Finse lappenhond Sami. Verder geniet ik van het samenzijn met familie en vrienden, lekker koken en borrelen, concerten bezoeken, zingen en dansen op festivals of in de huiskamer. Van een goed boek kan ik eveneens zeer genieten. Een boek dat mij persoonlijk en professioneel heeft geïnspireerd is “De Keuze” van Edith Eva Eger. Ook maken mijn man en ik samen graag avontuurlijke reizen en genieten we van exotische natuur en cultuur. Ik heb in mijn jonge jaren veel gereisd en een aantal jaren voor de klas gestaan in Thailand. Dit was een hele bijzondere en levensverrijkende ervaring. De boeddhistische cultuur heeft me enorm geïnspireerd.

Ik zou me in de toekomst graag nog eens voor langere tijd willen onderdompelen in een voor mij bijzondere cultuur. Even helemaal los van alle bekende patronen jezelf opnieuw uitvinden, alsof je uit de tijd stapt in een parallelle wereld. Zo droom ik af en toe van een bestaan als nomade in Mongolië of Lapland. Wie weet waar ik ooit nog eens terecht kom. Voorlopig geniet ik enorm van mijn leven in Bakkum.

Mijn collega's