Irene Klein Link, BA

Docent, Coach, Integratieve Counselor, Integratieve Therapeut ECP i.o.

Als opleider bij De Academie vervul ik de rol van docent aan de Beroepscoach Practitioner opleiding, en het eerste jaar van de Integratieve Counselor opleiding.

Irene Klein Link, BA

Je weet het, kan het én doet het

Zelf ben ik opgeleid tot Beroepscoach en Integratieve Counselor aan De Academie. En ik ben nog lang niet uitgeleerd. Een belangrijk uitgangspunt van De Academie is dat de cliënt het weet, het kan en het doet. Zo vertrouw ik ook op de student. Als coach, counselor of therapeut ben je slechts deskundig op het begeleiden van het proces en adviseer je niet op de inhoud. Daarbij staat de gehele mens centraal en richten we ons op bewezen werkzame factoren uit de psychotherapie. Ieder mens is een unieke eenheid van denken, voelen en doen, op bewust en onbewust niveau, met een eigen verleden, heden, toekomst en met een eigen emotioneel, lichamelijk, spiritueel of existentieel welzijn. Verder vind ik het belangrijk dat de integratieve benadering resultaat- en doelgericht is met een op het individu gebaseerd behandelplan.

Mijn missie

Ik heb mijn eigen praktijk voor integratieve coaching en counseling in Bakkum. Vlakbij een mooi natuurgebied met bos, duin en zee. Mijn doel als professional is om mensen te helpen zo snel mogelijk de regie weer in eigen hand te kunnen nemen. Mijn missie is het vergroten van levensgeluk, vanuit de visie dat iedereen beschikt over het vermogen om te veranderen. Mensen zonder omwegen stimuleren duurzame verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen geluk. Daar word ik gelukkig van.

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

Mijn tip aan studenten

Het belangrijkste wat studenten bij De Academie leren, is leren door het zelf ervaren en zelf doen. Dat vergt best veel van studenten, de opleidingstrajecten zijn intensief. Je gaat zowel als mens en als professional een heel veranderingsproces door. De eerste fase waarin je bewust onbekwaam bent en je realiseert hoeveel er nog te leren valt, is niet altijd makkelijk. Het is de kunst om ook van het leren te kunnen genieten. Gun jezelf het leerproces, met alle hobbels en obstakels die daar bij horen. Zorg daarnaast goed voor jezelf en jouw eigen energiebalans.

Als Academie opleider…

…is het voor mij iedere keer weer boeiend om persoonlijke veranderingsprocessen van dichtbij te observeren en te zien hoe snel studenten zich het vak eigen maken. Dit komt omdat de nadruk van onze opleidingen ligt op ervaringsgericht leren. Zoveel mogelijk oefenen dus en direct met echte cliënten aan het werk. Wat ik inspirerend vind is de diversiteit van onze studenten en de enorme leergierigheid.

Wat De Academie voor mij speciaal maakt, is de fijne sfeer en de oprechte liefde voor het vak. Integriteit, ethiek en vertrouwelijkheid zijn voor mij belangrijke kernwaardes. Zodra je bij De Academie gaat studeren, leg je een eed af gebaseerd op het gedachtegoed van Hippocrates.

Collega’s in spé leren om cliënten zo snel mogelijk grip te geven, zodat ze zelf weer verder kunnen. Gefundeerd op nieuwe inzichten in de veranderkunde, met onderbouwde en bewezen methodiek. De Academie is continu aan het evalueren en in ontwikkeling en zo ook ikzelf.

Als privé mens…

…ontspan ik tijdens het maken van mooie wandelingen in de natuur. Ik raak enthousiast van bijzondere ontmoetingen en leuke avonturen. Ik geniet als ik er getuige van ben wanneer mensen vrijheid, compassie en liefde in zichzelf ontdekken. Wat mij betreft zit de zin van het bestaan in de zorg voor elkaars geluk. Daarbij is naast het delen van schoonheid, het delen van pijn en verdriet minstens zo betekenisvol.

Tijdens mijn omzwervingen over de wijde wereld, in met name mijn twintiger jaren, heb ik mij een aantal jaar ondergedompeld in de Boeddhistische cultuur welke voor mij een vertrouwde inspiratiebron is geworden. In combinatie met mijn van origine Groningse nuchtere blik, pragmatische instelling en voorliefde voor droge humor maakt dit een invloedrijk deel uit van mijn identiteit.

Mijn collega's