Jolanda Cloete, MSc

Examinator, Psycholoog, Praktijktrainer, Supervisor, Integratieve Counselor,
MasterTherapeut ECP en Hypnotherapeut i.o.

Ik ben betrokken bij De Academie als examinator en supervisor voor de integratieve coaches. Verder ben ik werkzaam als integratieve counselor en bezig met de vervolg opleiding tot MasterTherapeut ECP en Hypnotherapeut. 

Jolanda Cloete, MSc

‘When one teaches, two learn’

Bovenstaande quote is van Robert Half en ik ben het er volkomen mee eens.

Uit passie voor het vak en mijn eeuwige nieuwsgierigheid naar mensen, hun gedrag en bewegingsredenen, ben ik steeds opzoek naar nieuwe manieren om me nog meer te verdiepen en inzicht te krijgen.

Een mooiere oplossing dan via de betrokkenheid als opleider in de rollen van examinator en supervisor bestaat niet.

Nooit klaar met leren

Samen met studenten ga ik met enthousiasme en nieuwsgierigheid aan de slag om kennis te delen, maar ook om zelf ervan te leren en me verder te verdiepen in het vak. Daarnaast kijk ik ook nog eens mee vanaf de eerste rang. Dat doe ik met een bevlogen en onbevangen team, in alle nieuwe ontwikkelingen.

Mijn tip aan studenten

In de missie van De Academie staat dat je leert en inzicht krijgt in hoe je nu met jezelf en anderen omgaat. Je wordt opgeleid je eigen levensgeluk te managen en een betere therapeut te zijn.
Niets is minder waar! Je gaat in eerste instantie keihard aan de slag met jezelf. Doe dat met liefde en compassie naar jezelf. Gun jezelf de tijd in het proces. Ervaar en geniet van elke stap van de reis naar zelfactualisatie!

Iedere cliënt is welkom in mijn praktijk

“Wat is mooier dan de teruggekeerde levenslust als glinstering in de ogen van een cliënt?”

Hier haal ik dagelijks veel voldoening uit!

Of het gaat om een diep gewortelde onzekerheid, het verlies van een dierbare of het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis, er bestaat geen hiërarchie in het lijden. Edith Eger schrijft in haar boek ‘De Keuze’: “Er bestaat geen grafiek waarop we de relatieve belangrijkheid van het ene leed met het andere kunnen vergelijken”. Om wat voor reden mensen dan ook tot stilstand komen op hun levenspad, leed ervaren en graag weer op gang willen komen, ze zijn altijd welkom in mijn praktijk.

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

Als privé mens…

…vind ik balans in de afwisseling tussen mooi natuur, nieuwe culturen en leuke activiteiten. Mijn ideale vakantie bevat dan ook alle ingrediënten hiervan.
Daarnaast heb ik ook een enorme passie voor techniek en ondernemen. Ooit was ik software developer en BI-consultant en vanaf de zijlijn volg ik nog steeds al te graag nieuwe ontwikkelingen hiervan. Biografieën en verhalen van succesvolle ondernemers vind ik inspirerend! Denk aan ‘Shoe Dog’ (verhaal van Nike) en ‘Het wereldschokkende en onweerstaanbaar lekkere verhaal van Tony’s Chocolonely’.

Mijn collega's