Judit Horvath, MA

Leertherapeut, Integratieve Counselor, Integratieve Therapeut ECP i.o.

Stel vragen en geniet van het proces, van het al dan niet vinden van antwoorden… zolang er vragen zijn, ben je op weg en in beweging.

Judit Horvath, MA

Groeien als mens en professional

Al vroeg in mijn leven kwam ik erachter dat ik het leuk vind mensen te motiveren en bij hun ontwikkeling te begeleiden. Dit deed ik eerst als docent en trainer, later ontwikkelde ik mij verder als counselor en rouw- en verliesbegeleider. Ik startte mijn eerste praktijk in Boedapest, Hongarije. Nadat ik in Amsterdam was komen wonen, volgde ik een studie aan De Nederlandse Academie voor Psychotherapie en zette hier mijn praktijk als integratieve counselor voort.

Een van de meest inspirerende uitgangspunten van de opleidingen aan De Academie is voor mij: ‘All Change is Self Change’. Dit sluit aan bij mijn persoonlijke ervaringen en op De Academie leer je hoe je dat veranderingsproces als coach of counselor ook bij je cliënten optimaal kan beïnvloeden.

Verandering is mogelijk

In mijn praktijk begeleid ik vaak cliënten die in de rouw zitten na de dood van een dierbare of een ander soort verlieservaring hebben meegemaakt (o.a. echtscheiding, relatiebreuk, verhuizing, verlies van werk, van gezondheid). Bij al die vormen van verlies worstelen mensen met hun emoties en met existentiële vragen.

Ik leer heel veel van mijn cliënten en ik bewonder bij hen elke keer weer het krachtige proces van verandering: hoe ze grip vinden en weer in beweging komen, in contact komen met zichzelf en met hun omgeving.

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website judit-therapy.com.

Mijn tip aan studenten

Als student aan De Academie krijg je een brede en unieke opleiding, die op de laatste wetenschappelijke inzichten is gebaseerd. Ik zou zeggen: blaas leven erin door het naar jezelf te halen en te gebruiken, te leven, zoals het bij jou past. Gebruik liefde en compassie om aan te sluiten bij je cliënten en aanschouw hoe het wonderlijke proces van verandering zich bij hen ontvouwt.

Ik gun jou ook dat je via de opleiding jezelf als mens en professional kunt blijven onderzoeken en (her)uitvinden. Neem de tijd hiervoor en sta stil bij dingen wanneer dat nodig is – elke keer opnieuw.

Als leertherapeut…

…zorg ik voor een veilige setting. Bij mij mag je jezelf op een steeds dieper niveau ontdekken en ervaar je de therapeutische interventies aan den lijve. Zelfreflectie en zelfkennis zijn de basis van je ontwikkeling als coach/counselor. Als oud-student van De Academie waardeer ik het dat je niet alleen wordt getraind om professional te worden, maar dat er ook aandacht is voor de mens die zo’n mooie professie gaat uitoefenen.

Als privé mens…

…zijn literatuur, theater, films en andere kunstvormen voor mij belangrijke inspiratiebronnen. Om in evenwicht te blijven heb ik veel beweging nodig. Ik doe aan yoga en dans. Verder krijg ik energie van fietsen, wandelen en roeien. Ik ben graag in de natuur en houd van stilte en rust. Naast dit alles is humor voor mij een ultiem en onmisbaar medicijn tegen alle narigheid op aarde.

Mijn collega's