Psychotherapie
Overview

Integratieve Psychotherapie met kinderen, jongeren en volwassenen

Bezoek ons Open Huis

Naar innerlijke heelheid

Met psychotherapie help je je cliënt met meer complexere vraagstukken en meervoudige problemen. Zowel kinderen, jongeren als volwassenen kunnen last hebben van onverwerkte problematiek (trauma’s) of van gedissocieerde gevoels-inhouden. Wij leren je in deze opleiding hoe je de onderliggende structuur van persoonlijkheidsdelen kunt verkennen en integreren. Je maakt gebruik van verschillende vormen van bewustzijn om je cliënt ook op diepere niveau’s te kunnen helpen. 

Integratieve Psychotherapie opleidingen

Er zijn in Nederland psychotherapie-opleidingen die zich integratief noemen, maar vaak niet meer zijn dan een eclectische verzameling technieken. Alleen op De Nederlandse Academie krijg je de 3e generatie integratieve benadering van psychotherapie. Daarmee werk je echt ‘over de rivier’ in het terrein van de cliënt; het echte client based werken in het Nieuwe Paradigma in de Veranderkunde. Je levert maatwerk: Voor iedere nieuwe cliënt ontwerp je een nieuw en uniek actieplan. Dat is de ware kunst van het veranderen. 

The Art of Change

Je werkt volgens de laatste inzichten uit de veranderkunde. Met een diep invoelend vermogen ga je na hoe de ander het voor elkaar krijgt om te doen zoals hij doet, wat zijn belemmeringen en hulpbronnen zijn. Je diagnosticeert de constellatie van persoonlijkheidsdelen die ten grondslag ligt aan de gepresenteerde problemen en symptomen. Je therapie is gestoeld op wetenschappelijk onderzoek en je ontwerpt voor iedere nieuwe cliënt een nieuwe verklaringstheorie en een nieuwe behandeling. Want je cliënt door een behandelprotocol trekken op grond van een diagnostisch etiket is een belediging voor de unieke mogelijkheden van je cliënt. Je past The Art of Change toe: client based maatwerk!

Psychotherapie met kinderen

Meesterlijk in de helende dialoog.

 

Je wilt kinderen helpen met complexe problematiek. Dan heb je beïnvloedingsinterventies nodig zoals de ‘Helende Dialoog’ en fusietechnieken.

Daarmee hef je als Integratieve Kindertherapeut de dissociaties op en realiseer je de natuurlijke zelfheling van het kind.

 

De 4-jarige beroepsopleiding:

MasterKindertherapeut ECP

Psychotherapie met jongeren

Opbloeien vanuit eigen kracht, de jongere heeft de regie.

 

Jongeren in de leeftijd van 12 tot 23 jaar gaan door een extreem ontwikkelingsproces m.b.t. identiteitsvorming, fysieke veranderingen, seksualiteit, zingeving en sociale relaties.

Daarnaast worden ze ook nog eens verleid door verschillende facetten van de moderne samenleving.

 

De drie 6-daagse praktijktrainingen voor professionals:

Jongerenspecialisatie 1

Jongerenspecialisatie 2

Jongerenspecialisatie 3

Psychotherapie met volwassenen

Meesterlijk in de menselijke verandering.

 

In Integratieve Psychotherapie verken en integreer je de onderliggende structuur van persoonlijkheidsdelen van je cliënt. Daarvoor dien je in de diepere gevoelslagen van je cliënt af te dalen en te werken. Iedere cliënt is uniek. Daarom hanteer je niet een standaardprotocol, maar lever je maatwerk.

 

De 4-jarige beroepsopleiding:

MasterTherapeut ECP

Erkende opleidingen op Europees niveau

De Nederlandse Academie is een particuliere onderwijsstichting en verzorgt sinds 1979 mensgerichte opleidingen, trainingen en workshops in Psychotherapie, Counseling & Coaching. Wij hebben de hoogste Europese onderscheiding als opleidingsinstituut in psychotherapie in Europa: de EAPTI-status.

Erkenningen

 

 

Na afloop van de opleiding kun je direct het hoogste keurmerk voor een individuele therapeut in Europa aanvragen: het ECP. 

 

 

 

Inclusief CPION-erkende PSBK-opleiding.

 

 

Opleidingen van De Academie hebben al na twee jaar AGB-code 90 vergoedingen.

 

logo_belastingdienst 

 

Onze post hbo/wo-opleidingen hebben al na twee jaar BTW-vrijstelling. 

 

 

De Academie is ingeschreven bij de CRKBO en voldoet daarmee aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. 

Kom naar de open avond

Proef de sfeer en stel studenten en opleiders al je vragen. Bekijk de eerstvolgende open avond.