Psychotherapie
Overview

Integratieve Psychotherapie met kinderen, jongeren en volwassenen

Bezoek ons Open Huis

Naar innerlijke heelheid

Met psychotherapie help je je cliënt met meer complexere vraagstukken en meervoudige problemen. Zowel kinderen, jongeren als volwassenen kunnen last hebben van onverwerkte problematiek (trauma’s) of van gedissocieerde gevoels-inhouden. Wij leren je in deze opleiding hoe je de onderliggende structuur van persoonlijkheidsdelen kunt verkennen en integreren. Je maakt gebruik van verschillende vormen van bewustzijn om je cliënt ook op diepere niveau’s te kunnen helpen. 

Integratieve Psychotherapie opleidingen

Er zijn in Nederland psychotherapie-opleidingen die zich integratief noemen, maar vaak niet meer zijn dan een eclectische verzameling technieken. Alleen op De Nederlandse Academie krijg je de 3e generatie integratieve benadering van psychotherapie. Daarmee werk je echt ‘over de rivier’ in het terrein van de cliënt. Je levert maatwerk: Voor iedere nieuwe cliënt ontwerp je een nieuw en uniek actieplan. Dat is de ware kunst van het veranderen en dat is ‘het Nieuwe Paradigma’ in de Veranderkunde.

Psychotherapie met kinderen

Meesterlijk in de helende dialoog.

 

Je wilt kinderen helpen met complexe problematiek. Dan heb je beïnvloedingsinterventies nodig zoals de ‘Helende Dialoog’ en fusietechnieken.

Daarmee hef je als Integratieve Kindertherapeut de dissociaties op en realiseer je de natuurlijke zelfheling van het kind.

 

De 4-jarige beroepsopleiding:

Integratieve Kindertherapie

Psychotherapie met jongeren

Opbloeien vanuit eigen kracht, de jongere heeft de regie.

 

Jongeren in de leeftijd van 12 tot 23 jaar gaan door een extreem ontwikkelingsproces m.b.t. identiteitsvorming, fysieke veranderingen, seksualiteit, zingeving en sociale relaties.

Daarnaast worden ze ook nog eens verleid door verschillende facetten van de moderne samenleving.

 

De drie 6-daagse praktijktrainingen voor professionals:

Jongerenspecialisatie 1

Jongerenspecialisatie 2

Jongerenspecialisatie 3

Psychotherapie met volwassenen

Meesterlijk in de menselijke verandering.

 

In Integratieve Psychotherapie verken en integreer je de onderliggende structuur van persoonlijkheidsdelen van je cliënt. Daarvoor dien je in de diepere gevoelslagen van je cliënt af te dalen en te werken. Iedere cliënt is uniek. Daarom hanteer je niet een standaardprotocol, maar lever je maatwerk.

 

De 4-jarige beroepsopleiding:

Integratieve psychotherapie ECP

The Art of Change

Je werkt volgens de principes van de 3e generatie integratieve ontwikkeling in psychotherapie, op De Nederlandse Academie ontwikkeld. Kenmerken zijn:

  • Volledig client based en outcome measured, positieve psychologie, sturend op het veranderingsproces met behulp van effectieve beïnvloedingstechnieken.
  • Je levert maatwerk: voor iedere nieuwe cliënt ontwerp je een nieuw en uniek actieplan. Dat is de ware kunst van het veranderen.

Lees hier meer over onze visie op het veranderingsproces: The Art of Change.

Erkende opleidingen op Europees niveau

De Nederlandse Academie is een particuliere onderwijsstichting en verzorgt sinds 1979 mensgerichte opleidingen, trainingen en workshops in psychotherapie, counseling & coaching.

Wij hebben de hoogste Europese onderscheiding als opleidingsinstituut in psychotherapie in Europa: de EAPTI-status.

Erkenningen

Psychotherapie opleidingen

Kom naar de open avond

Proef de sfeer en stel studenten en opleiders al je vragen. Bekijk de eerstvolgende open avond.