Missie en visie

Gelukkige mensen in een harmonieuze samenleving

Bezoek ons Open Huis

Missie

De Nederlandse Academie wil bijdragen aan een harmonieuze en gezonde samenleving. Hieraan ten grondslag ligt de eigen leefwereld met persoonlijk geluk en geluk met de ander(en). Het creëren van zo’n gelukkige leefwereld is een kunst. Ieder mens kan zich deze levenskunst eigen maken. Het gaat immers om de wijze waarop je in het hier en nu met jezelf en met de ander omgaat. De Nederlandse Academie leidt mensen op die hun eigen geluk kunnen ‘managen.’ Daarom zijn onze afgestudeerden zo goed in staat om kinderen, jongeren en volwassenen te helpen om zich (weer) gelukkig te voelen. 

Visie

Om te lachen toch, die naïeve missie? Je kunt je vrolijk maken om die missie van De Nederlandse Academie. Want die is nimmer te realiseren. Dat bereik je niet, vooral niet in deze wereld…

 

Ja, dat weten wij ook wel. Toch is dit het kinderlijke, onbevangen streven van de mensen die verbonden zijn aan De Nederlandse Academie. Deze missie en visie verbindt ons en het geeft een gevoel van saamhorigheid. Het is de koers die we met elkaar varen. Ondanks dat we daar niet zullen aankomen hebben we veel voldoening, zin en plezier. Met daarbij een gevoel van oneindige jeugd. Of het nu onze collega’s, onze studenten of onze cliënten betreft: gelukkige mensen in een gelukkige wereld blijven we nastreven. Doe je mee? 

100 jaar…

na het prille begin van de psychotherapie lachen we nu om hoe ze het in de vorige eeuw deden. Gelukkig zijn we een heel stuk verder. Maar we vergeten niet dat we op de schouders van reuzen staan, zoals Freud, Jung, Beck, Rogers, noem ze maar op. De Nederlandse Academie heeft hierin ook een verantwoordelijkheid. Dus een taak. Wat wij willen is dat er over 100 jaar net zo hard wordt gelachen over hoe wij het nu doen. Over ons, wij die voorop lopen in de ontwikkeling van 3e generatie Integratieve benadering van Coaching, Counseling en Psychotherapie. Over hoe wij bezig zijn om de GZ-wereld te overtuigen dat het nu toch wel echt tijd wordt om over te stappen naar het Nieuwe Paradigma in de Veranderkunde. Daarom ontwikkelen en werken wij zo hard. Zodat onze collega’s over 100 jaar op ónze schouders kunnen staan. Want stel je voor, dat ze over 100 jaar nog hetzelfde zouden doen als wij nu… Dat kan toch niet de bedoeling zijn. 

De beste Academie

Wij zijn de beste Academie omdat wij de beste studenten hebben.

En wat zijn dan de beste studenten? Dat zijn de mensen die zelf de beste coach, counselor of therapeut van Nederland willen worden. Maar niet in een soort onderlinge competitie. Ze willen de beste coach, counselor of therapeut in Nederland zijn voor deze cliënt. 

Hoe word je de beste? 

De beste begeleider weet een unieke aanpak-op-maat te maken voor hun cliënt. Wat je daarin nodig hebt is de wens om te weten hoe verandering echt werkt. Je dient het verandervermogen en de veranderbereidheid van je cliënt te diagnosticeren. Je hebt de wens om allerlei subtiele en krachtige beïnvloedingstechnieken en procedures te beheersen en op maat te maken voor de cliënt. 

Als je liever werkt met standaardprotocollen waar je cliënt zich op moet aanpassen, dan kun je beter niet komen studeren aan De Nederlandse Academie. 

Want bij ons leer je maatwerk te maken: voor iedere nieuwe cliënt een nieuwe theorie en en nieuwe aanpak.

Mensen van De Academie

Leer de opleiders kennnen, lees hier de persoonlijke verhalen.