Marlies Vermaat, MSc

Supervisor, Integratieve Counselor, Integratieve Hypnotherapeut i.o, Integratieve Therapeut ECP i.o.

Bij De Academie ben ik betrokken als supervisor voor studenten van de Beroepscoach en Integratieve Counselor opleidingen.

Marlies Vermaat, MSc

Als praktijkprofessional

Na mijn universitaire Master in de Gedragswetenschappen (Orthopedagogiek) ben ik een paar jaar werkzaam geweest in het onderzoek. Al snel ontdekte ik dat ik meer plezier had in het werken in direct contact met mensen in plaats van achter mijn bureau. Sinds 2018 werk ik in mijn eigen praktijk en bij een huisartsenpraktijk waar ik mensen met psychische klachten begeleid.

Van klacht naar kracht

Mijn interesse werd gewekt voor onbewuste processen en om mensen op een snellere en effectieve manier te kunnen helpen. De werkwijze van De Academie past voor mij precies in dit plaatje. Kortdurende begeleiding of behandeling voor iedere cliënt op maat gemaakt om zo de beste behandeling voor deze cliënt te kunnen bieden. Wat een mooie uitdaging om mensen op deze manier te helpen!

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

Mijn tip aan studenten

Een opleiding aan De Academie is een prachtige kans om het vak waarvoor jij gekozen hebt te leren en jezelf te ontwikkelen. Geniet van de mooie dingen die je ontdekt tijdens het werken met cliënten. Je leert op de opleiding ontzettend veel over het vak qua inhoud, maar ook over jezelf als mens. Juist op die momenten dat het lastig is, kun je de meeste groei ervaren. Gelukkig sta je er niet alleen voor en kun je altijd rekenen op de steun van je intervisiegenoten, medestudenten en docenten van De Academie. Haal eruit wat voor jou belangrijk is om te leren en geniet van de reis.

Als Academie opleider…

…vind ik het gaaf om mensen te zien groeien in hun ontwikkeling. In mijn functie als supervisor op De Academie vind ik het belangrijk dat er een veilige omgeving is waar alles besproken kan worden. Een veilige omgeving is een voorwaarde om te komen tot groei. Daarnaast vind ik genieten van het proces en plezier hebben in wat je doet belangrijk. Mijn werkwijze typeert zich als ontspannen, kalm met een vleugje humor.

Als privé mens…

…ben ik graag buiten. Ik hou van mooi weer en vind het heerlijk om in het zonnetje een kopje koffie te drinken en een boek te lezen. Genieten van de kleine dingen. Fotografie is iets waar ik me nog meer in zou willen bekwamen. Tussen het studeren en werken door kan ik mezelf helemaal verliezen in een spannende serie of een goed boek. Je kunt me wakker maken voor een stedentrip, het liefst naar een stad met een rijke geschiedenis.

Mijn collega's