Susanne de Vos, MA

Supervisor, Leertherapeut, Examinator, Praktijktrainer,
Integratieve Therapeut ECP, Hypnotherapeut, Fysio & Manueel Therapeut

Dit vak is mijn passie, ik doe het met liefde en aandacht. Wat je ook tegenkomt, ik begeleid je graag een stukje op jouw pad. Want je gaat het natuurlijk helemaal zelf doen, maar in het contact leren we van elkaar.

Susanne de Vos, MA

Lichaam en geest

Van jongs af aan wist ik; ik wil mensen helpen. Maar hoe? Daar had ik nog geen idee over. Door de opleiding fysiotherapie werd ik therapeut en kon ik mensen begeleiden naar fysieke gezondheid. Helaas kwam ik erachter dat hoe veel ik ook leerde over het lichaam, er ook altijd die geest was, onlosmakelijk verbonden en van grote invloed op het proces. Ik zou dus nooit volledig zijn, als ik niet ook daar alles over zou leren.

Zo startte ik in 2012 aan De Academie mijn leertraject naar de psyche. Wat een wonderlijke wereld ging daar voor mij open! Hypnotherapie, EMDR, systemisch werken, mindfulness, emotioneel lichaamswerk, ACT, de puzzelstukjes vielen langzaam maar zeker op hun plek en zo ontstond steeds meer één geheel.

Onlosmakelijk met elkaar verbonden

Mooier dan Plato kan ik het niet verwoorden:

“U moet niet proberen een deel te genezen zonder het geheel te behandelen. U moet niet proberen het lichaam te genezen zonder de ziel erbij te betrekken; als u het hoofd en het lichaam gezond wilt maken, moet u beginnen met het genezen van de ziel. Dit laatste is het belangrijkste. Laat niemand u overhalen zijn lichaam te genezen, als hij u niet eerst gevraagd heeft zijn ziel te genezen. De grootste fout die dokters in onze tijd bij de behandeling van het lichaam maken, is dat ze beginnen met de ziel van het lichaam te scheiden.”

Je eigen unieke pad

Is geest en ziel dan hetzelfde? Ook daar nieuwsgierig naar, dook ik in de filosofie en het boeddhisme. Ik onderging verschillende retraites en leerde meditatief mijn geest te kalmeren en mijn lichaam te ontspannen. Kortom te ZIJN.

Ik kwam steeds meer tot de conclusie; ieder mens gaat zijn eigen unieke pad door dit leven en heeft daarvoor alles in huis om dat pad te gaan, ook al voelt dat zeker niet altijd zo. Want het leven is niet maakbaar, wel beïnvloedbaar.

Mijn praktijk

Met veel plezier werk ik in Amsterdam en Duivendrecht en zie ik cliënten van alle leeftijden (13-100) met uiteenlopende vragen. Van coaching tot (zwaar) trauma, elke hulpvraag is uniek en waardevol. Soms is je leven leuk, soms helemaal niet. Licht en donker, gemak en moeite, liefde en angst, verbonden en eenzaam, geluk en verdriet, gezondheid en ziekte, leven en dood, we kunnen er niet omheen, we komen het allemaal tegen. Het hoort allemaal bij mens zijn. Ik begeleid graag het proces van voelen, accepteren en transformeren van de ‘pijn’ rond deze thema’s. Want alles waarmee je kan ZIJN voelt een stuk minder zwaar. De Boeddha zei al: “Pijn is onvermijdelijk, maar lijden is een keuze.” Ik gun iedereen deze keuze.

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

Mijn collega's