Desirée van den Berg, MSc

Docent, Integratieve Therapeut ECP, Hypnotherapeut, Coach, Psycholoog

Wat een prachtige kans om een opleiding te gaan doen bij De Academie! Een uitdagende reis om jezelf zowel professioneel alsook op persoonlijk vlak te ontwikkelen. Wie wil dit nu niet?

Desirée van den Berg, MSc

De integratieve aanpak

Als opleider en onderzoeksbegeleider loop ik graag een stukje mee op je reis. Ik geniet ervan om met elkaar samen te leren en samen te groeien als professional en onze ontwikkeling als mens. Altijd met mildheid voor onszelf, zodat we het onszelf gunnen te vallen en weer op te staan, ten dienste van ons ontwikkelingsproces. En dat proces gaat natuurlijk door, ook na je opleiding aan De Academie. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat mijn blik op de wereld, mijzelf en mijn medemensen door mijn integratieve opleiding een nieuwe, optimistische dimensie heeft gekregen. Het ontdekken en benutten van die schat aan eigen mogelijkheden, dat is waar ik studenten en cliënten graag in begeleid. Cliënten zijn vaak verrast dat zijzelf in staat blijken te zijn hun problemen aan te pakken en op te lossen op hun eigen manier. Dat is de kracht van de integratieve aanpak, of het nu gaat om coaching, counseling of therapie.

Never a dull moment

Na mijn studie Psychologie aan de Universiteit Utrecht heb ik meer dan 30 jaar gewerkt als onderzoeker/consultant bij diverse markt-communicatiebureaus en binnen mijn eigen onderneming. In dit kader heb ik trainingen en workshops gegeven en heb ik, puur vanuit mijn interesse, een opleiding tot NLP Master Practitioner gevolgd. In de avonduren heb ik tijdens deze periode ook de Kunstacademie te Utrecht afgerond. Een hectische tijd, maar dit was het waard. Never a dull moment! Na zo’n lange tijd onderzoeker te zijn geweest, vond ik de tijd rijp om het roer om te gooien. Toen kwam De Academie op mijn pad en na een open avond besloot ik er voor te gaan. In 2017 heb ik de opleiding Hypnotherapie afgerond en in 2018 de opleiding Integratieve Psychotherapie voor volwassenen. Voorts heb ik diverse bijscholingen gevolgd, zowel bij De Academie alsook bij andere instituten, waaronder Integratieve EMDR, Familieopstellingen, Regressie, Medische Hypnose en een specialisatie tot PDS therapeut.

Als therapeut ben ik lid van de NBVH en geregistreerd bij de RBCZ. Als Masterpractitioner NLP ben ik tevens lid van de NVNLP.

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

Serieus en met humor

Op dit moment begeleid ik studenten van de TCC en MT opleiding. Als nieuwsgierige professionals verkennen we onze ontwikkeling tot coach, counselor of  therapeut. Een weg vol ontdekkingen en soms onverwachte avonturen. We werken aan de hand van werkinbreng, reflecties en wat maar nodig is om relevante stappen te zetten. De modellen van De Academie vormen hierbij onze basis. Doelgericht en met diepgang. Serieus en met humor. En altijd vanuit liefde voor onszelf en onze cliënten.

 

Vanuit mijn jarenlange ervaring als onderzoeker begeleid ik samen met collega Rosemieke Raat studenten bij de opzet en uitvoering van hun praktijkonderzoek. Wij houden van onderzoek en zetten graag onze kennis en ervaring in om studenten te helpen hiervan een waardevolle ervaring te maken.

Als privé mens…

…ben ik graag volop in beweging, zowel fysiek als mentaal. In een notendop omschrijf ik mezelf als enthousiast, creatief, nieuwsgierig en leergierig. Ik heb een brede belangstelling en blijf leren van alles en iedereen. In de natuur vind ik mijn krachtbron en grote inspirator. Naast mijn fascinerende werk als integratief (hypno) therapeut/coach ben ik gek op hardlopen in het bos, het maken van lange fietstochten in binnen- en buitenland en groenten kweken in mijn moestuin. En als ik nog tijd over heb, maak ik graag schilderijen in mijn atelier of speel klarinet.

Mijn collega's