Margot de Cock, BA

Opleidingsadviseur, Leertherapeut, Integratieve Therapeut ECP

Ik ben mijn hele leven al nieuwsgierig naar mensen. Waarom doe je wat je doet? Wat is je drijfveer? Waar voel je je belemmeringen? Hoe kom en blijf je in je kracht? Het is mijn passie om mensen te begeleiden en in hun kracht te zetten, dat is de rode draad in mijn leven.

Margot de Cock, BA

Mijn passie en inspiratie

Ik ben begonnen in het primair onderwijs, daarna het speciaal voortgezet onderwijs en later op een Hogeschool. Door mijn werk op een schooladviesburo waar ik trainingen verzorgde, ontstond het verlangen om op professionele wijze mensen ook 1 op 1 te begeleiden. In 2001 was het voor mij dan ook een logische stap om de opleiding tot Integratieve MaterTherapeut ECP in de integratieve psychotherapie te volgen. Inmiddels ruim 20 jaar draag ik nog steeds mijn vak als therapeut uit. Iedere dag weer voel ik me dankbaar veranderingsprocessen te mogen begeleiden en een bijdrage te mogen leveren aan het geluk van andere mensen.

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

Mijn rol bij De Academie

Vanaf 2001 ben ik betrokken bij De Academie. De eerste vier jaar als student binnen de opleiding tot integratieve Therapeut. Na de opleiding ben ik verbonden gebleven in mijn rol als  leertherapeut en het verzorgen van intakes voor de diverse opleidingen.

Sinds 2011 ben ik betrokken bij de interne ontwikkelingen van De Academie en de inhoud en organisatie van de diverse opleidingen. Door mijn verschillende rollen en inmiddels 20 jaar ervaring heb ik overview op het geheel wie wij als Academie zijn en waar wij voor staan.

De integratieve visie, werkwijze en het gedachtengoed is verweven in alles wat ik doe en is geïntegreerd in de professional die ik wil zijn.

Mijn tip aan studenten

Je gaat een nieuwe uitdaging aan en ik gun je dat jouw leerproces vooral gepaard gaat met plezier en enthousiasme. Stel je open en wees nieuwsgierig naar alles wat zich aandient en wat aangereikt wordt. Laat je inspireren door bevlogen opleiders, je medestudenten en de cliënten waarmee je aan de slag gaat en ontwikkel jezelf step by step.

Mijn tip aan jou: Geef jezelf de tijd te mogen leren, ontwikkelen en groeien en geniet van iedere stap die je zet.

Verandering van binnenuit

Als onderwijsprofessional is het werken met studenten van De Academie een logisch vervolg op mijn werkzaamheden. Het uitdragen van mijn vak in deze omgeving is iets waar ik energie van krijg en waar ik echt blij van word. Studenten van De Academie ondersteunen, inspireren, enthousiasmeren en motiveren het vak eigen te maken. Leertherapie zie ik dan ook als leren vanuit de eigen ervaring en deze vervolgens koppelen aan de modellen, de techniek en de professionele attitude. Voor mij komt in leertherapie alles samen waar het vak van coaching, counselling en therapie overgaat. Samen aan de slag en zelf ervaren hoe krachtig de verandering van binnenuit werkt. Met al mijn enthousiasme, inzet, ervaring, humor, relativeringsvermogen en kennis van het vak begeleid ik je graag op maat in jouw professionele ontwikkeling.

Wie ik ben

Ik zorg voor een goede innerlijke balans door de natuur in te gaan, te wandelen en fietstochten te maken. Fysieke activiteiten en sporten helpen me mentaal te ontspannen. Het geeft me ruimte, ontspanning, helderheid, inzicht en inspiratie. Verder geniet ik van sociale activiteiten door met vrienden af te spreken, samen te koken, (uit)eten gaan of het bezoek van theater of museum. Voor mijn  groei in mens-zijn creëer ik momenten van bezinning door te schrijven, het lezen van boeken en (vak)literatuur, het voeren van mooie gesprekken en het volgen van inspirerende trainingen.
Door mijn veelzijdigheid en brede interesses voel ik me een rijk mens en heb ik alle mogelijkheden te genieten van de dingen die ik doe en de keuzes die ik maak.

Mijn collega's