Wendy Tsiris, BA

Examinator, Integratieve Therapeut ECP, Integratieve Hypnotherapeut ECP

Ik vind het heel inspirerend – en een voorrecht – om nieuwe collega’s te mogen begeleiden op hun eigen weg de beste professional en een nog rijker mens te worden.

Wendy Tsiris, BA

Mijn kracht en drijfveer

Na mijn studie communicatiemanagement heb ik ruim twintig jaar gewerkt bij een aantal multinationals in verschillande communicatierollen zoals perswoordvoerder en communicatiemanager. De rode draad in mijn werkende en privéleven is altijd geweest: ‘echt in contact zijn met mensen’. Met volle aandacht luisteren en kunnen verplaatsen in de ander. Wat speelt er? Wat wil de ander? En waarom? Empathie, realisatie van doelen en begeleiding van het proces. Daar ligt mijn kracht en drijfveer. Na een aantal kortdurende opleidingen en cursussen, ben ik in 2016 gestart aan De Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Inmiddels ben gediplomeerd Integratief Therapeut ECP en Integratief Hypnotherapeut. Ik heb een praktijk voor Integratieve Psychotherapie in een nieuw en modern Medisch Centrum in Hoogvliet (Rotterdam) waar ik met veel plezier samenwerk met gedreven collega’s uit andere zorgdisciplines, zoals fysiotherapeuten, diëtisten en huisartsen. Tevens ben ik sinds 2019 met veel plezier werkzaam bij De Nederlandse Academie voor Psychotherapie als examinator en geef ik leertherapie aan therapeuten in opleiding.

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

Vlieguren maken

Vanaf het moment dat ik de open dag bezocht van De Academie voor Psychotherapie in 2016, wist ik het: dit past bij mij! De mensen, de sfeer, de opzet van de opleiding, maar vooral ook het Integratieve gedachtengoed waarin de cliënt centraal staat in het eigenlijke veranderingswerk. All change is self-change! De eerste drie jaar van mijn opleiding aan De Academie combineerde ik met mijn baan in de communicatie. Soms best een uitdaging, want de opleidingen aan De Academie doe je niet even als een cursus erbij. Het vraagt veel tijd, energie en inzet.

In dit vak sta je nooit stil. De opleiding aan De Academie zie ik als een fantastische start van je professionele carrière als coach, counselor of therapeut, waarbij je al tijdens, en ook na het behalen van je diploma(s) de kneepjes van het vak leert. Het betreft immers een ambacht, dus leren door te doen, vlieguren te maken, te reflecteren en kritisch te blijven op je eigen werk. Zo ben en blijf je dus als professional, maar ook als mens altijd in ontwikkeling. En dit is iets wat mij in dit vak enorm aanspreekt.

Mijn tip aan studenten

Als tip voor studenten wil ik meegeven dat het belangrijk is vooral te genieten van elke stap die je zet. Natuurlijk heb je een bepaald doel voor ogen, maar vergeet niet tussendoor ook te genieten: van ieder moment en van alles wat je leert, over het vak en over jezelf. Daarnaast is zelfzorg zo belangrijk. Afwisseling, leuke dingen doen, jezelf niet altijd zo serieus nemen en doen waar je energie van krijgt is – naast volop studeren – essentieel!

Een voorrecht om te doen

Mijn werk als leertherapeut en examinator op De Academie biedt mij, naast (het hebben van en werken met) een groot aantal inspireerde collega’s, de kans om ‘dicht bij het vuur’ te blijven. Van iedere ontwikkeling binnen het integratieve gedachtengoed blijf ik op de hoogte. Dit houdt mijn zaag scherp, en heb ik de mogelijkheid mee te groeien met het vak. Bovendien bemerk ik dat terwijl ik nieuwe collega’s probeer te laten ervaren, leren en motiveren, zij mij helpen om zelf ook kritisch op mijn eigen werk te blijven. Waarom doe ik wat ik doe, en kan dit ook anders?

Als privé mens…

…geniet ik van het leven en ben ik veel in beweging. Figuurlijk en letterlijk. De dagen zijn bijna te kort om alles te doen waar ik van geniet en energie van krijg. Sporten is hierbij een van mijn grootste passies. Boksen, fitness, dansen, paardrijden, wielrennen… Ik vind het heerlijk om mijzelf hierin uit te dagen en grenzen te verleggen. Daarnaast besteed ik graag veel tijd met mijn gezin, familie en vrienden en ben ik graag (wandelend of fietsend) in de natuur. Door in verbinding te staan met anderen, mijzelf en de natuur, voel ik mij een gelukkig mens.

Mijn collega's