Volg je les coronaproof Live én Online » lees meer

JongerenCoach Practitioner

14-daagse beroepsopleiding
Met NOBCO erkend practitioner level

Op weg naar een volwassen bestaan

Jongeren hebben jou nodig om hun eigen weg te vinden naar een evenwichtig, plezierig volwassen bestaan. Vaak helpt een luisterend oor of een goede raad, maar steeds vaker komt er meer bij kijken. Jonge mensen hebben een grote behoefte aan volwassenen die zich in hun kunnen verplaatsen en kunnen helpen zonder te oordelen.

 

Gratis reserveren?

Wat levert het je op?

 • NOBCO kwaliteitskeurmerk

  Je wilt je kwalitatief onderscheiden van anderen.

 • Een eigen praktijk of dienstverband 

  In de jeugdhulpverlening is veel vraag naar gecertificeerde coaches.

 • Toegang tot dé beroepsvereniging

  Vakbekwaam zijn doe je niet alleen.

 • Meer klanten

  Het is makkelijker jezelf te verkopen.

 • Professionaliteit

  Je neemt jezelf serieus met bijscholing.

 • Een netwerk

  Je ontmoet anderen en werkt samen.

Met welke vragen komen jongeren naar je toe?

‘Ik krijg mijn hoofd niet leeg, ik wou dat ik niet zoveel dacht.’

‘Ik voel me depri.’

‘Ik heb buikpijn en ze kunnen niks vinden.’

‘Ik heb het gevoel dat ik er niet bij hoor.’

‘De hele wereld word gek van me, ik kan niet stilzitten.’

‘Wat is de zin van alles?’

Persoonlijk

“Tijdens de opleiding is de confrontatie met jezelf een interessant proces. Je leert veel op persoonlijk vlak en dat wordt goed begeleid door De Academie.

De binding met medestudenten is daardoor groot. Intervisie en supervisie zorgen voor de nodige intense reflectiemomenten.

Het was een diepgaand proces, waarin de ervaring van het leren op alle fronten en op hoog niveau voor mij de mooiste ervaring was!”

 

Petra Toor, afgestudeerd in 2016

Professioneel

Je wilt jongeren coachen. Je hebt interesse in jongeren en het liefst laat je ze schitteren. Daarin wil jij succesvol zijn: je doelen behalen als mens èn als professional. Zelfinzicht, positief zelfbewustzijn, duidelijke haalbare doelen en met de juiste motivatie: daarmee ga jij op weg. Als ervaringsdeskundige bij uitstek help jij de jongere gepassioneerd op weg om zijn doelen te behalen. Zodat deze jongere uiteindelijk zichzelf coacht op weg naar een evenwichtig volwassen bestaan.

Studeren: alleen met elkaar

Je bent als mens een uniek persoon. Ieder van ons heeft zijn eigen geschiedenis. Het gaat er niet om wat je hebt meegemaakt, maar hoe je ermee omgaat in het hier-en-nu. Met elkaar kom je verder. Daarin heb je de ander nodig. Ook de zwaarste zaken worden verlicht. Alles is bespreekbaar, alles is welkom. Met elkaar uit en thuis, huilen en lachen. Heel veel lachen.

Een programma met inhoud

De JongerenCoach Practitioner opleiding bestaat uit 8 dagen coachvaardigheden op NOBCO practitioner level en 6 dagen jongerenspecialisatie. 

 

8 dagen coachvaardigheden:

 • Je professionele betrouwbaarheid in het handelen volgens de ‘regels van het vak’: vakmatige, persoonlijke, ethische en juridische grenzen.
 • Inzetten van je menskwaliteiten (zoals nieuwsgierigheid en compassie) en het functioneel hanteren van emoties tijdens de interactie met de cliënt.
 • Het beïnvloeden van het veranderingsproces van je cliënt. Hierdoor faciliteer je je cliënt om optimaal om van zijn eigen zelfhelende en zelfsturende mogelijkheden en hulpbronnen gebruik te maken.
 • De natuurlijke fasen van het veranderingsproces waar de cliënt doorheen gaat om zijn doel te behalen.

 

6 dagen jongerenspecialisatie:

 • Psychologie van jongeren          
 • Gedrags-, psychische & sociale problemen bij jongeren
 • De Peergroup, relaties, intimiteit & seksualiteit
 • Do’s & don’ts in de psychosociale begeleiding van jongeren
 • Sociale veranderingen van VO naar HO òf werk
 • Op Eigen Benen
 • Neuro-cognitieve ontwikkeling – Brein
 • Verslaving
 • Oudertraining
 • Zingeving
 • Precaire onderwerpen
 • Agressie

 

Werkvormen

Theorie, demonstraties van technieken en beïnvloedingsprocedures, interventies, praktijkoefeningen, intervisiegroepen, praktijkobservaties, video- en casuïstiekbesprekingen, supervisie over cliënturen, individuele leertherapie en zelfstudie.

 

Aanpak

Je werkt proces gestuurd, zodat je cliënt op eigen kracht zijn doel behaalt. Je benut de werkzame factoren uit alle verschillende therapierichtingen. Je versterkt het vertrouwen en zelfsturend vermogen van de cliënt. Jouw cliënt pakt zelf het probleem aan zodat hij zijn gestelde doelen behaalt.

De beste opleiders

Je krijgt les van inspirerende docenten, praktijktrainers, supervisoren, leertherapeuten en assessoren. Samen met jou geven zij deze JongerenCoach opleiding vorm en inhoud, kwaliteit en spelvreugde.
Je opleiders zijn ervaren ECP-therapeuten die allen een zelfstandige praktijk voeren. Omdat zij jarenlange ervaring in het vakgebied hebben krijg je geen wollige verhalen maar gerichte, persoonlijke begeleiding zodat je het vak grondig onder de knie krijgt. Daardoor word je succesvol in je zelfstandige praktijk als echte vakman of vakvrouw in het coachen van jongeren.

 

Bekijk de mensen van De Nederlandse Academie

Erkenning en vergoeding

De opleiding Jongerencoach Practitioner omvat het diploma van de 8-daagse opleiding Beroepscoach Practitioner. Deze opleiding is erkend door de NOBCO.

 

 

Coaching wordt niet door de reguliere zorgverzekeraars vergoed. Vaak vinden de ouders creatieve oplossingen om deze trajecten te financieren. In sommige gevallen zijn het ook werkgevers, het UWV of instanties via het Gemeente Jeugdfonds die betalen.

Een vak met toekomst

Je werkt vanuit je eigen praktijk en van daaruit kun je je verbinden met scholen, de gemeente en jeugdhulpverleningsinstanties.

Vooropleiding en vrijstelling

Vooropleiding

Aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.

Interesse en /of werkervaring in de proces begeleiding van Jongeren.

 

Vrijstelling

Heb je een diploma Beroepscoach Practitioner, Integratieve Counselor, Integratieve Psychotherapie òf MasterTherapeut ECP? Heb je een NOBCO erkend Coach Practitioner diploma?

Dan krijg je vrijstelling en volg je alleen de 6 JongerenCoach lesdagen (€ 1.615,- inclusief bijbehorende supervisie 3x over 18 cliëntsessies met de jongerendoelgroep). Neem direct contact op met margotdecock@academie-psychotherapie.nl om je vrijstelling aan te tonen of schrijf je hier direct in.

Studiekosten en data

Studiekosten

Zie het actuele kostenoverzicht en de studiecalculator

De studiekosten bestaan uit het bedrag voor de lessen, de leertherapie en supervisie en de assessment/examens. Er is een aantal verplichte boeken die je dient aan te schaffen. We werken voornamelijk met eigen syllabi. Die zijn inbegrepen in het studiegeld.

De kosten zijn minder dan € 61 per week (los van je reiskosten). Dat heeft te maken met de aftrekbaarheid van de kosten. Je kunt het zelf berekenen aan de hand van onze studiecalculator.

 

Terugverdienen

Tijdens de opleiding doe je minimaal 36 cliënturen. Je vraagt hierbij een gemiddelde prijs van € 15 per sessie. Dat betekent dat je tijdens de opleiding al een paar honderd euro terugverdient. Tel uit je winst. En dat alleen al tijdens je studie. 

 

Studiebelasting

14 lesdagen, 8 supervisie bijeenkomsten, 4 leertherapie sessies, intervisie en 36 cliënturen.

 

Lesdata en -tijden

 • maandagen  10.00 – 17.00 uur
  2022 | 7/2, 14/2, 28/2, 7/3, 14/3, 28/3, 4/4, 11/4, 9/5, 16/5, 23/5, 13/6, 20/6, 27/6

 

Diploma

Diploma JongerenCoach Practitioner.

 

Tijdsinvestering en ontwikkel-flow

In de opleiding is het stevig doorpakken: 60 EC. Dat betekent dat je zo’n 16 tot 24 uur per week bezig bent met de lessen, supervisie en leertherapie, de opdrachten voor de intervisiegroep en wat we noemen: suddertijd. Dat is de tijd die nodig is om alle nieuwe ervaringen te integreren in jezelf tijdens je persoonlijke groeiproces. Alles is nieuw, het opnieuw studeren, het ontmoeten van nieuwe mensen, de emotionele contacten en de intense nieuwe ervaringen. Wees gerust: het went snel, je komt vanzelf in een ‘ontwikkel-flow’.

 

Jouw rooster:

 • 1 lesdag per twee weken
 • 1 sessie met jouw leertherapeut per twee weken
 • 1 supervisie bijeenkomst per twee weken
 • 1 intervisie bijeenkomst per twee weken
 • 36 cliënturen over de gehele studie

 

Locatie

De lessen vinden plaats op De Nederlandse Academie, Klaprozenweg 123, 1033 NN in Amsterdam. De intervisiegroep doe je bij je medestudenten thuis. Supervisie en leertherapie vinden plaats in de praktijk van de opleider. 

Veelgestelde vragen

Hoe ziet de toelatingsprocedure eruit voor de opleiding tot Coach?

Voor de opleiding is geen uitgebreide intake-procedure. Wel is er een voorbereidende motivatieopdracht die door de toelatingscommissie gelezen wordt.

Is de opleiding tot Coach in deeltijd te volgen en wat is de studiebelasting?

De studiebelasting is circa 12 uur per week. Dit omvat de lesdagen, supervisie, leertherapie, intervisie het werken met cliënten in je praktijk en zelfstudie.

Hoeveel cliënturen moet ik doen voor de opleiding tot Coach?

Je gaat meteen aan de slag met het werken met cliënten. In totaal moet je 36 cliënturen doen. Dat betekent dat je ongeveer 7 cliënten moet werven en je per cliënt gemiddeld 5-6 sessies begeleidt. Gebruik hiervoor je netwerk en ga direct aan de slag, zodra de opleiding gestart is.

Kan de opleiding aan De Academie ook gecombineerd worden met een baan?

Ja, de opleiding is in principe te combineren met een 32-urige werkweek. Je moet er rekening mee houden dat je circa 1 dag in de week op een vaste dag les hebt en deze dag besteedt aan supervisie, leertherapie en  intervisie. Daarnaast moet je nog rekening houden met uren voor zelfstudie en het werken met je cliënten in de weekenden en/of avonduren.

Hoe is de balans tussen theorie en praktijk bij de opleiding tot Coach?

De opleiding is praktijkgericht. Gedurende de lesdagen wordt gewerkt met casuïstiek en eigen inbrengen, je oefent in de intervisiegroep en je werkt in je praktijk met cliënten. Tijdens de lesdagen leer je de theorie en wordt deze gekoppeld aan leerervaringen. Naast de lesdagen ben je ook bezig met het maken van reflecties, het bestuderen van syllabi, het bijhouden van je persoonlijk ontwikkelplan, het maken van cliëntverslagen etc.

Is het werk als Coach iets voor mij?

Om erachter te komen of het vak van Coach bij jou past, organiseren we open avonden en Experience Days. Je kunt dan ervaring opdoen, met studenten spreken die in de opleiding zitten, kennismaken met het vak en de opleiders die allemaal een eigen praktijk hebben. Ook kun je een studieadviesgesprek aanvragen om deze vraag voor jezelf helder te krijgen.

Wat doet een Coach eigenlijk en wat niet?

Coaching is mensen helpen te groeien. Het kan gaan over het vergroten van competenties en het creëren van beweging zodat een cliënt zijn doel kan bereiken. Het onderscheid tussen Coach, Counselor en Therapeut is hier terug te vinden.

Kan ik deelnemen wanneer ik geen HBO of Master diploma heb?

Ja dat kan, daarvoor hebben wij een speciaal instroomtraject. Hiervoor kun je contact opnemen met de studieadviseur.

Welke achtergrond hebben de studenten?

Studenten komen uit alle sectoren: zowel uit de sociale sector, de gezondheidszorg, het onderwijs en het bedrijfsleven.

Wat is de gemiddelde leeftijd van de studenten?

Omdat wij volwassenenonderwijs aanbieden, is de leeftijd van de studenten zeer divers. Deze varieert van 23 tot 60-plus, het merendeel van de studenten valt in de leeftijd van 30 tot 45 jaar.

Is er verplichte literatuur voor de opleiding?

Voor de opleiding werken we voornamelijk met syllabi die je kunt downloaden van onze studentenportal. Je ontvangt daarvoor een studenten-inlogcode. Wanneer je parallel aan de opleiding de modules van de PSBK moet volgen, geldt daar wel verplichte literatuur. Op de website staat per PSBK-module aangegeven welke meest recente literatuur gebruikt wordt.

Wat gaan afgestudeerde studenten met hun opleiding doen?

Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • een eigen praktijk, al of niet met medestudenten.
 • je gaat verder in je eigen zelfstandige, particuliere praktijk die je al tijdens de opleiding hebt gestart.
 • je sluit je aan in een groepspraktijk met collega’s uit de beroepsgroep.
 • je sluit je aan in een gezondheidscentrum met meerdere disciplines.
 • een eigen praktijk, gecombineerd met een aantal uren in loondienst bij een werkgever.
 • binnen het kader van de reeds bestaande werksituatie een nieuwe functie creëren.
 • de studie wordt gebruikt om verdieping te geven aan een huidige functie en/of de eigen mogelijkheden daarin uit te breiden.

Ik ben al Coach, krijg ik dan vrijstellingen?

We kunnen helaas geen vrijstelling verlenen voor elders gevolgde coachopleidingen, omdat De Academie gebruik maakt van eigen ontwikkelde modellen ter aansturing van het veranderingsproces.

Kan ik een eigen praktijk starten wanneer ik deze opleiding heb afgerond?

Ja, direct na aanvang word je geacht om cliënten te begeleiden. Daar heb je een praktijkplek en een praktijknaam voor nodig. Vanaf het eerste begin start je dus met je eigen praktijk. Na diplomering kun je deze verder uitbouwen.

Een programma met inhoud

De JongerenCoach Practitioner opleiding bestaat uit 8 dagen coachvaardigheden op NOBCO practitioner level en 6 dagen jongerenspecialisatie. 

 

8 dagen coachvaardigheden:

 • Je professionele betrouwbaarheid in het handelen volgens de ‘regels van het vak’: vakmatige, persoonlijke, ethische en juridische grenzen.
 • Inzetten van je menskwaliteiten (zoals nieuwsgierigheid en compassie) en het functioneel hanteren van emoties tijdens de interactie met de cliënt.
 • Het beïnvloeden van het veranderingsproces van je cliënt. Hierdoor faciliteer je je cliënt om optimaal om van zijn eigen zelfhelende en zelfsturende mogelijkheden en hulpbronnen gebruik te maken.
 • De natuurlijke fasen van het veranderingsproces waar de cliënt doorheen gaat om zijn doel te behalen.

 

6 dagen jongerenspecialisatie:

 • Psychologie van jongeren          
 • Gedrags-, psychische & sociale problemen bij jongeren
 • De Peergroup, relaties, intimiteit & seksualiteit
 • Do’s & don’ts in de psychosociale begeleiding van jongeren
 • Sociale veranderingen van VO naar HO òf werk
 • Op Eigen Benen
 • Neuro-cognitieve ontwikkeling – Brein
 • Verslaving
 • Oudertraining
 • Zingeving
 • Precaire onderwerpen
 • Agressie

 

Werkvormen

Theorie, demonstraties van technieken en beïnvloedingsprocedures, interventies, praktijkoefeningen, intervisiegroepen, praktijkobservaties, video- en casuïstiekbesprekingen, supervisie over cliënturen, individuele leertherapie en zelfstudie.

 

Aanpak

Je werkt proces gestuurd, zodat je cliënt op eigen kracht zijn doel behaalt. Je benut de werkzame factoren uit alle verschillende therapierichtingen. Je versterkt het vertrouwen en zelfsturend vermogen van de cliënt. Jouw cliënt pakt zelf het probleem aan zodat hij zijn gestelde doelen behaalt.

De beste opleiders

Je krijgt les van inspirerende docenten, praktijktrainers, supervisoren, leertherapeuten en assessoren. Samen met jou geven zij deze JongerenCoach opleiding vorm en inhoud, kwaliteit en spelvreugde.
Je opleiders zijn ervaren ECP-therapeuten die allen een zelfstandige praktijk voeren. Omdat zij jarenlange ervaring in het vakgebied hebben krijg je geen wollige verhalen maar gerichte, persoonlijke begeleiding zodat je het vak grondig onder de knie krijgt. Daardoor word je succesvol in je zelfstandige praktijk als echte vakman of vakvrouw in het coachen van jongeren.

 

Bekijk de mensen van De Nederlandse Academie

Erkenning en vergoeding

De opleiding Jongerencoach Practitioner omvat het diploma van de 8-daagse opleiding Beroepscoach Practitioner. Deze opleiding is erkend door de NOBCO.

 

 

Coaching wordt niet door de reguliere zorgverzekeraars vergoed. Vaak vinden de ouders creatieve oplossingen om deze trajecten te financieren. In sommige gevallen zijn het ook werkgevers, het UWV of instanties via het Gemeente Jeugdfonds die betalen.

Een vak met toekomst

Je werkt vanuit je eigen praktijk en van daaruit kun je je verbinden met scholen, de gemeente en jeugdhulpverleningsinstanties.

Vooropleiding en vrijstelling

Vooropleiding

Aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.

Interesse en /of werkervaring in de proces begeleiding van Jongeren.

 

Vrijstelling

Heb je een diploma Beroepscoach Practitioner, Integratieve Counselor, Integratieve Psychotherapie òf MasterTherapeut ECP? Heb je een NOBCO erkend Coach Practitioner diploma?

Dan krijg je vrijstelling en volg je alleen de 6 JongerenCoach lesdagen (€ 1.615,- inclusief bijbehorende supervisie 3x over 18 cliëntsessies met de jongerendoelgroep). Neem direct contact op met margotdecock@academie-psychotherapie.nl om je vrijstelling aan te tonen of schrijf je hier direct in.

Studiekosten en data

Studiekosten

Zie het actuele kostenoverzicht en de studiecalculator

De studiekosten bestaan uit het bedrag voor de lessen, de leertherapie en supervisie en de assessment/examens. Er is een aantal verplichte boeken die je dient aan te schaffen. We werken voornamelijk met eigen syllabi. Die zijn inbegrepen in het studiegeld.

De kosten zijn minder dan € 61 per week (los van je reiskosten). Dat heeft te maken met de aftrekbaarheid van de kosten. Je kunt het zelf berekenen aan de hand van onze studiecalculator.

 

Terugverdienen

Tijdens de opleiding doe je minimaal 36 cliënturen. Je vraagt hierbij een gemiddelde prijs van € 15 per sessie. Dat betekent dat je tijdens de opleiding al een paar honderd euro terugverdient. Tel uit je winst. En dat alleen al tijdens je studie. 

 

Studiebelasting

14 lesdagen, 8 supervisie bijeenkomsten, 4 leertherapie sessies, intervisie en 36 cliënturen.

 

Lesdata en -tijden

 • maandagen  10.00 – 17.00 uur
  2022 | 7/2, 14/2, 28/2, 7/3, 14/3, 28/3, 4/4, 11/4, 9/5, 16/5, 23/5, 13/6, 20/6, 27/6

 

Diploma

Diploma JongerenCoach Practitioner.

 

Tijdsinvestering en ontwikkel-flow

In de opleiding is het stevig doorpakken: 60 EC. Dat betekent dat je zo’n 16 tot 24 uur per week bezig bent met de lessen, supervisie en leertherapie, de opdrachten voor de intervisiegroep en wat we noemen: suddertijd. Dat is de tijd die nodig is om alle nieuwe ervaringen te integreren in jezelf tijdens je persoonlijke groeiproces. Alles is nieuw, het opnieuw studeren, het ontmoeten van nieuwe mensen, de emotionele contacten en de intense nieuwe ervaringen. Wees gerust: het went snel, je komt vanzelf in een ‘ontwikkel-flow’.

 

Jouw rooster:

 • 1 lesdag per twee weken
 • 1 sessie met jouw leertherapeut per twee weken
 • 1 supervisie bijeenkomst per twee weken
 • 1 intervisie bijeenkomst per twee weken
 • 36 cliënturen over de gehele studie

 

Locatie

De lessen vinden plaats op De Nederlandse Academie, Klaprozenweg 123, 1033 NN in Amsterdam. De intervisiegroep doe je bij je medestudenten thuis. Supervisie en leertherapie vinden plaats in de praktijk van de opleider. 

Veelgestelde vragen

Hoe ziet de toelatingsprocedure eruit voor de opleiding tot Coach?

Voor de opleiding is geen uitgebreide intake-procedure. Wel is er een voorbereidende motivatieopdracht die door de toelatingscommissie gelezen wordt.

Is de opleiding tot Coach in deeltijd te volgen en wat is de studiebelasting?

De studiebelasting is circa 12 uur per week. Dit omvat de lesdagen, supervisie, leertherapie, intervisie het werken met cliënten in je praktijk en zelfstudie.

Hoeveel cliënturen moet ik doen voor de opleiding tot Coach?

Je gaat meteen aan de slag met het werken met cliënten. In totaal moet je 36 cliënturen doen. Dat betekent dat je ongeveer 7 cliënten moet werven en je per cliënt gemiddeld 5-6 sessies begeleidt. Gebruik hiervoor je netwerk en ga direct aan de slag, zodra de opleiding gestart is.

Kan de opleiding aan De Academie ook gecombineerd worden met een baan?

Ja, de opleiding is in principe te combineren met een 32-urige werkweek. Je moet er rekening mee houden dat je circa 1 dag in de week op een vaste dag les hebt en deze dag besteedt aan supervisie, leertherapie en  intervisie. Daarnaast moet je nog rekening houden met uren voor zelfstudie en het werken met je cliënten in de weekenden en/of avonduren.

Hoe is de balans tussen theorie en praktijk bij de opleiding tot Coach?

De opleiding is praktijkgericht. Gedurende de lesdagen wordt gewerkt met casuïstiek en eigen inbrengen, je oefent in de intervisiegroep en je werkt in je praktijk met cliënten. Tijdens de lesdagen leer je de theorie en wordt deze gekoppeld aan leerervaringen. Naast de lesdagen ben je ook bezig met het maken van reflecties, het bestuderen van syllabi, het bijhouden van je persoonlijk ontwikkelplan, het maken van cliëntverslagen etc.

Is het werk als Coach iets voor mij?

Om erachter te komen of het vak van Coach bij jou past, organiseren we open avonden en Experience Days. Je kunt dan ervaring opdoen, met studenten spreken die in de opleiding zitten, kennismaken met het vak en de opleiders die allemaal een eigen praktijk hebben. Ook kun je een studieadviesgesprek aanvragen om deze vraag voor jezelf helder te krijgen.

Wat doet een Coach eigenlijk en wat niet?

Coaching is mensen helpen te groeien. Het kan gaan over het vergroten van competenties en het creëren van beweging zodat een cliënt zijn doel kan bereiken. Het onderscheid tussen Coach, Counselor en Therapeut is hier terug te vinden.

Kan ik deelnemen wanneer ik geen HBO of Master diploma heb?

Ja dat kan, daarvoor hebben wij een speciaal instroomtraject. Hiervoor kun je contact opnemen met de studieadviseur.

Welke achtergrond hebben de studenten?

Studenten komen uit alle sectoren: zowel uit de sociale sector, de gezondheidszorg, het onderwijs en het bedrijfsleven.

Wat is de gemiddelde leeftijd van de studenten?

Omdat wij volwassenenonderwijs aanbieden, is de leeftijd van de studenten zeer divers. Deze varieert van 23 tot 60-plus, het merendeel van de studenten valt in de leeftijd van 30 tot 45 jaar.

Is er verplichte literatuur voor de opleiding?

Voor de opleiding werken we voornamelijk met syllabi die je kunt downloaden van onze studentenportal. Je ontvangt daarvoor een studenten-inlogcode. Wanneer je parallel aan de opleiding de modules van de PSBK moet volgen, geldt daar wel verplichte literatuur. Op de website staat per PSBK-module aangegeven welke meest recente literatuur gebruikt wordt.

Wat gaan afgestudeerde studenten met hun opleiding doen?

Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • een eigen praktijk, al of niet met medestudenten.
 • je gaat verder in je eigen zelfstandige, particuliere praktijk die je al tijdens de opleiding hebt gestart.
 • je sluit je aan in een groepspraktijk met collega’s uit de beroepsgroep.
 • je sluit je aan in een gezondheidscentrum met meerdere disciplines.
 • een eigen praktijk, gecombineerd met een aantal uren in loondienst bij een werkgever.
 • binnen het kader van de reeds bestaande werksituatie een nieuwe functie creëren.
 • de studie wordt gebruikt om verdieping te geven aan een huidige functie en/of de eigen mogelijkheden daarin uit te breiden.

Ik ben al Coach, krijg ik dan vrijstellingen?

We kunnen helaas geen vrijstelling verlenen voor elders gevolgde coachopleidingen, omdat De Academie gebruik maakt van eigen ontwikkelde modellen ter aansturing van het veranderingsproces.

Kan ik een eigen praktijk starten wanneer ik deze opleiding heb afgerond?

Ja, direct na aanvang word je geacht om cliënten te begeleiden. Daar heb je een praktijkplek en een praktijknaam voor nodig. Vanaf het eerste begin start je dus met je eigen praktijk. Na diplomering kun je deze verder uitbouwen.

Hoe leer je?

Doen, doen, doen. Want het is een ambacht, een professioneel praktijkvak. Direct na aanvang van de opleiding begin je al met het werken met cliënten. Alles wat je leert kun je direct toepassen. Je supervisor ondersteunt je met de casuïstiek. Met je intervisiegenoten oefen je de technieken en interventies en neem je de theorie door. Bij je leertherapeut ontdek je jezelf op een steeds dieper niveau en ervaar je de interventies aan den lijve. Hierdoor wordt je een echte ervaringsdeskundige professional die weet waar ‘ie het over heeft. Je pakt ook persoonlijke belemmeringen bij jezelf aan, zodat je met kracht, rust en zelfvertrouwen het werk doet.
Lees meer over studeren aan De Nederlandse Academie.

Margot de Cock Opleidingsadviseur | Leertherapeut Integratieve Therapeut ECP

Wil je meer weten?

Bel mij voor meer informatie of mail me voor een persoonlijk adviesgesprek.

Sfeer proeven? Kom naar ons Open Huis.

Kostenoverzicht & Studiecalculator
JongerenCoach

 

De kosten voor deze opleiding bedragen € 4750. Maar de werkelijke studiekosten liggen aanzienlijk lager, want je hebt de nodige belastingvoordelen. En daarbij genereer je ook nog eens omzet met cliëntsessies. Het lesgeld is inclusief 14 lesdagen, samengesteld uit Beroepscoach Practitioner (8 dagen NOBCO erkend) + de praktijktraining Jongerenspecialisatie 1 (6 dagen), supervisie (8) en leertherapie (4). Kies in onderstaande studiecalculator je belastingschaal en bereken je voordeel:

Lesgeld
Assessment
Supervisie
Leertherapie
Kies je belastingschaal
Inschrijven
Subtotaal studiekosten
 
Jaarlijkse eenmalige drempel volgens fiscus*
 
Belastingvoordeel. Je krijgt retour van de fiscus*  
 
Dus je werkelijke studiekosten in jaar 1 zijn
 

Verspreid over een jaar (52 weken) zijn de kosten € xx,xx per week.

Overige fiscale mogelijkheden
Voor deze opleiding is het uitvoeren van cliëntbehandelingen in de (eigen) praktijk een voorwaarde voor diplomering. Dit is gunstig: hierdoor zijn de kosten voor het oprichten en inrichten van je praktijk ook fiscaal aftrekbaar, omdat zij binnen de studiekosten vallen. Voorts is in bepaalde gevallen naast ‘zelfstandigen aftrek’ ook ‘startersaftrek’ mogelijk.

* Peildatum 2015. Dit rekenvoorbeeld geldt als indicatie bij ineens betaling van je (jaarlijkse) studiekosten. Als de regels van de Belastingdienst gelijk blijven, geldt voor het vervolg van een meerjarige opleiding een soortgelijk bedrag per fiscaal jaar. Mocht de overheid de aftrekmogelijkheden veranderen, zijn wij niet aansprakelijk voor bovenstaande informatie. Blijf dus zelf goed op de hoogte welke mogelijkheden er voor jou zijn. Je vindt hier de uitgebreide voorwaarden van de Belastingdienst.

Terug
Terug
Terug
Terug

Reserveren

JongerenCoach Practitioner

Hidden

Waarom je een opleidingsplaats reserveert
Je reserveert wanneer je serieus overweegt om deze training of opleiding te doen. Dan ben je verzekerd van een opleidingsplaats. Je hebt dan nog tijd om e.e.a. uit te zoeken of te regelen. De reservering is gratis en vrijblijvend. Wanneer de opleiding vol raakt, vragen we je of je nog van je reservering gebruik wilt maken.

Naam*
Adres*
Hidden
Hidden

Terug
Terug

Schrijf je in voor

JongerenCoach Practitioner

Start: maandag 7 februari 2022 | Investering €4750

Terug
Terug