Lisa Schoenmaker, MA

Examinator, Praktijktrainer,
Integratieve Counselor en Coach, Integratieve Therapeut ECP i.o., ,

In mijn praktijk ben ik werkzaam als integratief therapeut, counselor en coach. Hiernaast werk ik als zelfstandig fysiotherapeut. Binnen De Academie vervul ik de rol van examinator en praktijktrainer.

Lisa Schoenmaker, MA

Als Academie opleider…

…bied ik studenten graag een prettige en veilige leeromgeving waar ruimte is voor zowel professionele als persoonlijke ontwikkeling. Zo is het van belang een passende integratieve diagnose en behandelplan te kunnen opstellen, maar het is net zo belangrijk dat een student zich tot een unieke therapeut/counselor/coach kan ontwikkelen. Het geeft me energie een student te zien groeien in zelfvertrouwen als professional. 

Als praktijkprofessional

Na jaren werkzaam te zijn geweest in het fysiotherapie vak wilde ik cliënten op een dieper en breder niveau begeleiden. Niet alleen op fysiek vlak, maar ook in gevoel, gedrag, denken en spirituele ontwikkeling. Ik vind het inspirerend om te zien hoe mensen tot grote verandering in staat zijn en hoe ieder op diens eigen manier kan groeien en helen.
Wat mijn vak leuk en afwisselend maakt is het steeds opnieuw afstemmen op de identieke persoon die voor me zit. Zo is geen enkel probleem hetzelfde en is elk helingsproces uniek. Dit daagt me uit elke cliënt met open blik en nieuwsgierigheid te ontvangen.
In mijn praktijk zie ik onder andere cliënten met psychosomatische klachten, stress/burn-out klachten, existentiële vraagstukken en/of vastlopen in (gender)identiteit of seksuele geaardheid.

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

Mijn tip aan studenten

Vertrouw op het proces van de cliënt, de cliënt weet, kan en doet het. Wees niet te streng voor jezelf, gun jezelf de tijd om te leren. Vertrouw dus ook op je eigen unieke proces!

Als privé mens…

…wandel en fiets ik graag in de natuur. Daar kom ik tot inzichten en creatieve ideeën. Daarnaast kan ik genieten van het verkennen van de stad Amsterdam, een theater-/museumbezoek of een goed boek. Een aanrader: de Alchemist van Paolo Coelho.

Mijn collega's