Remke Cornelisse, BA

Supervisor, Integratieve Counselor, Integratieve Therapeut ECP i.o., Yogadocent

Vanuit nieuwsgierigheid kijk ik naar de uniekheid van elke cliënt. Hierdoor is elke sessie weer anders en dat maakt het heel inspirerend. Mensen mogen begeleiden op hun unieke pad, naar hun eigen kracht vanbinnen, is elke dag weer zo bijzonder.

Remke Cornelisse, BA

Als praktijkprofessional

Nog elke dag ben ik blij dat ik de stap heb gezet om mij in te schrijven bij De Academie. De rijke opleidingen in combinatie met het meteen gaan doen in de praktijk heeft mij zowel als mens als professional enorm verrijkt. Ik heb zoveel mogen leren en leer nog elke dag bij. Ik geniet van de combinatie tussen het werken in mijn eigen praktijk en het doorstuderen voor MasterTherapeut ECP. Daarnaast vind ik het heel inspirerend (en een eer) om studenten te mogen begeleiden in hun unieke ontwikkeling als professional en als mens.

 

De Integratieve benadering van De Academie past helemaal bij mijn visie. Elk mens met al zijn dimensies is uniek en voor mij (als yogadocent) kan het lichaam niet los gezien worden van de geest. De eerste jaren bij De Academie heb ik in mijn rol als professional vooral geleerd te ‘ont-doen’ en minder hard te leren werken. Ik ervaarde dat elke cliënt het zelf al weet, het kan en het ook zelf doet. Mijn rol is om de cliënt in de actieve positie te zetten, zodat hij stappen kan zetten op weg naar zijn eigen uniekheid en kracht. Dit is een prachtig proces om te mogen begeleiden.

Van klacht naar kracht

In mijn praktijk Maankracht, gevestigd in een bijzonder pand in Amsterdam Noord, waar ik samenwerk met meerdere Integratieve collega’s, begeleid ik mensen ‘van Klacht naar Kracht’. Mensen komen vaak binnen met een klacht, zijn vastgelopen, ze willen het anders, maar weten zelf niet hoe. Ik geloof dat alles al in de cliënt aanwezig is, maar dat hij er op dat moment zelf niet (meer) bij kan. Grip en vertrouwen zijn de eerste stappen in de begeleiding. De momenten waarop de cliënt echte verandering gaat ervaren en weer contact maakt met zijn eigen kracht, zijn echte ‘wauw’-momenten! Elke keer voel ik weer, dit is waarom ik dit werk zo graag doe!

 

Vanuit nieuwsgierigheid kijk ik naar de uniekheid van elke cliënt. Hierdoor is elke sessie weer anders en dat maakt het heel inspirerend. Mensen mogen begeleiden op hun unieke pad, naar hun eigen kracht vanbinnen, is elke dag weer zo bijzonder.

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

Mijn tip aan studenten

Ga het vooral meteen doen, want je kunt al zoveel meer dan je zelf denkt! De gesprekken met de cliënten, de oefensessies met je collega’s, durf deze nieuwe stappen te zetten. Ook al voelt het spannend en denk je dat je het nu nog niet kan, weet dat je al zoveel wél kan! En eigenlijk kun je geen fouten maken, je kunt alleen maar leren en ontwikkelen. Door te doen, te reflecteren en soms op te merken dat je het een volgende keer anders kan doen. Net als bij de cliënt: Jij kan het, weet het en doet het zelf! En vergeet daarbij vooral ook niet te genieten van alles wat je kan, weet en doet én mag leren en ontwikkelen.

Als Academie opleider…

…kijk ik als supervisor met je mee, ondersteun en motiveer ik je waar nodig en leer ik je hoe je kunt reflecteren op jouw eigen stappen. Omdat je meteen het geleerde in de praktijk gaat brengen is het heel fijn om dit samen te kunnen doen. Jouw eigen ontwikkeling als professional gaat hand in hand met jouw ontwikkeling als mens. Je wordt er niet alleen een rijkere professional van, maar vooral ook een rijker mens! En dat is een cadeau aan jezelf.

Als privé mens…

…ben ik regelmatig op de yogamat te vinden. De yoga-filosofie is voor mij een rode draad in mijn leven en ik blijf mij op dit gebied graag ontwikkelen en inspireren. In mijn vrije tijd besteed ik graag tijd met mijn gezin, familie en vriendinnen. Ik geniet van goede gesprekken, nieuwe dingen ontdekken en lekker eten. Ook ben ik dol op dansen en vind het heerlijk om soms even lekker gek te doen en te lachen met elkaar.

Mijn collega's