Counseling
Overview

Integratieve Counseling met kinderen, jongeren en volwassenen

Bezoek ons Open Huis

Integratieve Counseling

Met Integratieve Counseling bied je een kortdurende vorm van psychosociale begeleiding aan voor kinderen, jongeren of volwassenen. Je neemt het gebied in tussen Coaching en Psychotherapie. In de ons omringende landen is Counseling een bekende en geaccepteerde vorm van persoonlijke begeleiding, ook in het bedrijfsleven. Het is een vak dat sterk in opkomst is.

Opleidingen tot Counselor

Er zijn in Nederland nog al wat Counselings-opleidingen. Onze opleidingen tot Integratieve (Kinder)Counselor maken deel uit van het Europees erkende opleidingsprogramma tot Master(Kinder)therapeut ECP. Daardoor kom je al na twee jaar in aanmerking voor vergoedingen van je sessies door zorgverzekeraars. Dat geldt ook voor btw vrijstelling. Uniek, want alleen op De Nederlandse Academie vind je dit. 

The Art of Change

Je werkt volgens de principes van de 3e generatie integratieve ontwikkeling in Counseling en Psychotherapie. Dit Nieuwe Paradigma in de Veranderkunde is op De Nederlandse Academie ontwikkeld. Kenmerken van dit Nieuwe Paradigma zijn: volledig client based en outcome measured, positieve psychologie, sturend op het veranderingsproces met behulp van effectieve beïnvloedingstechnieken. Je levert maatwerk: voor iedere nieuwe cliënt ontwerp je een nieuw en uniek actieplan. Dat is de ware kunst van het veranderen. 

Counseling met Kinderen

counseling met kinderen

 

Als Integratieve KinderCounselor maak je diepgaand contact om het zelfgevoel van het kind te verstevigen en de interne hulpbronnen te activeren. De basis is: Zelfkennis, Zelfrespect, Zelfvertrouwen, Zelfliefde, Zelfbeschikking en Zelfstandigheid, met als resultaat: Weten en doen wat je wilt!

Opleiding tot KinderCounselor

opleiding tot integratieve knidercounselor

 

Een methode is leuk, maar het kind weet het beter!

2 jarige post-hbo/wo beroepsopleiding tot gediplomeerd Integratieve KinderCounselor.

Counseling met Jongeren

counseling met jongeren

 

Je gaat counselen wanneer coaching niet afdoende helpt. Dan werk je uitgebreider en je steekt de schep dieper: de Peer group, relaties, intimiteit en seksualiteit, Neuro-cognitieve ontwikkeling, verslaving, sociale veranderingen en het op eigen benen staan. 

Jongerenspecialisaties

Counseling met jongeren jongerenspecialisatie

 

Jongeren helpen een weg te vinden in een turbulente levensfase!

Jongerenspecialisatie 1

Jongerenspecialisatie 2

Jongerenspecialisatie 3

Counseling met Volwassenen

counseling met volwassenen

 

Met Integratieve Counseling pak je het innerlijke conflict aan en ruim je de onderliggende blokkades op. Je activeert het zelfhelend vermogen van de cliënt met behulp van een goede techniek. Maar dat is niet het belangrijkste: het aangaan van een diepgaand mens-tot-mens contact maakt je tot een echte professional. 

 

Heb je een havo/vwo/mbo4+ niveau dan kun je in 4 jaar erkend Counselor worden. Met een hbo/wo niveau doe je opleiding in twee jaar.

Opleidingen tot Counselor

opleidingen tot counselor

 

Kort en krachtig voor de innerlijke verandering!

4 jarige beroepsopleiding tot gediplomeerd Counselor (hbo-conform). 

240 EC. Vanaf havo/vwo/mbo4+ niveau.

 

 

Best of both worlds!

1 jarige post-hbo/wo beroepsopleiding tot gediplomeerd CounselorCoach.

30 EC. Vanaf hbo/wo niveau.

 

 

Kort en krachtig voor de innerlijke verandering!

2 jarige post-hbo/wo beroepsopleiding tot gediplomeerd Integratieve Counselor.

60 EC. Vanaf hbo/wo niveau.

Europees erkende opleidingen

De Nederlandse Academie is een particuliere onderwijsstichting en verzorgt sinds 1979 mensgerichte opleidingen, trainingen en workshops in Psychotherapie, Counseling & Coaching. Wij hebben de hoogste Europese onderscheiding als opleidingsinstituut in psychotherapie in Europa: de EAPTI-status.

 

Erkenningen

 

 

CPION-erkende PsychoSociale en Medische Basiskennis (PSBK-opleiding).

 

De post-hbo/wo opleidingen hebben al na twee jaar AGB-code 90 vergoedingen i.p.v. na de gebruikelijke 3 jaar. Alléén op de Academie!

 

logo_belastingdienst 

 

De post-hbo/wo opleidingen hebben al na twee jaar btw vrijstelling i.p.v. na de gebruikelijke na 4 jaar. Alléén op de Academie!

 

 

De Nederlandse Academie is member van de EAC.

 

 

De 2-jarige post-hbo/wo opleiding Integratieve (Kinder)Counselor geeft tevens toegang tot de 2-jarige opleiding tot Master(Kinder)Therapeut ECP in Integratieve Psychotherapie. Met deze internationaal erkende vervolgopleiding verkrijg je het Europese Certificaat Psychotherapie (ECP).

 

De Nederlandse Academie is ingeschreven bij de CRKBO en voldoet daarmee aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Ook onze opleiders zijn CRBKO geregistreerd en voldoen daarmee aan de Kwaliteitscode voor Docenten.