Counseling
Overview

Integratieve counseling met kinderen, jongeren en volwassenen

Bezoek ons Open Huis

Counseling

Met counseling bied je een kortdurende vorm van psychosociale begeleiding aan voor kinderen, jongeren of volwassenen. Je neemt het gebied in tussen coaching en psychotherapie. In de ons omringende landen is counseling een bekende en geaccepteerde vorm van persoonlijke begeleiding, ook in het bedrijfsleven. Het is een vak dat sterk in opkomst is.

De opleidingen

Er zijn in Nederland nog al wat counselings-opleidingen. Onze opleidingen tot Integratieve (Kinder)Counselor maken deel uit van het Europees erkende opleidingsprogramma tot Master(Kinder)therapeut ECP. Daardoor kom je al na twee jaar in aanmerking voor vergoedingen van je sessies door zorgverzekeraars. Dat geldt ook voor btw-vrijstelling. Uniek, want dit vind je alleen bij De Nederlandse Academie. 

Counseling met volwassenen

Kort en krachtig voor de innerlijke verandering.

Als Integratieve Counselor pak je het innerlijke conflict aan en ruim je de onderliggende blokkades op. Je activeert het zelfhelend vermogen van de cliënt met behulp van een goede techniek. 

 

De 1-jarige opleiding tot CounselorCoach.

Vanaf hbo/wo niveau.

 

De 2-jarige opleiding tot Integratieve Counselor.

Vanaf hbo/wo niveau.

 

De 4-jarige opleiding tot Counselor.

Vanaf havo/vwo/mbo4+ niveau.

Counseling met jongeren

Helpen een weg te vinden in een turbulente levensfase.

Je gaat counselen wanneer coaching niet afdoende helpt. Dan werk je uitgebreider en je steekt de schep dieper: de peer group, relaties, intimiteit en seksualiteit, neuro-cognitieve ontwikkeling, verslaving, sociale veranderingen en het op eigen benen staan. 

 

De drie 6-daagse praktijktrainingen voor professionals:

Jongerenspecialisatie 1

Jongerenspecialisatie 2

Jongerenspecialisatie 3

Counseling met kinderen

Een methode is leuk, maar het kind weet het beter.

Als Integratieve KinderCounselor maak je diepgaand contact om het zelfgevoel van het kind te verstevigen en de interne hulpbronnen te activeren. De basis is: zelfkennis, zelfrespect, zelfvertrouwen, zelfliefde, zelfbeschikking en zelfstandigheid, met als resultaat: Weten en doen wat je wilt!

 

De 2-jarige beroepsopleiding:

Integratieve KinderCounselor

The Art of Change

Je werkt volgens de principes van de 3e generatie integratieve ontwikkeling in counseling en psychotherapie. Dit Nieuwe Paradigma in de Veranderkunde is op De Nederlandse Academie ontwikkeld.

Kenmerken van dit Nieuwe Paradigma zijn:

  • Volledig client based en outcome measured, positieve psychologie, sturend op het veranderingsproces met behulp van effectieve beïnvloedingstechnieken.
  • Je levert maatwerk: voor iedere nieuwe cliënt ontwerp je een nieuw en uniek actieplan. Dat is de ware kunst van het veranderen.

Lees hier meer over onze visie op het veranderingsproces: The Art of Change.

Erkende opleidingen

De Nederlandse Academie is een particuliere onderwijsstichting en verzorgt sinds 1979 mensgerichte opleidingen, trainingen en workshops in psychotherapie, counseling en coaching.

Wij hebben de hoogste Europese onderscheiding als opleidingsinstituut in psychotherapie in Europa: de EAPTI-status.

Erkenningen

Logo's voor counseling opleidingen

Kom naar de open avond

Proef de sfeer en stel studenten en opleiders al je vragen. Bekijk de eerstvolgende open avond.