Carin Freid, BA

Supervisor, Docent, Integratieve Therapeut ECP

Mijn rol binnen De Academie is een aantal lessen verzorgen voor de opleiding JongerenCoach en het geven van supervisie aan jongerencoaches in opleiding.

Carin Freid, BA

De integratieve visie

Ik heb via een aantal omzwervingen van verschillende therapie-opleidingen gekozen voor de Integratieve benadering bij De Academie. Daar heb ik de Supervisorenopleiding gevolgd, de opleiding tot Integratief Therapeut, de Hypnotherapeut opleiding en de cursus EMDR. Doordat ik begonnen ben bij De Academie met het volgen van de Supervisieopleiding en kennis maakte met het superviseren met een integratieve benadering, werd mijn nieuwsgierigheid dusdanig geprikkeld en getriggerd dat ik daarna niet meer ben losgekomen van deze visie en honger kreeg naar meer.

Passie voor werken met jongeren

Alles zit in de mens zelf al, met het juiste zetje en de juiste benadering van ons als professional, kan het er uitkomen en kan de cliënt  zelf gaan ontdekken en ermee aan de slag gaan. Het leek een wonder maar is inmiddels voor mij al lang bewezen dat dit de enige manier is om als mens jezelf te veranderen en er beter van te worden. Ik heb 35 jaar als therapeut met jongeren en volwassenen gewerkt. Mijn passie ligt vooral bij het werken met jonge mensen. Vandaar dat de begeleiding, superviseren en enthousiasmeren bij jongerencoaches mij wel aan het hart ligt en ik mij daarin heb gespecialiseerd.

Mijn tip aan studenten

Als a.s. collega gun ik je oprechte nieuwsgierigheid naar de (jonge)mens tegenover je. Oordeelvrij en ontvankelijk daar te zitten en te kunnen genieten van de bloem die zich langzaam voor je zult gaan ontvouwen. Neem daar de tijd voor, heb vertrouwen in jezelf, in je kunnen en vooral in de ander. Geniet van deze mooie opleiding met haar visie.

Als Academie opleider…

krijg ik energie van enthousiaste studenten die gemotiveerd zijn om met jonge mensen te werken. Die nieuwsgierig zijn naar de jongere die tegenover hen zit, de juiste toon weten te vinden en oordeelvrij zijn met wat ze horen en zien.

De kwartjes die vallen tijdens de lessen of de supervisiebijeenkomst, het enthousiasme en de groei die ik studenten door zie maken, zowel in hun eigen ontwikkeling als in het ontdekken van de groei bij de ander maakt mij blij en bevestigt waarom ik dit vak nog steeds heel leuk vind.

Als privé mens…

…wandel en zwerf ik door mijn mooie stad Amsterdam. Alle buurten verken ik en leer ik steeds beter kennen en oog hebben voor mooie details, zoals de gevels, versieringen, privé tuintjes, grachten, etc. Ik ben weer opnieuw nieuwsgierig geworden naar de geheime plekjes van de stad.

Mijn collega's