Jenn van Twillert, BA

Examinator, Integratieve Counselor, Integratieve Therapeut ECP,

Sinds 2020 ben ik als examinator betrokken bij De Academie. Dat ik de opleiding van binnenuit ken, heeft als voordeel dat ik studenten optimaal kan begeleiden in hun leerproces.

Jenn van Twillert, BA

Onderscheidende aanpak

Mijn praktijk voor integratieve counseling en wandelcoaching bevindt zich in Overveen, tussen Haarlem en de Kennemerduinen. In de tien jaar dat ik buiten Nederland woonde, heb ik veel ervaring opgedaan in maatschappelijk werk en counseling, onder andere met vrouwelijke vluchtelingen en in sociaal-economische achterstandsgebieden. Aan de University of South Wales behaalde ik een counselingdiploma, later heb ik de opleiding tot Integratief Counselor gedaan aan De Nederlandse Academie voor Psychotherapie. De derde-generatie integratieve aanpak die hier aangeboden werd, onderscheidt zich van andere richtingen, omdat er echt sprake is van integratie (in plaats van eclectisch werken) en de aanpak client-based is.

Diverse cliëntengroep

Mijn werk blijft iedere dag fascinerend en uitdagend: voor iedere cliënt een aanpak op maat, gericht op verandering van binnenuit. Het geeft me energie en inspiratie om te zien hoe cliënten hun eigen kracht (her)vinden, keuzevrijheid ervaren en van daaruit betekenis aan hun leven geven. Mijn cliëntengroep is divers, zowel wat betreft thematiek, leeftijd (20-65 jaar), culturele achtergrond, nationaliteit (50% Engelstalig), sekse en seksuele geaardheid. Dit houdt mij als professional scherp; ook blijf ik me ontwikkelen door de opleiding tot MasterTherapeut te volgen en na- en bijscholingen te volgen, onder andere via de beroepsvereniging NFG, waar ik bij aangesloten ben.

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

Mijn tip aan studenten

Jou als (toekomstige) student gun ik dat je geniet van het reflecteren op je eigen leerproces en het toewerken naar je GT! Onthoud dat de relatie met jezelf de belangrijkste is en investeer daarin door compassie te beoefenen en nieuwsgierig te blijven, zowel op persoonlijk als professioneel vlak.

De jas van professional past steeds beter

Ik geniet ervan studenten stappen te zien zetten in hun eigen ontwikkelingsproces, en hoe de jas van professional en interne supervisor steeds beter gaat passen. Ik vind het ook belangrijk dat we onze cliënten de best mogelijke begeleiding kunnen aanbieden en elkaar daarin scherp houden, zodat we kunnen verantwoorden waarom we bepaalde keuzes maken en aan welke doelen we werken.

In mijn vrije tijd…

…ben ik graag in de natuur, in stilte, aan het wandelen of hardlopen. De warmte, energie en het plezier die ik haal uit het gezinsleven, vriendschappen en het werken met cliënten geven mijn leven betekenis. Yoga helpt me om in balans te blijven. Ik laat me graag inspireren door  auteurs in ons vakgebied, o.a. Irvin Yalom, Brene Brown, Johan Maes en Julia Samuel.

Mijn collega's