Rahel Mychael, BA

Examinator, Praktijktrainer, Integratieve Counselor

Ik krijg ontzettend veel energie van het begeleiden van aanstaande collega’s. Tijdens de praktijkdagen en examens zie ik leergierige studenten met een groot reflecterend vermogen. De drive en kennis van de studenten wordt vergroot en het is geweldig om dat te zien en te ervaren. Naast het motiveren is er ook ruimte voor feedback. En zoals mijn supervisor ooit zei: het mooiste cadeau wat je kunt geven is een liefdevolle confrontatie. Dit is namelijk net zo belangrijk om een veranderingsproces op gang te brengen.

Rahel Mychael, BA

Groei is een blijvend proces

Binnen De Academie heb ik de opleiding Integratieve Counselor en EMDR-I afgerond. Met veel plezier volg ik modules om mijn kennis te vergroten. Het meest bijzondere aan de opleidingen is dat ik keer op keer een mooie persoonlijke groei maak. De ontwikkeling is altijd tweeledig: de professional en de privépersoon. Het is niet los te koppelen van elkaar en komt beide daarom ook veel aan bod tijdens de opleiding. Dat is zo fascinerend. Ik geniet iedere keer weer van de nieuwe inzichten die ik opdoe, die mij helpen om een betere professional te zijn. Daarnaast neem ik mijn expertise mee van de afgelopen 12 jaar waarin ik werk binnen het psychosociaal domein.

Binnen mijn praktijk…

…werk ik met volwassenen vanaf 18 jaar. De problemen, complexiteit, leeftijden en sekse verschillen. Binnen mijn professie richt ik mij op mensen uit de diaspora met een vluchtverleden. Door de diversiteit binnen mijn doelgroep blijf ik leren, houdt het mij scherp en blijft het voor mij uitdagend.
Als Counselor ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging NFG. Dit biedt mij ook de mogelijkheid om mij te blijven na -en bijscholen en de kwaliteit van mijn werk te waarborgen.

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

Mijn tip aan studenten

Het belangrijkste en tevens het mooiste wat je op De Academie gaat ervaren, is een mooi leerproces op gebied van professional maar ook op persoonlijk vlak door middel van nieuwe kennis, confrontaties en nieuwe inzichten. Het is soms even aanpoten, but it’s all worth it! Zie het als een mooie innerlijke reis. Hoe beter jij jezelf kent, hoe beter jij je eigen Ik kunt scheiden van de professionele Ik. Naast dat je veel leert is het vooral een kwestie van veel oefenen, reflecteren en nog eens oefenen. Dat maakt jou een betere coach, counselor en therapeut.
Wat ik je als collega wens is een open blik naar jezelf met compassie. Wees niet te streng voor jezelf en vergeet vooral niet om ook ruimte te maken voor plezier in het leren van het vak.

Blijvende groei

Waarom ik mijn werkzaamheden binnen De Academie waardevol vind? De opleidingen bij De Academie zijn blijvend in doorontwikkeling. Het leren maar ook een kritische blik werpen op datgene wat je leert, houdt de kennis actueel. Het vraagt van jou en ons om kritisch naar ons handelen te blijven kijken en te begrijpen waarom we doen wat we doen, of de aanpak het beoogde resultaat oplevert en of het client-based is. Dit zorgt voor een blijvende groei als professional. Ook zijn de opleidingen die worden aangeboden compleet met de supervisie, leertherapie en intervisie. Daarnaast is er oog voor professionalisering en persoonlijke groei. Een compleet pakket dat je als aanstaande collega alle mogelijkheden biedt om je te ontwikkelen tot een goede professional.

Als privé mens…

…ben ik in mijn vrije tijd graag met mijn dierbaren, geniet ik van goede muziek tijdens concerten, maak ik graag verre reizen en ben ik fan van hot yoga. Het geeft mij de tijd om mij even los te koppelen van alles wat móet en kan ik even helemaal ontspannen. Dat zijn de momenten dat ik kan opladen en weer contact kan maken met mijn lichaam, hart en geest. Ik word omschreven als een empathisch, rustig, straight to the point en open minded persoon. Inspiratie haal ik uit mooie gesprekken met mijn vrienden en inspirerende personen als Gabor Mate, Brene Brown, Glen Helberg en Oprah Winfrey.

Mijn collega's