Janieke Duijf, BA

Leertherapeut, Integratieve Counselor

“The greatest glory in living lies not in never falling, but rising every time we fall.” Nelson Mandela.

Met vallen en opstaan, fouten durven maken en mijn onuitputtelijke nieuwsgierigheid naar alles wat een mens beweegt, zit de jas van professional mij lekker. Ik haal mijn inspiratie uit het imaginaire vermogen van mijn cliënten en ze laten ontdekken wat ze allemaal in hun binnenwereld, letterlijk in huis hebben.

Janieke Duijf, BA

Als praktijkprofessional…

…ben ik betrokken bij De Academie als leertherapeut voor de opleiding tot Integratieve Counselor. Daarnaast ben ik Integratieve Counselor in mijn praktijk ColumbaCare, onderdeel van HetHerstelHuis, in een van de mooiste wijken van Utrecht. Tevens ben ik nauw verbonden aan het UMCU (bestuurslid FAG Familie Advies Raad, Psychiatrie) en werkzaam in de GGZ als zzp’er. In 20022 heb ik de module EMDR-i afgerond en onder het motto ”ik kijk waar mijn scheepje heen gaat” volg ik modules van de opleiding MasterTherapeut ECP.

De cliënt kan het, weet het, doet het

Vooral jongvolwassenen (studenten) weten de weg naar mijn praktijk goed te vinden. Depressie, burn-out, trauma, middelenverslaving en eetstoornissen zijn mijn specialismen. Het geeft mij dan ook enorm veel energie als mijn cliënten van gedemoraliseerde vastgelopen mensen in gelukkige zelfverzekerde mensen veranderen en ik dat proces mag begeleiden. Als ze mij bedanken voor een sessie en verbaasd zijn over het resultaat, benadruk ik altijd dat ze dat zelf hebben bereikt. De cliënt: kan het, weet het, doet het. Ik werk in HetHerstelHuis samen met Mirette van Dreumel, Holistisch massage therapeut. Wij zijn complementair aan elkaar, omdat wij het heel belangrijk vinden dat onze cliënten weer leren voelen in hun lijf.

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

Mijn tip aan studenten

Belangrijk om te weten is dat je aan het begin staat van een prachtig leerproces en verdieping in jezelf. Fouten maken is onvermijdelijk in dit proces, het zet je op een actieve positie. Kortom: geef je over. Samen gaan we jouw persoonlijke leerproces aan en uiteindelijk kan jij het, weet jij het en doe jij het. Mijn begeleidingsstijl is van wederzijds respect, warme betrokkenheid met een vleugje confrontatie, heel veel humor en vooral genieten van wat dit mooie vak je brengt. Ik ben je voor gegaan en weet dat dit pad ook door jou te bewandelen is. Maar voor nu: vooral genieten!

Als Academie opleider…

…is dit hetgeen dat ik mijn studenten wil bijbrengen: jij kan het, jij weet het en jij doet het. Leren vertrouwen in je eigen leerproces en het toepassen van de aangeboden stof. Kortom doen, doen, doen! Vliegen kan je ook niet ineens, je moet vlieguren maken. Doorgeven van wat ik zelf heb geleerd tijdens de opleiding, van mijn cliënten en over mijzelf geeft verdieping in dit prachtige vak. De Academie ervaar ik als een magische plek waar je mag leren, ontwikkelen, verdiepen en groeien. Het in contact zijn met mijn collega’s en sparren over het vak is voor mij net als een mobiele telefoon in de oplader: ik krijg er altijd energie van.

Als privé mens…

…ben ik het liefst in/op/bij water. Als echt Fries Famke lekker varen, zwemmen en wandelen langs het strand op Terschelling. Ik ben best creatief en schilder het liefst kinderportretten, daar kan ik alles in kwijt. Wat ik nog wil leren is vliegen, ik heet Duijf en kan niet vliegen, dat kan toch niet? Ook speel in graag toneel en ga ik dit jaar acteerlessen volgen. Ik lees veel vakliteratuur, momenteel veel op het gebied van traumaverwerking. De boeken van Bessel van der Kolk heb ik deze zomer (weer) gelezen. Ook de boeken van Edith Eger (psychotherapeut in de VS en Auschwitz overlevende) staan op mijn favorietenlijst.

Mijn collega's