Integratieve Counselor

2-jarige post-hbo/wo beroepsopleiding
Erkend EAIP, NFG | Ingeschaald NLQF-6

Kort en krachtig voor de innerlijke verandering

Als Counselor bied je een kortdurende vorm van individuele psychosociale begeleiding aan. Integratieve Counseling is op te vatten als ‘psychotherapie light.’ Je neemt daarmee het gebied in tussen coaching en psychotherapie. Je helpt mensen met stress- en psychosomatische klachten, aangeleerd gedrag, verwerking van emotionele problemen, bij zingeving en spirituele vraagstukken.

Het is een vak dat sterk in opkomst is.

 

Gratis reserveren?

Kijk verder, Kom verder Download de studiegids

Wat levert het je op?

 1. Maatwerk voor je cliënt

  Je maakt een individuele aanpak voor iedere cliënt. Lees meer

 2. Persoonlijke en professionele groei

  Groeien als mens en daardoor een warme praktijkprofessional worden. Lees meer. Je kunt direct doorstromen naar jaar 3 van de Hypnotherapeut en/of Integratieve Psychotherapie ECP. 

 3. Zorgverzekeraars en btw-vrijstelling

  Alleen bij De Academie: al na 2 jaar komen je sessies in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraars én heb je vrijstelling voor de btw.

PersoonlijkProfessioneel

Het grote plezier tijdens het oefenen op De Academie: dat je meer ontdekt over jezelf en ook nog leert hoe je die ander echt kunt helpen.

 

Thomas Swaak, Integratieve Counselor

 

Benieuwd wat andere oud-studenten vinden van de opleiding? Lees het hier.

Is dit vak voor jou?

Jij wilt mensen in hun kracht zetten, zodat ze zelf met nieuw elan hun situatie en problemen aanpakken. Daarbij maak je het verschil omdat je ook de dieper gelegen oorzaken uit de weg ruimt. Niet alleen bij psychosociale, maar ook bij psychosomatische problemen wil je effectieve hulp bieden.

Je zoekt niet de valse veiligheid van allerlei vaste behandelprotocollen, maar je hebt de moed en het doorzettingsvermogen om in nauwe samenwerking met je cliënt een behandelplan-op-maat te creëren en uit te voeren. Als dit is wat je wilt, dan zit je hier goed. Want dan is dit de opleiding voor jou.

Studiekosten & aftrek

Studiekosten

Wil jij jezelf verder ontwikkelen en ben je benieuwd naar de kosten van een studie? Voor onze opleiding betaal je éénmalig € 250 voor de intake. Het studiegeld is € 7.275 per jaar, hierin zijn inbegrepen: de lessen, supervisie, leertherapie en syllabi.
Hier lees je hoe deze studiekosten zijn opgebouwd.

De PSBK-modulen zijn niet bij de studiekosten inbegrepen. Geen vrijstelling voor PSBK? Check dan onze opleiding PSBK.

In jaar 2 van de opleiding zijn de opleidingskosten vrijwel gelijk als die van jaar 1. In jaar 2 kun je de module Praktijkonderzoek doen. Deze module is niet in de prijs inbegrepen, omdat het een vrije keuze is om dit te doen.

 

Aftrek

Benieuwd naar de fiscale aftrekmogelijkheden in jouw eigen praktijk? Kijk dan hier.

 

Terugverdienen

En het mooie is: na de eerste twee jaar heb je al minimaal 100 cliënturen achter de rug. In het begin vraag je misschien nog niet zo veel, maar daarna loopt je gemiddelde sessieprijs op van € 45 tot € 65. Zo verdien je al snel een paar duizend euro terug!

Toelating, intake & vrijstelling

Wanneer je een bachelor of master degree hebt, of beschikt over een aantoonbaar equivalent niveau, dan kun je je inschrijven voor de opleiding. Heb je deze opleiding(en) niet, dan hebben we een speciaal instroomtraject. Hiervoor kun je contact opnemen met de studieadviseur. Je vindt de contactgegevens onderaan de pagina.

 

Intake

De intake is niet alleen een beoordeling van je geschiktheid om deze opleiding met succes te doorlopen. Aan het eind van het intakegesprek bepaal je samen met de intaker de competenties en persoonlijke ontwikkeldoelen waaraan je in de opleiding wilt werken. Deze ontwikkeldoelen worden tijdens de opleiding uiteraard steeds bijgesteld.
Lees hier wat de intakeprocedure inhoudt en wat het je oplevert.

 

Vrijstelling

De Academie leidt op tot Integratieve Counselors vanuit een integratieve visie en modellen. Dit is de derde generatie integratieve benadering van psychotherapie en counseling, geheel client based (dus niet client centered). We werken met eigen syllabi en lesmateriaal en het integratieve model wordt vanaf dag één in de opleiding opgebouwd. Er is dan ook geen vrijstelling mogelijk, ook niet met een vooropleiding tot psycholoog, counselor of therapeut.

 

Vrijstelling voor de PSBK

Wellicht heb je op grond van je vooropleiding vrijstellingen voor de Psychosociale en Medische Basiskennis (PSBK). De Nederlandse zorgverzekeraars stellen vast welke vooropleidingen wel of niet zijn vrijgesteld van de PSBK-opleiding. De Academie volgt het beleid van de zorgverzekeraars. Zie op onze PSBK-pagina onder het tabblad “Toelating & vrijstelling” meer over vrijstellingen voor de PSBK. Je kunt altijd een bericht aan ons sturen om te vragen of je vrijstellingen hebt.

Erkenning & vergoeding

De Academie en de opleidingen zijn nationaal en internationaal erkend door registrerende instanties en beroepsverenigingen. Hierdoor is de hoge kwaliteit van je opleiding gewaarborgd.
Lees hier meer over de erkenningen van De Academie.

 

Vergoedingen door zorgverzekeraars

Met deze 2-jarige post hbo/wo opleiding tot Integratieve Counselor kunnen je sessies door zorgverzekeraars worden vergoed (met een aanvullende verzekering). Bij andere opleidingsinstituten is dit pas na een opleiding van drie jaar.
Lees hier hoe dit bij ons al na twee jaar mogelijk is!

 

Vrijstelling voor de btw

Veel mensen realiseren het zich vaak niet, maar je dient als counselor of therapeut omzetbelasting af te dragen aan de Belastingdienst. Vrijstelling voor de btw verkrijg je pas nadat je een diploma hebt van een geaccrediteerde 4-jarige opleiding bij een door de overheid aangewezen accreditatieinstelling. Uniek: bij ons bereik je dit al na deze 2-jarige opleiding!
Lees hier meer over de btw-vrijstelling.

Programma & data

Data

Vakopleiding: de lesdag is op vrijdag van 10.00 – 17.00.

2024 | 27/9, 4/10, 18/10, 8/11, 15/11, 29/11, 13/12

2025 | 10/1, 17/1, 31/1, 14/2, 28/2, 7/3, 21/3, 4/4, 11/4, 25/4, 16/5, 30/5, 13/6, 20/6

 

PSBK: de lesdag is op zaterdag (online) van 10.00 – 16.00.

Je kunt de PSBK voorafgaand of parallel aan jaar 1 en jaar 2 doen. De verplichte modulen voor jaar 1 zijn Psychopathologie en Psychodiagnostiek, Ontwikkelingspsychologie, Communicatie en Interactie, Wet en Gezondheidsethiek. voor data zie PSBK

 

Het is een krachtige, praktijkgerichte opleiding met veel aandacht voor Client Based werken, gestoeld op de uitkomsten van het wetenschappelijk effectonderzoek. De opleiding integreert de laatste ontwikkelingen in de veranderkunde in het werken met cliënten.  
Lees meer over ons integratieve model en waarom dat zo belangrijk is. 

 

Visie op onderwijs

Het onderwijs is gestoeld op zelfsturend en zelfverantwoordelijk leren. Tijdens de lessen op De Academie breng je de theorie in praktijk en oefen je met je medestudenten de technieken en interventies. Vanaf het begin van de opleiding ga je onder supervisie direct met cliënten aan de slag. Je traint in je intervisiegroep de vaardigheden en je doet oefensessies, zodat je gericht feedback krijgt. In de leertherapie verdiep je je zelfkennis en vergroot je je persoonlijke kracht. Zo weet je aan den lijve wat je cliënt meemaakt en kun je gerichter het veranderingsproces van de cliënt aansturen.

 

Vorm

Het academisch jaar duurt 9 maanden en loopt van september tot half juni. Je bent tussen de 16 en 24 uur per week bezig met de opleiding. De indeling per jaar is als volgt:

 • 18 lesdagen (1x per 2 weken)
 • 15x leertherapie (1x per 2 weken)
 • 15x intervisie (1x per 2 weken)
 • 10x supervisie (1x per 3 weken)
 • 38 cliëntsessies in jaar 1 (62 cliëntsessies in jaar 2)

Lees hier meer over leertherapie, intervisie en supervisie: Studeren aan De Academie.

 

Locatie

De lessen vinden plaats op De Nederlandse Academie voor Psychotherapie, Klaprozenweg 123, 1033 NN Amsterdam. De intervisiegroep doe je bij je medestudenten thuis. Supervisie en leertherapie vinden plaats in de praktijk van de opleider en na onderling overleg ook in Zoom. 

 

Terugkijken van de lessen
Kun je er een les niet bij zijn? Geen probleem, de lessen worden opgenomen zodat je de video van de les altijd op een later moment terug kunt kijken. Zo mis je niks en blijf je bij, zodat je geen achterstand oploopt en door kunt.

 

Inhoud

Lees hier meer over de inhoud van het eerste en tweede jaar van de opleiding Integratieve Counselor.

 

Tijdsinvestering en ontwikkel-flow

Het is stevig doorpakken: 60 EC per jaar. Dat betekent dat je zo’n 16 uur per week bezig bent met de lessen, supervisie en leertherapie, de opdrachten voor de intervisiegroep en wat we noemen: suddertijd. Dat is de tijd die nodig is om alle nieuwe ervaringen te integreren in jezelf tijdens je persoonlijke groeiproces. Vooral in het eerste jaar ervaar je de meeste studiedruk: alles is nieuw, het opnieuw studeren, het ontmoeten van nieuwe mensen, de emotionele contacten en de intense nieuwe ervaringen. Wees gerust: het went snel, je komt vanzelf in een ‘ontwikkel-flow!’. Volg je de PSBK parallel aan de opleiding, dan komt er 8 uur studiebelasting per week bij.

Veelgestelde vragen

Is de opleiding in deeltijd te volgen en wat is de studiebelasting?

De studiebelasting is circa 16-18 uur per week. Voor de opleiding moeten ook de modulen van de PSBK gevolgd worden en komt er een studiebelasting van circa 8 uur per week bij. Je kunt de PSBK ook voorafgaand aan de opleiding volgen zodat je de studiebelasting kunt verdelen.

Kan de opleiding aan De Academie ook gecombineerd worden met een baan?

Ja, de opleiding is in principe te combineren met een 32-urige werkweek. Je moet er rekening mee houden dat je circa 1 dag in de week op een vaste dag les hebt en deze dag besteedt aan supervisie, leertherapie en  intervisie. Daarnaast moet je nog rekening houden met uren voor zelfstudie en het werken met je cliënten in de weekenden en/of avonduren.

Hoe is de balans tussen theorie en praktijk?

De opleiding is praktijkgericht. Gedurende de lesdagen wordt gewerkt met casuïstiek en eigen inbrengen, je oefent in de intervisiegroep en je werkt in je praktijk met cliënten. Tijdens de lesdagen leer je de theorie en wordt deze gekoppeld aan leerervaringen. Naast de lesdagen ben je ook bezig met het maken van reflecties, het bestuderen van syllabi, het bijhouden van je persoonlijk ontwikkelplan, het maken van cliëntverslagen etc. Wanneer je ook de PSBK volgt, ligt de nadruk op theorie en wordt iedere module met een theorietentamen afgesloten.

Is het werk als Counselor iets voor mij?

Om erachter te komen of het vak van counselor bij jou past, organiseren we open avonden en Experience Days. Je kunt dan ervaring opdoen, met studenten spreken die in de opleiding zitten, kennismaken met het vak en de opleiders die allemaal een eigen praktijk hebben. Ook kun je een studieadviesgesprek aanvragen om deze vraag voor jezelf helder te krijgen.

Wat doet een Counselor eigenlijk en wat niet?

Counseling is het begeleiden van emotionele, psychosociale en psychosomatische problemen om het welzijn te vergroten. Het onderscheid tussen Coach, Counselor en Therapeut is hier terug te vinden.

Welke titel voer ik na de opleiding Integratieve Counselor?

Wanneer je onze 2-jarige opleiding hebt afgerond, ben je Integratieve Counselor.

Welke achtergrond hebben de studenten?

Studenten komen uit alle sectoren: zowel uit de sociale sector, de gezondheidszorg, het onderwijs en het bedrijfsleven.

Wat is de gemiddelde leeftijd van de studenten?

Omdat wij volwassenenonderwijs aanbieden, is de leeftijd van de studenten zeer divers. Deze varieert van 23 tot 60-plus, het merendeel van de studenten valt in de leeftijd van 30 tot 45 jaar.

Is er verplichte literatuur voor de opleiding?

Voor de opleiding werken we voornamelijk met syllabi die je kunt downloaden van onze studentenportal. Je ontvangt daarvoor een studenten-inlogcode. Wanneer je parallel aan de opleiding de modules van de PSBK moet volgen, geldt daar wel verplichte literatuur. Op de website staat per PSBK-module aangegeven welke meest recente literatuur gebruikt wordt.

Wat gaan afgestudeerde studenten met hun opleiding doen?

Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • een eigen praktijk, al of niet met medestudenten.
 • je gaat verder in je eigen zelfstandige, particuliere praktijk die je al tijdens de opleiding hebt gestart.
 • je sluit je aan in een groepspraktijk met collega’s uit de beroepsgroep.
 • je sluit je aan in een gezondheidscentrum met meerdere disciplines.
 • een eigen praktijk, gecombineerd met een aantal uren in loondienst bij een werkgever.
 • binnen het kader van de reeds bestaande werksituatie een nieuwe functie creëren.
 • de studie wordt gebruikt om verdieping te geven aan een huidige functie en/of de eigen mogelijkheden daarin uit te breiden.

Kan ik een eigen praktijk starten wanneer ik deze opleiding heb afgerond?

Ja, direct na aanvang word je geacht om cliënten te begeleiden. Daar heb je een praktijkplek en een praktijknaam voor nodig. Vanaf het eerste begin start je dus met je eigen praktijk. Na diplomering kun je deze verder uitbouwen.

Wat voor diploma behaal ik na de opleiding Integratieve Counselor?

Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma voor Integratieve Counselor . Met dit diploma en het diploma Medische en Psychosociale Basiskennis (PSBK) kun je je registreren bij een beroepsvereniging. Je kunt als Integratieve Counselor al een AGB praktijkcode 90 aanvragen en kunnen jouw cliënten de consulten geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen vanuit hun aanvullende ziektekostenverzekering.

Ik ben al Counselor, krijg ik dan vrijstellingen?

De Academie leidt op tot integratieve Counselors vanuit een integratieve visie en modellen. We werken met eigen syllabi en lesmateriaal en het integratieve model wordt vanaf dag 1 in de opleiding opgebouwd en gedurende de opleiding verdiept. Er is dan ook geen vrijstelling mogelijk als je al counselor bent.

Is het mogelijk om verkort de opleiding te doen?

De opleiding is dusdanig opgebouwd dat je een vaste leerroute volgt. Het programma is compact en intensief. We bieden geen mogelijkheid om de opleiding verkort te doen.

Kan ik deelnemen wanneer ik geen hbo- of wo-diploma heb?

Ja dat kan, daarvoor hebben wij een speciaal instroomtraject. Hiervoor kun je contact opnemen met de studieadviseur. Je vindt de contactgegevens onderaan de pagina.

Ik heb wel een hbo of master maar mijn vooropleiding is niet gericht op het sociale domein of menswetenschappen. Kan ik toch deelnemen?

Ja, dat kan wanneer je de opleiding Medische en Psychosociale Basiskennis (PSBK) erbij doet.

Kan ik deelnemen als ik niet helemaal aan de toelatingseisen voldoe?

Als je niet geheel aan de toelatingseisen voldoet, neem dan contact op met de studieadviseur om jouw instroommogelijkheden te bespreken. Toelating tot de opleiding geschiedt altijd op basis van een intake, ook als je wel aan de vooropleidingseisen voldoet.

Kan ik ook deelnemen als ik een persoonlijk therapeutisch traject volg of heb gevolgd?

Het gaat er niet om wat je hebt meegemaakt, maar hoe je de dingen hebt verwerkt en wat je er van geleerd hebt. Afhankelijk van het traject dat je doorloopt en hoe jouw proces zich ontwikkelt dan wel heeft ontwikkeld, zal tijdens de intake hier verder op in gegaan worden. Hier wordt bepaald of de start van de opleiding het juiste moment voor jou is. Werken aan jezelf zien wij als een positieve ontwikkeling en wordt ook tijdens de opleiding gestimuleerd. Tijdens alle lessen zal 'leren door ervaren' een integraal onderdeel zijn van de opbouw, waardoor juist je persoonlijke doelen en je attitude op praktische wijze kunnen worden verkend en verder ontwikkeld.

Is dit vak voor jou?

Jij wilt mensen in hun kracht zetten, zodat ze zelf met nieuw elan hun situatie en problemen aanpakken. Daarbij maak je het verschil omdat je ook de dieper gelegen oorzaken uit de weg ruimt. Niet alleen bij psychosociale, maar ook bij psychosomatische problemen wil je effectieve hulp bieden.

Je zoekt niet de valse veiligheid van allerlei vaste behandelprotocollen, maar je hebt de moed en het doorzettingsvermogen om in nauwe samenwerking met je cliënt een behandelplan-op-maat te creëren en uit te voeren. Als dit is wat je wilt, dan zit je hier goed. Want dan is dit de opleiding voor jou.

Studiekosten & aftrek

Studiekosten

Wil jij jezelf verder ontwikkelen en ben je benieuwd naar de kosten van een studie? Voor onze opleiding betaal je éénmalig € 250 voor de intake. Het studiegeld is € 7.275 per jaar, hierin zijn inbegrepen: de lessen, supervisie, leertherapie en syllabi.
Hier lees je hoe deze studiekosten zijn opgebouwd.

De PSBK-modulen zijn niet bij de studiekosten inbegrepen. Geen vrijstelling voor PSBK? Check dan onze opleiding PSBK.

In jaar 2 van de opleiding zijn de opleidingskosten vrijwel gelijk als die van jaar 1. In jaar 2 kun je de module Praktijkonderzoek doen. Deze module is niet in de prijs inbegrepen, omdat het een vrije keuze is om dit te doen.

 

Aftrek

Benieuwd naar de fiscale aftrekmogelijkheden in jouw eigen praktijk? Kijk dan hier.

 

Terugverdienen

En het mooie is: na de eerste twee jaar heb je al minimaal 100 cliënturen achter de rug. In het begin vraag je misschien nog niet zo veel, maar daarna loopt je gemiddelde sessieprijs op van € 45 tot € 65. Zo verdien je al snel een paar duizend euro terug!

Toelating, intake & vrijstelling

Wanneer je een bachelor of master degree hebt, of beschikt over een aantoonbaar equivalent niveau, dan kun je je inschrijven voor de opleiding. Heb je deze opleiding(en) niet, dan hebben we een speciaal instroomtraject. Hiervoor kun je contact opnemen met de studieadviseur. Je vindt de contactgegevens onderaan de pagina.

 

Intake

De intake is niet alleen een beoordeling van je geschiktheid om deze opleiding met succes te doorlopen. Aan het eind van het intakegesprek bepaal je samen met de intaker de competenties en persoonlijke ontwikkeldoelen waaraan je in de opleiding wilt werken. Deze ontwikkeldoelen worden tijdens de opleiding uiteraard steeds bijgesteld.
Lees hier wat de intakeprocedure inhoudt en wat het je oplevert.

 

Vrijstelling

De Academie leidt op tot Integratieve Counselors vanuit een integratieve visie en modellen. Dit is de derde generatie integratieve benadering van psychotherapie en counseling, geheel client based (dus niet client centered). We werken met eigen syllabi en lesmateriaal en het integratieve model wordt vanaf dag één in de opleiding opgebouwd. Er is dan ook geen vrijstelling mogelijk, ook niet met een vooropleiding tot psycholoog, counselor of therapeut.

 

Vrijstelling voor de PSBK

Wellicht heb je op grond van je vooropleiding vrijstellingen voor de Psychosociale en Medische Basiskennis (PSBK). De Nederlandse zorgverzekeraars stellen vast welke vooropleidingen wel of niet zijn vrijgesteld van de PSBK-opleiding. De Academie volgt het beleid van de zorgverzekeraars. Zie op onze PSBK-pagina onder het tabblad “Toelating & vrijstelling” meer over vrijstellingen voor de PSBK. Je kunt altijd een bericht aan ons sturen om te vragen of je vrijstellingen hebt.

Erkenning & vergoeding

De Academie en de opleidingen zijn nationaal en internationaal erkend door registrerende instanties en beroepsverenigingen. Hierdoor is de hoge kwaliteit van je opleiding gewaarborgd.
Lees hier meer over de erkenningen van De Academie.

 

Vergoedingen door zorgverzekeraars

Met deze 2-jarige post hbo/wo opleiding tot Integratieve Counselor kunnen je sessies door zorgverzekeraars worden vergoed (met een aanvullende verzekering). Bij andere opleidingsinstituten is dit pas na een opleiding van drie jaar.
Lees hier hoe dit bij ons al na twee jaar mogelijk is!

 

Vrijstelling voor de btw

Veel mensen realiseren het zich vaak niet, maar je dient als counselor of therapeut omzetbelasting af te dragen aan de Belastingdienst. Vrijstelling voor de btw verkrijg je pas nadat je een diploma hebt van een geaccrediteerde 4-jarige opleiding bij een door de overheid aangewezen accreditatieinstelling. Uniek: bij ons bereik je dit al na deze 2-jarige opleiding!
Lees hier meer over de btw-vrijstelling.

Programma & data

Data

Vakopleiding: de lesdag is op vrijdag van 10.00 – 17.00.

2024 | 27/9, 4/10, 18/10, 8/11, 15/11, 29/11, 13/12

2025 | 10/1, 17/1, 31/1, 14/2, 28/2, 7/3, 21/3, 4/4, 11/4, 25/4, 16/5, 30/5, 13/6, 20/6

 

PSBK: de lesdag is op zaterdag (online) van 10.00 – 16.00.

Je kunt de PSBK voorafgaand of parallel aan jaar 1 en jaar 2 doen. De verplichte modulen voor jaar 1 zijn Psychopathologie en Psychodiagnostiek, Ontwikkelingspsychologie, Communicatie en Interactie, Wet en Gezondheidsethiek. voor data zie PSBK

 

Het is een krachtige, praktijkgerichte opleiding met veel aandacht voor Client Based werken, gestoeld op de uitkomsten van het wetenschappelijk effectonderzoek. De opleiding integreert de laatste ontwikkelingen in de veranderkunde in het werken met cliënten.  
Lees meer over ons integratieve model en waarom dat zo belangrijk is. 

 

Visie op onderwijs

Het onderwijs is gestoeld op zelfsturend en zelfverantwoordelijk leren. Tijdens de lessen op De Academie breng je de theorie in praktijk en oefen je met je medestudenten de technieken en interventies. Vanaf het begin van de opleiding ga je onder supervisie direct met cliënten aan de slag. Je traint in je intervisiegroep de vaardigheden en je doet oefensessies, zodat je gericht feedback krijgt. In de leertherapie verdiep je je zelfkennis en vergroot je je persoonlijke kracht. Zo weet je aan den lijve wat je cliënt meemaakt en kun je gerichter het veranderingsproces van de cliënt aansturen.

 

Vorm

Het academisch jaar duurt 9 maanden en loopt van september tot half juni. Je bent tussen de 16 en 24 uur per week bezig met de opleiding. De indeling per jaar is als volgt:

 • 18 lesdagen (1x per 2 weken)
 • 15x leertherapie (1x per 2 weken)
 • 15x intervisie (1x per 2 weken)
 • 10x supervisie (1x per 3 weken)
 • 38 cliëntsessies in jaar 1 (62 cliëntsessies in jaar 2)

Lees hier meer over leertherapie, intervisie en supervisie: Studeren aan De Academie.

 

Locatie

De lessen vinden plaats op De Nederlandse Academie voor Psychotherapie, Klaprozenweg 123, 1033 NN Amsterdam. De intervisiegroep doe je bij je medestudenten thuis. Supervisie en leertherapie vinden plaats in de praktijk van de opleider en na onderling overleg ook in Zoom. 

 

Terugkijken van de lessen
Kun je er een les niet bij zijn? Geen probleem, de lessen worden opgenomen zodat je de video van de les altijd op een later moment terug kunt kijken. Zo mis je niks en blijf je bij, zodat je geen achterstand oploopt en door kunt.

 

Inhoud

Lees hier meer over de inhoud van het eerste en tweede jaar van de opleiding Integratieve Counselor.

 

Tijdsinvestering en ontwikkel-flow

Het is stevig doorpakken: 60 EC per jaar. Dat betekent dat je zo’n 16 uur per week bezig bent met de lessen, supervisie en leertherapie, de opdrachten voor de intervisiegroep en wat we noemen: suddertijd. Dat is de tijd die nodig is om alle nieuwe ervaringen te integreren in jezelf tijdens je persoonlijke groeiproces. Vooral in het eerste jaar ervaar je de meeste studiedruk: alles is nieuw, het opnieuw studeren, het ontmoeten van nieuwe mensen, de emotionele contacten en de intense nieuwe ervaringen. Wees gerust: het went snel, je komt vanzelf in een ‘ontwikkel-flow!’. Volg je de PSBK parallel aan de opleiding, dan komt er 8 uur studiebelasting per week bij.

Veelgestelde vragen

Is de opleiding in deeltijd te volgen en wat is de studiebelasting?

De studiebelasting is circa 16-18 uur per week. Voor de opleiding moeten ook de modulen van de PSBK gevolgd worden en komt er een studiebelasting van circa 8 uur per week bij. Je kunt de PSBK ook voorafgaand aan de opleiding volgen zodat je de studiebelasting kunt verdelen.

Kan de opleiding aan De Academie ook gecombineerd worden met een baan?

Ja, de opleiding is in principe te combineren met een 32-urige werkweek. Je moet er rekening mee houden dat je circa 1 dag in de week op een vaste dag les hebt en deze dag besteedt aan supervisie, leertherapie en  intervisie. Daarnaast moet je nog rekening houden met uren voor zelfstudie en het werken met je cliënten in de weekenden en/of avonduren.

Hoe is de balans tussen theorie en praktijk?

De opleiding is praktijkgericht. Gedurende de lesdagen wordt gewerkt met casuïstiek en eigen inbrengen, je oefent in de intervisiegroep en je werkt in je praktijk met cliënten. Tijdens de lesdagen leer je de theorie en wordt deze gekoppeld aan leerervaringen. Naast de lesdagen ben je ook bezig met het maken van reflecties, het bestuderen van syllabi, het bijhouden van je persoonlijk ontwikkelplan, het maken van cliëntverslagen etc. Wanneer je ook de PSBK volgt, ligt de nadruk op theorie en wordt iedere module met een theorietentamen afgesloten.

Is het werk als Counselor iets voor mij?

Om erachter te komen of het vak van counselor bij jou past, organiseren we open avonden en Experience Days. Je kunt dan ervaring opdoen, met studenten spreken die in de opleiding zitten, kennismaken met het vak en de opleiders die allemaal een eigen praktijk hebben. Ook kun je een studieadviesgesprek aanvragen om deze vraag voor jezelf helder te krijgen.

Wat doet een Counselor eigenlijk en wat niet?

Counseling is het begeleiden van emotionele, psychosociale en psychosomatische problemen om het welzijn te vergroten. Het onderscheid tussen Coach, Counselor en Therapeut is hier terug te vinden.

Welke titel voer ik na de opleiding Integratieve Counselor?

Wanneer je onze 2-jarige opleiding hebt afgerond, ben je Integratieve Counselor.

Welke achtergrond hebben de studenten?

Studenten komen uit alle sectoren: zowel uit de sociale sector, de gezondheidszorg, het onderwijs en het bedrijfsleven.

Wat is de gemiddelde leeftijd van de studenten?

Omdat wij volwassenenonderwijs aanbieden, is de leeftijd van de studenten zeer divers. Deze varieert van 23 tot 60-plus, het merendeel van de studenten valt in de leeftijd van 30 tot 45 jaar.

Is er verplichte literatuur voor de opleiding?

Voor de opleiding werken we voornamelijk met syllabi die je kunt downloaden van onze studentenportal. Je ontvangt daarvoor een studenten-inlogcode. Wanneer je parallel aan de opleiding de modules van de PSBK moet volgen, geldt daar wel verplichte literatuur. Op de website staat per PSBK-module aangegeven welke meest recente literatuur gebruikt wordt.

Wat gaan afgestudeerde studenten met hun opleiding doen?

Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • een eigen praktijk, al of niet met medestudenten.
 • je gaat verder in je eigen zelfstandige, particuliere praktijk die je al tijdens de opleiding hebt gestart.
 • je sluit je aan in een groepspraktijk met collega’s uit de beroepsgroep.
 • je sluit je aan in een gezondheidscentrum met meerdere disciplines.
 • een eigen praktijk, gecombineerd met een aantal uren in loondienst bij een werkgever.
 • binnen het kader van de reeds bestaande werksituatie een nieuwe functie creëren.
 • de studie wordt gebruikt om verdieping te geven aan een huidige functie en/of de eigen mogelijkheden daarin uit te breiden.

Kan ik een eigen praktijk starten wanneer ik deze opleiding heb afgerond?

Ja, direct na aanvang word je geacht om cliënten te begeleiden. Daar heb je een praktijkplek en een praktijknaam voor nodig. Vanaf het eerste begin start je dus met je eigen praktijk. Na diplomering kun je deze verder uitbouwen.

Wat voor diploma behaal ik na de opleiding Integratieve Counselor?

Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma voor Integratieve Counselor . Met dit diploma en het diploma Medische en Psychosociale Basiskennis (PSBK) kun je je registreren bij een beroepsvereniging. Je kunt als Integratieve Counselor al een AGB praktijkcode 90 aanvragen en kunnen jouw cliënten de consulten geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen vanuit hun aanvullende ziektekostenverzekering.

Ik ben al Counselor, krijg ik dan vrijstellingen?

De Academie leidt op tot integratieve Counselors vanuit een integratieve visie en modellen. We werken met eigen syllabi en lesmateriaal en het integratieve model wordt vanaf dag 1 in de opleiding opgebouwd en gedurende de opleiding verdiept. Er is dan ook geen vrijstelling mogelijk als je al counselor bent.

Is het mogelijk om verkort de opleiding te doen?

De opleiding is dusdanig opgebouwd dat je een vaste leerroute volgt. Het programma is compact en intensief. We bieden geen mogelijkheid om de opleiding verkort te doen.

Kan ik deelnemen wanneer ik geen hbo- of wo-diploma heb?

Ja dat kan, daarvoor hebben wij een speciaal instroomtraject. Hiervoor kun je contact opnemen met de studieadviseur. Je vindt de contactgegevens onderaan de pagina.

Ik heb wel een hbo of master maar mijn vooropleiding is niet gericht op het sociale domein of menswetenschappen. Kan ik toch deelnemen?

Ja, dat kan wanneer je de opleiding Medische en Psychosociale Basiskennis (PSBK) erbij doet.

Kan ik deelnemen als ik niet helemaal aan de toelatingseisen voldoe?

Als je niet geheel aan de toelatingseisen voldoet, neem dan contact op met de studieadviseur om jouw instroommogelijkheden te bespreken. Toelating tot de opleiding geschiedt altijd op basis van een intake, ook als je wel aan de vooropleidingseisen voldoet.

Kan ik ook deelnemen als ik een persoonlijk therapeutisch traject volg of heb gevolgd?

Het gaat er niet om wat je hebt meegemaakt, maar hoe je de dingen hebt verwerkt en wat je er van geleerd hebt. Afhankelijk van het traject dat je doorloopt en hoe jouw proces zich ontwikkelt dan wel heeft ontwikkeld, zal tijdens de intake hier verder op in gegaan worden. Hier wordt bepaald of de start van de opleiding het juiste moment voor jou is. Werken aan jezelf zien wij als een positieve ontwikkeling en wordt ook tijdens de opleiding gestimuleerd. Tijdens alle lessen zal 'leren door ervaren' een integraal onderdeel zijn van de opbouw, waardoor juist je persoonlijke doelen en je attitude op praktische wijze kunnen worden verkend en verder ontwikkeld.

Een rijke toekomst

Hoe beter jij jezelf kent, des te gemakkelijker je de ander kan helpen. Met je medestudenten ga je een intensief groeiproces aan en ook buiten de opleiding vind je steun bij elkaar.
De geleerde theorie en vaardigheden pas je direct toe bij je cliënten. Zo bouw je stap voor stap vanaf de start van de opleiding je eigen praktijk op.

 

Een Counselor barst van het werk in deze tijden. Bekijk hier de beroepsmogelijkheden.

Waarom integratief?

Je bent niet gewoon Counselor, maar je bent Integratieve Counselor. Je integreert de bestaande therapieën tot een krachtige en effectieve aanpak. Integratieve Counseling betreft ook het oplossen van innerlijke conflicten en het integreren van persoonlijkheidsdelen. Je werkt met de gehele mens: de lichamelijke, emotionele, gedragsmatige, sociale, cognitieve en de spirituele dimensies smelt je samen tot één aanpak.
In plaats van je cliënt door een procedure te willen persen, creëer je in subtiele samenwerking met je cliënt een behandeling-op-maat.

 

Lees hier meer over onze integratieve benadering.

De beste opleiders

Je krijgt les van inspirerende professionals. Samen met jou geven zij deze opleiding Integratieve Counselor vorm en inhoud, kwaliteit en spelvreugde.

 

Ine Bos, MSc

Docent, Supervisor, Integratieve Therapeut ECP, Psycholoog NIP

Erik Ivo Homan, BA

Docent, Supervisor,
Integratieve Therapeut ECP, Integratieve Hypnotherapeut

Alle opleiders van De Academie

De menselijke verandering

Je wilt een gedegen en innovatieve opleiding doen. En van een erkende kwaliteit. De Nederlandse Academie voor Psychotherapie is vanaf 1979 een betrouwbare partner voor iedereen die zich persoonlijk en professioneel wil ontplooien.

 

Team-Nederlandse-Academie-voor-Psychotherapie recht

Kom naar een Open Avond of Experience Day

Kom proeven aan het vak en ontmoet je aanstaande collega’s en opleiders. Je kunt kiezen voor een Online Open Avond of Experience Day. Stel je vragen tijdens een van onze events. Je bent van harte welkom.

 

Bekijk hier de agenda.

Janieke Duijf Integratieve Counselor

Wil je meer weten?

Ik beantwoord graag je vragen. Mail me of stuur me je tefefoonnummer. 

Wil je een persoonlijk advies-op-maat? Neem dan contact met me op! 

Sfeer proeven? Kom naar ons Open Huis.

"*" geeft vereiste velden aan

Welkom, we helpen je graag!

Vertel ons meer over jouw vraag of wens, zodat de juiste persoon jou kan helpen.

Naam*

Geef aan over welk gebied of opleiding je vraag gaat.
Wil je een persoonlijk advies?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Terug
Terug

2. Het beste voor jezelf

Counselor zijn gaat natuurlijk ook over jezelf. Dat is ook nodig: vanuit jouw menskwaliteiten help je die andere mens. Populair gezegd: je kunt iemand niet verder helpen dan je zelf ver bent. Zelfinzicht en zelfkennis is essentieel en met 30 sessies leertherapie biedt de opleiding je dan ook alle mogelijkheden om als mens te groeien. Ieder opleidingsjaar kom je verder en dieper in jezelf. In de gelijkwaardige uitwisseling met collega’s en het diepgaande contact met je cliënten leer je steeds meer hoe het is om mens te zijn tussen de mensen. Je leert waar het in een mensenleven echt om gaat. Waar het in JOUW leven omgaat. Hoe JIJ jouw eigen geluk vorm en inhoud geeft. En ook met wie wel en wie niet!

Het vak van counselor: verrijkend voor jezelf en voor de ander. 

Terug
Terug

1. Maatwerk: het beste voor je cliënt

Je cliënt heeft recht op de beste behandeling. Je leert hoe je voor iedere nieuwe cliënt een nieuwe aanpak kunt componeren. Je leert een vak dat wetenschappelijk is gestoeld. De Academie is gespecialiseerd in kortdurende Integratieve Counseling, een gewild ‘product’, zowel bij de zorgverzekeraars als bij de cliënten.
In je aanpak plaats je je cliënt centraal. Dat doe je door te werken volgens de 3e generatie integratieve ontwikkeling in Counseling en Psychotherapie dat op De Academie is ontwikkeld en een geheel nieuw paradigma in de veranderkunde vormt. Dit Nieuwe Paradigma heeft als kenmerken: volledig client based en outcome measured, positieve psychologie, sturen op het veranderingsproces met behulp van effectieve beïnvloedingstechnieken, ontwerpen van therapie in plaats van de cliënt door een procedure willen persen. De laatste ontwikkelingen worden steeds geïntegreerd. Daarmee maak je voor iedere nieuwe cliënt een creatieve, behandeling-op-maat. 

Terug
Terug

Onderwijssysteem

Gedurende de opleiding krijg je ruimschoots de gelegenheid om aan je eigen groeiproces als professional te werken. Essentieel is het besef dat jezelf het belangrijkste middel bent in het contact met de cliënt. Je wordt aangemoedigd om jezelf te verkennen om zo jezelf als instrument in te zetten en te leren vertrouwen op je ontwikkelde vakmanschap.

Niet alleen in de intervisiegroep met medestudenten aan de hand van gerichte oefeningen, maar ook door het volgen van supervisie en leertherapie.

Intervisie: alleen in samenwerking met elkaar

Je vormt gedurende de opleiding wekelijks een intervisiegroep met minimaal drie collega’s. In de intervisie-groepen oefen je wekelijks 3 uur de coachingstechnieken- en –interventies bediscussieer je de theorie. Je krijgt systematische feedback op je professioneel handelen. Inhoudelijke knelpunten die je in deze wekelijkse intervisiegroep ontdekt, kun je binnen de lessen weer bespreken waardoor de vakdocent je adviezen kan geven. Hierdoor krijgt je veel aanknopingspunten aangereikt om in uw eigen groeiproces verder te komen.

De studenten Beroepscoach Practitioner volgen naast de intervisie ook supervisie en leertherapie.

Supervisie: wijsheid in ambacht

In de opleiding begin je direct met het begeleiden van coachees. Je gaat onder supervisie mensen begeleiden met coachingsvragen. Coaching is een ambacht. Om het vak onder de knie te krijgen is ervaring nodig. Ervaren staat voor ‘het andere leren’, het levend leren. Het gaat niet alleen om datgene wat de theorie tot leven kan brengen, maar ook kan overstijgen.

Ervaring op zich is dus geen garantie voor wijsheid en vakbekwaamheid. Ervaring dient bewerkt en verwerkt te worden in een leerproces. De leraar die dit proces begeleidt is de supervisor. Je volgt vijf supervisiezittingen.

Leertherapie

Leertherapie is een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van de professionele beroepshouding die de coach tijdens de opleiding ontwikkelt. Naast de training in cognitieve en praktische vaardigheden dienen de studenten in hun opleiding ook een hoog niveau op het gebied van professionele attitude te ontwikkelen. Deze professionele attitude bepaalt voor een belangrijk deel de resultaten van de Coaching.

In vier consultaties onderzoek je je eigen triggers en eigen ‘rugzak’ met oude boodschappen, socialisatie en persoonlijk raster. Op het moment dat je met cliënten gaat werken wordt de leertherapie gestart.

Terug
Terug

Beroepsmogelijkheden

Zelfstandige groeps- of multidisciplinaire praktijk

De mogelijkheden met dit beroep zijn legio. Allereerst kun je alleen of samen met anderen een zelfstandige ‘Praktijk voor Integratieve Counseling en Psychotherapie’ voeren. Je kunt ook in een multidisciplinaire groepspraktijk werken waar je met collega’s uit de verschillende richtingen in de Gezondheidszorg kunt overleggen en uitwisselen. 

Werken in de instelling waar je al werkt

Wanneer je werkzaam bent in een GZ-instelling, een bedrijf voor training, coaching en advies, of op een school: ook daar kun je in overleg met je leidinggevende je vak in de praktijk uitoefenen. Vaak gaat dit gepaard met een nieuwe naam of discipline: Schoolcoach of Schoolcounselor, Personal Facilitator of een nieuw product als bijvoorbeeld ‘Personal Counseling.’ Wat je in de praktijk ziet is dat onze afgestudeerden worden gevraagd in meer leidinggevende functies. Dat komt omdat je een deskundige bent in de menselijke communicatie, in wat mensen beweegt, in wat ze zeggen en wat ze echt bedoelen, in het naar boven halen van wat mensen nu eigenlijk echt willen. En ook omdat je een betrouwbaar en veilig persoon bent die andere mensen kan motiveren en stimuleren en kan sturen naar de gewenste doelen.

Je benut je verschillende beroepsidentiteiten

Met het diploma Integratieve Counselor heb je een beroepsidentiteit die sterk in opkomst is. Daar waar coaching onvoldoende resultaat boekt en psychotherapie nog een stap te ver is voor je cliënt, biedt jij het veel laagdrempeliger ‘Counseling’ aan. Steeds meer cliënten weten de weg te vinden naar de Counselor. In de ons omringende landen is Counseling al sterk ingeburgerd. 

Je werkt in de GZ en in het bedrijfsleven

Je werkt niet alleen in de sector van de Geestelijke Gezondheidszorg, maar je staat ook met één been in het bedrijfsleven. Ook daar is Counseling sterk in opkomst. Werkgevers onderkennen steeds meer de noodzaak van het psychische welzijn van hun werknemers.  Een burn-out moet voorkomen worden of zo effectief  mogelijk verholpen worden. Ook hier wordt Counseling ervaren als laagdrempeliger dan psychotherapie. Voor jou maakt het natuurlijk niet uit: je doet immers wat nodig is, of het nu met counseling is of met coaching of therapie: je cliënt heeft recht op de beste behandeling.

Kortdurende behandeling: een gewild ‘product’

Je bent een specialist in kortdurende counseling en therapie, dat betekent dat je in 4 tot 8 sessies je cliënten helpt om tot belangrijke veranderingen te komen. Dat is een aantal dat door zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk wordt vergoed uit de aanvullende verzekeringen en is ook goed te overzien voor je cliënten. N.B. Zonder BIG-registratie kun je niet in dienst treden van een zorginstelling of vergoed worden uit de AWBZ. 

Directe praktijkopbouw: je toekomst begint nu

Omdat je je cliëntenkring al vanaf dag één opbouwt, breidt je praktijk zich al tijdens de opleiding steeds verder uit. Het is dus niet zo dat je pas na de opleiding maar eens probeert om een praktijk te starten. Nee, je hebt al meer dan 300 cliëntpraktijkuren verricht waardoor je mond-tot-mond reclame zich al heeft opgebouwd. Uiteraard dien je je ook als serieuze praktijk te manifesteren: een goede website is daarin zeer behulpzaam. Net als het professionele contact met verwijzers zoals huisartsen. In de opleiding leer je hoe je dat moet doen. 

Terug
Terug

Jaar 1

Je werkt procesgestuurd, zodat je cliënt zonder verdere omwegen zijn doel behaalt. Je benut de werkzame factoren uit alle verschillende therapierichtingen. Vanuit een diepgaande relatie met je cliënt vergroot je de zelfverantwoordelijkheid en het zelfhelende vermogen van de cliënt. Hierdoor pakt je cliënt zelf het probleem aan zodat hij de gestelde doelen behaalt.

Het gaat niet alleen over het groeiproces van je cliënt, maar ook over jouw groeiproces als mens en als professional. Uniek aan deze opleiding is dat je leert werken met verschillende bewustzijnstoestanden waardoor je gedrags- en cognitieve patronen doorbreekt en verandert. Je hanteert de waaktoestand, de meditatieve trance (mindfulness) en absorptietrance (Direct Deep Change) voor een gericht effect.

Jaar 2

In het tweede jaar van de opleiding ligt het accent op de verdere toepassing van de Integratieve Counseling in de praktijk. Je verdiept en verbreedt je kennis en vaardigheden naar het vak van Integratieve Counselor en je leert de schep dieper steken. Innerlijke belemmeringen en blokkades in de vorm van conflicterende persoonlijkheidsdelen ga je herkennen en aanpakken. Uniek aan onze opleiding is dat je niet alleen die innerlijke conflicten oplost, maar ook deze persoonlijkheidsdelen integreert tot een krachtig, samenhangend geheel.

Je diagnosticeert in welke fase van het veranderingsproces je cliënt zich bevindt. Daardoor maak je je behandeling kortdurend en oplossingsgericht. Je verdiept het werken met de verschillende bewustzijnstoestanden. Hierdoor bereik je de gewenste verandering van emotionele en fysieke processen. Kortom: je weet precies waar je mee bezig bent en je wordt daardoor steeds efficiënter. Je bent startbekwaam, met vergoedingen en btw-vrijstelling in je eigen praktijk voor Integratieve Counseling.

Direct Deep Change

Je ontdekt de effectiviteit van strategisch en procesgericht werken. Hierdoor stel je de cliënt in staat zelf de verantwoordelijkheid voor zijn zelfhelende houding en groei te versterken en zijn doelen te behalen. Onderdeel van de ‘integratieve toolkit’ is de zogenoemde ‘Direct Deep Change’. Hiermee schakel je het beeldend vermogen van de cliënt in ter verdieping en versnelling van het veranderingsproces.

Behandeling op maat

Je leert hoe je doeltreffend een totaalbeeld kunt vormen van de cliënt om tot een integratieve diagnose te komen. In samenspraak met de cliënt stel je het op maat gemaakte actieplan op.

Terug
Terug

Vergoedingen en btw-vrijstelling

Alleen bij De Academie: al na 2 jaar komen je sessies in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraars én je hebt vrijstelling voor de btw. Dit kan omdat je ook een registratie verkrijgt met een diploma van de 4-jarige opleiding die op NLQF niveau 6 is ingeschaald.

Hoe werkt het precies, hoe kom je aan dit 4-jarige diploma met de inschaling NLQF niveau 6?
Dat gaat als volgt. Onze post hbo/wo opleiding, inclusief de PSBK, vormt hiervoor de basis. Je hebt alleen nog een module praktijkonderzoek af te ronden en dan verkrijg je het 4-jarige diploma tot Integratieve Counselor met NLQF niveau 6. De reden dat je deze module praktijkonderzoek apart kunt doen, is dat op grond van de vooropleiding (bijvoorbeeld die van psycholoog) je nu al voor vergoeding en btw-vrijstelling in aanmerking komt.
NB. Je kunt zelf bepalen wanneer je deze Module Praktijkonderzoek-NLQF wil doen.

Je kunt dus binnen twee jaar het diploma tot Counselor, PSBK-diploma én de module Praktijkonderzoek doen. Dat is stevig aanpoten, maar dan heb je ook wat. Uiteraard kun je een rustiger tempo aanhouden, daar ben je vrij in.

Terug
Terug

Wat onze studenten zeggen…

Inspirerend, vraagt naar meedenken en meer willen leren. Fijn dat de lessen up-to-date zijn, steeds weer aangepast aan het nu. Remke Cornelisse

Wat ik het meest gewaardeerd heb in het afgelopen jaar zijn de lessen waarmee ik de verdieping heb gekregen met betrekking tot het vak als counselor. Maaike Holding

Dit studiejaar heeft me mezelf doen kennen op verschillende fronten! Ik heb er echt veel uitgehaald op persoonlijk vlak, waardoor ik nu een betere hulpverlener kan zijn. Zohra Ajaarouj

De lessen worden gegeven door bevlogen docenten vol energie. Fijn om naar te kijken en te luisteren. Ik ben er trots op Counselor te zijn in plaats van Coach. De verdiepingsslag die is aangereikt en die ik zodoende ook heb kunnen maken, levert de cliënt zoveel meer op! Hiermee kan ik me ook daadwerkelijk onderscheiden in de markt. Ik voel me goed bekwaam en ik heb dankzij deze opleiding ook écht iets te bieden. Geweldig! Kim van den Akker

Sommige lessen zijn zo inspirerend dat ik het gevoel heb dat ieder woord goud is en ik aan de lippen van docenten hang. Natasja Walst

TCC2 diploma-uitreiking

Terug
Terug

"*" geeft vereiste velden aan

Welkom, we helpen je graag!

Vertel ons meer over jouw vraag of wens, zodat de juiste persoon jou kan helpen.

Naam*

Geef aan over welk gebied of opleiding je vraag gaat.
Wil je een persoonlijk advies?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Terug
Terug

Specificatie studiekosten

Het studiegeld bedraagt € 7.275 per jaar.
Dit bedrag is als volgt opgebouwd:

Lesdagen

€ 3.610,-

Syllabimateriaal

€ 1.250,-

Leertherapie

€ 1.450,-

Supervisie

€ 990,-

Kom je niet in aanmerking voor vrijstelling van de PSBK opleiding? Dan dien je deze voorafgaand of parallel aan de opleiding te doen. De PSBK modulen zijn niet bij de studiekosten inbegrepen. Zie hier de PSBK opleiding

Voorafgaand aan de opleiding doe je een uitgebreide intake-opdracht en een persoonlijk gesprek met de intaker. Hier lees je alle ins en outs over de procedure: intake. Voor deze intake betaal je € 250.

Terug
Terug

Studiegids downloaden

Integratieve Counselor

Terug
Terug

Inschrijving en intake

Terug
Terug

Reserveren

Integratieve Counselor

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Waarom je een opleidingsplaats reserveert
Je reserveert een plaats in de opleiding of training omdat je serieus geïnteresseerd bent en niet het risico wil lopen dat de opleiding al vol is wanneer je inschrijft. Je hebt nu nog even de tijd om e.e.a. uit te zoeken of te regelen. De reservering is gratis en vrijblijvend. We sturen je bijtijds een e-mailbericht om te vragen of je nog van je reservering gebruik wil maken. Zodra je hebt besloten om echt mee te doen, laat het ons zo spoedig mogelijk weten door middel van je inschrijving via de website. Zorg dat je ieder geval tot een maand voor de eerste lesdag weet of je het wel of niet gaat doen. Daarna kunnen we helaas je plaats in de opleiding niet meer garanderen.

Naam*
Adres*
Hidden
Hidden

Terug
Terug

Schrijf je in voor

Integratieve Counselor

Start: vrijdag 27 september 2024 |

Terug
Terug