Valerie de Ruiter

Supervisor, Integratieve Counselor,
Integratieve Therapeut ECP i.o. en Hypnotherapeut i.o.

In 2019 ben ik bij De Academie begonnen met de PSBK en zo via de Beroepscoach Practitioner doorgestroomd naar de opleiding Integratieve Counselor. Momenteel volg ik de opleiding tot MasterTherapeut ECP en Hypnotherapeut. Doordat ik zelf actief verder studeer en door mijn enorme passie voor het vak, maakt dat ik studenten graag en goed kan begeleiden in hun leerproces en in het ontwikkelen van “de Professional”.

Valerie de Ruiter

Praktijkprofessional

Vanuit mijn praktijk begeleid ik voornamelijk vrouwen die een verslavingsverleden hebben en die rondlopen met vragen als “Wie ben ik en wat wil ik?” en ambitieuze ondernemers die hun eigen ervaring willen benutten om anderen te helpen. Daarnaast heb ik een tweede onderneming waarin ik werkzaam ben als Addiction Counselor en (opiaat)verslavingsdeskundige. Van daaruit geef ik ook lezingen aan zowel studenten als professionals, over verslaving en middelengebruik.

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

Zelfhelend vermogen

Het mooie van de integratieve benadering vind ik dat de cliënt en het principe “de cliënt kan het, weet het en doet het” centraal staat. Hierdoor kan de cliënt zijn zelfhelend vermogen weer benutten en daardoor weer grip krijgen op zijn klacht/probleem. Ik word zielsgelukkig wanneer ik een cliënt mag begeleiden in de transformatie van “ik zit vast en weet het niet meer” naar “ik voel dat ik alles kan bereiken wat ik maar wil!”.

Mijn tip aan studenten

Alhoewel deze opleiding, het vak en het werken met cliënten geweldig en vervullend is, gaat het niet altijd over rozen. Zo nu en dan krijg je met uitdagingen te maken en soms kom je jezelf onwijs tegen. Tegelijkertijd is dit het mooie van het leerproces, waar je achteraf de vruchten van kunt plukken. Je persoonlijke- en professionele ontwikkeling gaan in een sneltreinvaart en dat heeft een positieve impact op alle vlakken van je leven. Tip: Je hoeft het niet alleen te doen! Je kunt altijd ondersteuning vragen aan je medestudenten en de docenten van De Academie en je bent vaak tot meer in staat dan je denkt.

Als Academie opleider…

…vind ik het belangrijk dat studenten zich gezien voelen en de groep als veilig ervaren, zodat er ruimte is om te groeien en te leren van en met elkaar. Als supervisor kan ik studenten goed ondersteunen in het ontwikkelen van hun kwaliteiten en het benutten van hun potentieel. Zodat zij meer inzicht en vertrouwen krijgen in zichzelf en zich vanuit verbinding en plezier kunnen ontwikkelen als professional en in het werken met cliënten.

Van klacht naar kracht

In een vorig leven werkte ik als technicus en muzikant, totdat ik in de ziektewet belandde en verslaafd raakte. Na hier jarenlang mee gestruggeld te hebben, ben ik in herstel gekomen toen ik ontdekte dat ik moeder werd. Dat heeft mij laten zien dat je tot wonderlijke dingen in staat bent zodra je die “oerkracht” weer terugvindt in jezelf.Toen ik bij De Academie kwam schaamde ik mij in eerste instantie voor mijn verleden. Totdat een docent zei: “Je kunt van je grootste klacht je grootste KRACHT maken.” Deze quote, en die van Carl Jung “The privilege of a lifetime is to become who you truly are” is waar ik voor sta.

Ik hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Door de ervaringen die ik heb gehad, geloof ik oprecht dat iedereen kan bereiken wat hij of zij wilt, ongeacht waar je vandaan komt!

Mijn collega's