De
Nederlandse
Academie

Bezoek ons Open Huis

Hoogste Europese kwalificatie als opleidingsinstituut in Psychotherapie

De Nederlandse Academie voor Psychotherapie is vanaf 1979 een bruisend expertisecentrum in The Art of Change: het vakgebied van de menselijke verandering.

 

Agenda

Open Huis

The Art of Change

Missie en visie

Mensen

Studeren aan de Academie

Contact

 

Oorsprong van de voorsprong

De Nederlandse Academie heeft zich ontwikkeld tot het toonaangevende ontwikkelings- en opleidingsinstituut in het gebied van de Integratieve benadering van Coaching, Counseling en Psychotherapie, zowel in Nederland als in Europa.

Alle Integratieve opleidingen zijn erkend door de European Association for Integrative Psychotherapy (EAIP).

Instituut voor Toegepaste Hypnose  (1979)

In 1979 is dit opleidingsinstituut voor Hypnose en Hypnotherapie in Amsterdam opgericht door dr. Edgar Allen Ates, een tandarts en een van de beste Klassieke Hypnotherapeuten van zijn tijd.
In 1984 werd het instituut overgenomen door zijn leerling en huidige directeur, Jan Rademaker, die het instituut doorontwikkelde tot de De Nederlandse Academie voor Psychotherapie. De Academie is hiermee het oudste en meest ervaren opleidingsinstituut in Hypnotherapie en Integratieve Psychotherapie in Nederland.

 

Jan Rademaker - directeur van de nederlandse academie voor psychotherapie 

 

Jan Rademaker is een van de mede-oprichters van de door de EAP erkende European Association for Hypno Psychotherapy (EAHP), de overkoepelende beroepsorganisatie voor Hypnotherapie in Europa. In Nederland was hij een van de oprichters van de Nederlandse Associatie voor Psychotherapie, een koepelorganisatie voor ECP-therapeuten.

Het onbewuste is voor ons bekend terrein

de nederlandse academie beeld

 

De mens heelt zichzelf

Ieder mens beschikt over een natuurlijk vermogen tot persoonlijke groei, genezing en heelwording. Wanneer je door een lichamelijk ongeval een open wond hebt, dan heelt het van binnenuit. Al dan niet met een litteken. Niet jij maar wel je lichaam weet precies wat er nodig is, hoe het gedaan moet worden en wat de stappen zijn van het helingsproces. Dat zelfhelend vermogen is ook aanwezig op psychisch niveau. Wanneer je door een nare ervaring een psychische wond hebt opgelopen dan weet je onbewuste wel wat er gedaan moet worden. Met Hypnotherapie op het diepste niveau van dissociaties en innerlijke verwerking bij je cliënt aan de slag: dat is onze de jarenlange expertise. 

De nederlandse academie voor psychotherapie

 

ECP certificaat voor de nederlandse academie

 

De integratieve benadering

De integratieve benadering heeft als ambitieus doel om alle therapierichtingen en -vormen te overstijgen tot een nieuw overkoepelend model. Het is de meest recente ontwikkeling in de veranderkunde, de jongste der wereldmerken in Coaching, Counseling en Psychotherapie. We overstijgen de werkzame factoren uit alle therapieën om er maatwerk voor de cliënt van te creëren. Integratief werken houdt ook in: het integreren van verschillende persoonlijkheidsdelen van je cliënt. 

De laatste ontwikkelingen en recente onderzoeksresultaten in het vakgebied worden vertaald naar de dagelijkse praktijk. Zo blijft het vak in beweging en eeuwig jong.

 

Erkend door: 

 

EAP en EAIP logo's

2010: EAPTI, de hoogste status als opleidingsinstituut in psychotherapie in Europa

Sinds 30 juni 2010 is de Nederlandse Academie als European Accredited Psychotherapy Training Institute erkend. Dit houdt in dat je met het diploma van de Nederlandse Academie direct het ECP kunt aanvragen. Daar zijn we natuurlijk best trots op. Wat is het grote voordeel?
Als je bij een niet-erkend EAPTI-opleidingsinstituut afstudeert moet je 3 jaar wachten voordat je het ECP kunt aanvragen. De Europese Associatie voor Psychotherapie in Wenen geeft het ECP af op vertoon van ons diploma. Wij zijn dan ook blij dat we onze studenten dit grote voordeel kunnen bieden.

 

EAPTI instituut

De beste Academie

 

opleidingsinstituut studenten

 

Wij zijn de beste Academie omdat wij de beste studenten hebben.

En wat zijn dan de beste studenten? Dat zijn de mensen die zelf de beste coach, counselor of therapeut van Nederland willen worden. Maar niet in een soort onderlinge competitie. Ze willen de beste coach, counselor of therapeut in Nederland zijn VOOR DEZE UNIEKE CLIËNT. 

Hoe word je de beste? 

De beste begeleiders weten een unieke aanpak-op-maat te maken voor hun cliënt. Wat je daarin nodig hebt is de wens om te weten hoe verandering echt werkt. Je dient het verandervermogen en de veranderbereidheid van je cliënt te diagnosticeren. Je hebt de wens om allerlei subtiele en krachtige beïnvloedingstechnieken en procedures te beheersen en op maat te maken voor de cliënt. 

 

Als je liever werkt met standaardprotocollen waar je de cliënt aan onderwerpt, dan kun je beter niet komen studeren aan De Nederlandse Academie. Want bij ons leer je maatwerk te maken: voor iedere nieuwe cliënt een nieuwe theorie en en nieuwe aanpak.

Psyché

 

Logo van de nederlandse academie voor psychotherapie

 

Psyché: Grieks voor levensadem, leven, geest, ziel. Heeft betrekking heeft op vier afdelingen van reflectie: denken, voelen, willen en handelen. 

 

Ontworpen en getekend voor de Nederlandse Academie voor Psychotherapie.

1998. Artist: Timo Hageman

Jan Rademaker directeur DNA

 

Jan Rademaker

directeur 

 

Schilderij ter ere van het 25 jaar directeurschap op de Nederlandse Academie 
2009. Artist: Rob de Reus, Uitgeest.