Henk Petter, MSc

Leertherapeut, Examinator, Psycholoog
Integratieve Counselor, Integratieve Therapeut ECP i.o., Hypnotherapeut i.o.

Vergeet niet af en toe achterom te kijken, naar wat je allemaal al voor elkaar hebt. En geniet ervan!

Henk Petter, MSc

Gids in binnen- en buitenwereld

Afgestudeerd als organisatiepsycholoog heb ik lang coach-, train- en impact programma’s voor jongvolwassenen geleid. Mensen zien groeien door hun potentie te ontsluiten, dat inspireerde me vooral. Me hierin specialiseren bracht me bij De Academie, waar ik nu doorleer voor Mastertherapeut en Hypnotherapeut. De integratieve werkwijze, client-based doen wat nodig is, waarin we alle dimensies betrekken en ook het onderbewuste benutten. Daar geloofde ik al in voor ik hier begon en nu ervaar ik dagelijks hoe goed het werkt. Ik wandel ook graag met cliënten en werk tevens als gids op expedities. Zo integreer ik ook de ecopsychologie, en speelt de natuur een mooie rol in mijn werk.

Delen is vermenigvuldigen

Ik vind het mooi aan De Academie dat opleiders oud-studenten zijn. Dat we op deze manier doorgeven wat we gekregen hebben. Kennis, kunde en ervaring delen en elkaar zo naar een hoger niveau tillen. Op deze manier samenwerken verdiept en verbreed mijn expertise en het houdt me scherp. Omdat het verder een redelijk solistisch beroep is, vind ik het ook erg leuk om met like-minded nieuwsgierige collega’s aan de slag te gaan.

Natuur & avontuur

Omdat ik ten alle tijde nieuwsgierig van aard ben, zoek ik ook privé allerlei ervaringen op. Ik begeef me graag in de natuur en pak dit vaak avontuurlijk aan. Verder lees en leer ik het liefst over al wat maar enigszins met lichaam en geest te maken heeft. En het liefste deel ik alle belevingen met mijn dierbaren, want samen wordt plezier meervoudig.

Ontdekkingsreis

Een opleiding aan De Academie zie ik als een soort hero’s journey. Je gaat op een innerlijke reis en komt van alles tegen; soms mooi, soms confronterend. Maar je wordt bijgestaan door opleiders en medestudenten die hetzelfde pad bewandelen. Je leert veel, groeit enorm en wanneer je met een nieuwsgierige, liefdevolle, en volhardende mindset dit avontuur aangaat, zal je er zeker komen.

Mijn collega's