Karen te Pas, MA

Leertherapeut, MasterTherapeut ECP

We maken allemaal onze eigen reis. In onze buiten- én binnenwereld. En wanneer er kan zijn wat er is, dan komen we thuis en ont-wikkelen we ons zelf. Dit raakt en inspireert mij: hier wil ik ruimte voor creëren!

Karen te Pas, MA

Als praktijkprofessional…

…geniet ik ervan om een portfolio van werkzaamheden te hebben. Naast therapeut voor volwassenen werk ik als leertherapeut op De Academie en daarnaast geef ik trainingen. Uit deze combinatie haal ik inspiratie en afwisseling. Ook heb ik gekozen voor diverse werkplekken: zo werk ik in het Integraal Medisch Centrum waar ik, naast andere therapeuten, ook contacten heb met onder andere arbo-artsen en osteopaten. Terwijl ik bij mijn losstaande praktijk achter mijn woonhuis, in het groen, juist geniet van de rust.

Verder vind ik het belangrijk dat ik blijf leren en ontwikkelen. Natuurlijk over het vak, maar ook over mijzelf. Mijn cliënten zijn divers, al komen in de loop der jaren relatief veel mensen die al het nodige aan zelfontwikkeling en opleidingen hebben gedaan.

Ontdekkingsreis

Na diverse jaren in het bedrijfsleven als manager, zette ik in 2001 een belangrijke stap in mijn leven door te starten met de opleiding Integratieve Psychotherapie bij De Academie. Ik heb het ervaren als een plezierige en intensieve ontdekkingsreis en voelde gelijk de verrijking die het gaf in mijn leven. Deze opleiding heeft mij als mens gevormd, maar zeker ook als therapeut. De theorie van de opleiding is voor mij leading in mijn werk, als een soort kapstok, waaraan ik de vele andere gevolgde opleidingen kan hangen, oftewel begrijpen en integreren.

Ik heb nog diverse andere opleidingen gevolgd zoals: Systemisch werk, Traumawerk, de Maskermaker, Klassieke Hypnotherapie, EMDR etc.

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

Mijn tip aan studenten

Als leertherapeut vind ik voor studenten het leren leren belangrijk én het leren open te kunnen staan voor al je delen. Met open hart leren kijken is hierin essentieel! Wil je hier stappen in maken? En wil je actief leren van jouw input en de ingezette interventies? Niet alleen als mens maar juist ook als therapeut in opleiding? Wil je ontdekken en evalueren in en op de sessies? Dan ben ik als leertherapeut met een warme en integratieve benadering iets voor jou.

Uitgangspunt in onze leertherapie is natuurlijk dat je kijkt naar de therapeut in jou en die delen in jou die hierin een rol spelen. Met als doel om aan de ene kant enkele van je delen te kunnen parkeren en aan de andere kant juist om sommige delen van jou zo in te kunnen zetten dat jij -op jouw eigen manier- die briljante therapeut kunt zijn!

Als leertherapeut…

…ben ik sinds 2005 betrokken bij De Academie. En doordat ik verbonden blijf aan De Academie, volg ik ook de nieuwste ontwikkelingen op de voet en pas deze weer toe. En in de afgelopen jaren zijn dat er in ons vak heel wat… boeiend en inspirerend!

Daarnaast is het begeleiden van een therapeut in opleiding iets anders dan een cliënt begeleiden. Denk alleen al aan het reflecteren en het daarin koppelen van de praktijk en theorie aan de hand van de modellen. Een onderdeel waarbij ik in mijn enthousiasme altijd goed de tijd heb te bewaken…

Als privé mens…

…reis ik graag. Natuurlijk in de buitenwereld, maar zeker ook in mijn binnenwereld. Zo vind ik het heerlijk om te zitten in een stoel en te doen. Te reflecteren, te luisteren naar de vogels, te reizen in mijn binnenwereld… Vooral buiten in de tuin met een kop koffie, maar ook tijdens een stille wandeling in de natuur. En jazeker is er ook die andere kant in mij. Dat ik wil ontdekken, onderzoeken, voelen en ervaren in de buitenwereld. Zo reis ik graag naar voor mij nog onontdekte gebieden en landen. En iedere reis zal anders zijn. Maar ook het uitdiepen, voelen, onderzoeken van nieuwe stromingen, gedachten, ideeën… zeker zo samen met familie of vrienden, daar geniet ik volop van!

Mijn collega's