Evelien Tuinman, BA

Leertherapeut, Integratieve Counselor, Integratieve Therapeut ECP i.o.

Een boek dat ik zeker kan aanraden om te lezen is ‘De Schatkamer van het onbewuste’ van Jos van Boxtel. Als Ericksoniaanse hypnotherapeut neemt hij je mee in het Milton taalgebruik, wat herkenbaar is in ons gebruik van The Activator en The Walk of Change.

Evelien Tuinman, BA

Als praktijkprofessional…

…heb ik mij vanuit het HR-vak doorontwikkeld tot Consulent opleiden & ontwikkelen binnen een zorginstelling. Vooral het stuk ontwikkelen heeft altijd mijn aandacht getrokken. Zo ben ik een aantal jaren geleden naast mijn baan, begonnen met het begeleiden van mensen die een loopbaanvraagstuk hadden. Daarin fascineerde het me hoe het toch komt dat de ene persoon wel in beweging komt en de ander dat niet doet. Daar wilde ik mijzelf verder in ontwikkelen. En toen ik eenmaal binnen De Academie dat pad op ben gegaan, ben ik alleen nog maar nieuwsgieriger geworden naar de binnenwereld van mijzelf en dat van anderen.

Als Academie opleider…

…past de rol van leertherapeut mij enorm. Ik krijg er energie van om een stukje mee te mogen lopen met de professionele ontwikkeling van studenten. Ik geniet ervan als kwartjes gaan vallen bij studenten en ze leren hoe je eigen oprispingen kunt parkeren om zo zelf een betere coach/counselor te kunnen zijn. Daarnaast zorgt de rol van leertherapeut ervoor dat ik intensief betrokken blijf bij De Academie en ik mijzelf verder kan blijven ontwikkelen.

Mijn tip aan studenten

Ik wens dat je ondanks alle druk die je voelt, toch kan genieten van het leerproces. Er komt ongelooflijk veel op je af, zoals het opstarten van je praktijk, het oefenen, de tijd die er in gaat zitten en de examens die je aflegt. Zelfzorg is daarom enorm belangrijk, maar ook het leren spelen. Gun jezelf om te mogen oefenen, het nog niet goed te doen, met de materie te spelen. Uiteindelijk leer je zo het vak als geen ander.

Als privé mens…

…ben ik graag in de natuur. Lange wandelingen maken in zowel Nederland als in het buitenland. Dit zorgt ervoor dat ik weer op kan laden. Daarnaast geniet ik van het gezinsleven en de momenten die we met elkaar zijn. In mijn vrije tijd kan ik ook erg genieten van het lezen van boeken. Hoewel ik misschien wel meer boeken koop dan dat ik de tijd heb om te lezen.

Mijn collega's