Rosan Breman

Praktijktrainer, Examinator, Intervisiebegeleider, Leertherapeut,
Integratieve Coach, Counselor, Hypnotherapeut

Ik ben integratief coach, counselor en (klassiek) hypnotherapeut. Op De Academie ben ik betrokken bij de Integratieve (kinder)Counselor de Beroepscoach-opleidingen, onder andere als praktijktrainer, examinator, intervisiebegeleider en leertherapeut. Daarnaast heb ik een praktijk in Den Haag.

Mijn grote passie

Mijn achtergrond ligt in de culturele sector. Ik heb vele jaren met plezier gewerkt aan onder andere het produceren van documentaires en bedrijfsfilms. Een aantal jaar geleden begon het flink te kriebelen om me meer te gaan richten op mijn andere grote passie: het menselijk bewustzijn. De Academie bleek de ideale plek om van mijn droom mijn werk te maken.

 

Het meest bijzondere aan de opleidingen bij De Academie is dat het me niet alleen heeft gevormd als professional, maar ook als mens. Ik heb geleerd op een nieuwe manier naar mezelf te kijken, waardoor ik meer grip en (keuze)vrijheid ervaar in mijn professionele en privéleven.

Nooit uitgeleerd

Dit gegeven draag ik graag over op studenten en cliënten. Telkens weer gaat het om bewustwording creëren waardoor iedereen zichzelf in staat stelt te groeien en zijn eigen leven nog mooier en waardevoller te maken. Ik vind het inspirerend te zien hoe dit bewustwordingsproces je enerzijds dichter bij jezelf brengt, anderzijds nieuwe paden in de buitenwereld doet ontdekken. Op De Academie geniet ik ervan te zien hoe snel studenten zichzelf ontwikkelen tot bekwame collega’s. Counseling ervaar ik als enorm dankbaar werk waarin elke dag anders is en je nooit uitgeleerd bent.

Mijn tip aan studenten

Cliënten en collega’s waarderen mijn rust, aandacht en scherpte. Ik creëer een setting waarin je als cliënt of student mag onderzoeken en kan groeien op je eigen manier. Veiligheid, maar ook nieuwgierigheid en humor vind ik daarin belangrijk. Ik lever altijd maatwerk door af te stemmen op de behoeften en wensen van de student/cliënt.

Eigen praktijk

Vraagstukken die ik vaak terugzie in mijn eigen praktijk gaan over zaken als het omgaan met onzekerheid, bindings- of verlatingsangst, seksuele identiteit, een wens tot persoonlijke groei en loopbaanvraagstukken. Door mijn achtergrond in en affiniteit met de culturele sector, zie ik vaak cliënten uit deze hoek.

 

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO) en de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). Daarnaast ben ik ingeschreven bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

De perfecte combinatie

Ik combineer het werken ‘met mensen’ met werken ‘in de cultuur’. Op dit moment zet ik me nog een dag per week in voor een filmfestival, waar ik me bezighoud met films en debatten over een rechtvaardige en duurzame samenleving. Ik vind het geweldig deze bezigheden te kunnen combineren met coaching en counseling. Het houdt me scherp en mijn week afwisselend.

Naast mijn werk ben ik graag op het strand of in de bossen en duinen rondom Den Haag, om te sporten, te wandelen en te genieten van de natuur.

Mijn collega's