Rosan Breman, MA

Praktijktrainer, Examinator, Leertherapeut,
Integratieve Coach, Counselor, Hypnotherapeut

Het mooie aan de opleidingen bij De Academie is dat deze me niet alleen gevormd hebben als professional, maar ook als mens. Ik heb geleerd op een nieuwe manier naar mezelf te kijken, waardoor ik meer grip en (keuze)vrijheid ervaar in mijn professionele- en privéleven.

Rosan Breman, MA

Het menselijk bewustzijn

Ik ben integratief coach, counselor en hypnotherapeut. De basisopleidingen hiervoor volgde ik met veel plezier aan De Academie. Inmiddels zet ik me al een aantal jaar in als opleider. Ik ben momenteel betrokken bij de Integratieve (Kinder)Counselor en de Beroepscoach-opleidingen, onder andere als praktijktrainer, examinator en leertherapeut.

Mijn achtergrond ligt in de culturele sector. Zo’n vijftien jaar geleden begon ik met het produceren van documentaires en bedrijfsfilms. Later organiseerde ik filmvertoningen en debatten over sociaal-maatschappelijke thema’s en duurzaamheid. Halverwege mijn carrière begon het flink te kriebelen om me ook eens te gaan richten op mijn andere grote passie: het menselijk bewustzijn. De Academie bleek de ideale plek om daar eindelijk mijn werk van te gaan maken.

Reflecteren kun je leren

Een belangrijk onderdeel van de studie is het leren reflecteren. Als je op wat voor manier dan ook bent vastgelopen, kan zelfreflectie je helpen weer in beweging te komen. Ik vind het inspirerend te zien hoe dit bewustwordingsproces je enerzijds dichter bij jezelf brengt, anderzijds nieuwe paden in de buitenwereld doet ontdekken. Op De Academie geniet ik ervan te zien hoe snel studenten zichzelf ontwikkelen tot zeer bewuste, bekwame collega’s. Het werken met mensen ervaar ik als enorm dankbaar werk waarin elke dag anders is en je nooit uitgeleerd bent.

Mijn werkwijze

Cliënten en collega’s waarderen mijn rust, aandacht en scherpte. Ik creëer een setting waarin je als student mag onderzoeken en kan groeien op je eigen manier. Veiligheid, nieuwgierigheid en humor vind ik daarin belangrijk. Ik lever altijd maatwerk door af te stemmen op de behoeften en wensen van de student.

Eigen praktijk

In mijn praktijk in Rijswijk ontvang ik een diverse groep cliënten met verschillende culturele achtergronden en genderidentiteiten. Door mijn achtergrond in en affiniteit met de culturele sector zie ik ook vaak cliënten uit deze hoek. Vraagstukken die ik vaak terugzie in mijn eigen praktijk gaan over zaken als het omgaan met onzekerheid, bindings- of verlatingsangst, seksuele identiteit, een wens tot persoonlijke groei en zo nu en dan een loopbaanvraagstuk.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). Daarnaast ben ik ingeschreven bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

Als privé mens…

…ben ik graag op het strand of in de bossen en duinen rondom Den Haag, om te sporten, te wandelen en te genieten van de natuur. Film, beeldende kunst en literatuur zijn voor mij onuitputtelijke inspiratiebronnen. Ik reis graag naar bijzondere plekken buiten Nederland, al vind ik het ook heerlijk af te dalen in mijn eigen binnenwereld voor een visualisatie of zelfhypnose.

Mijn collega's