Volg je les coronaproof Live én Online » lees meer

Rosan Breman

Integratief Coach en Counselor, Hypnotherapeut, Praktijktrainer,
Examinator, Intervisiebegeleider, Leertherapeut

Ik ben integratief coach, counselor en (klassiek) hypnotherapeut. Op de Academie ben ik betrokken bij de Integratieve (kinder)Counselor de Beroepscoach-opleidingen, onder andere als praktijktrainer, examinator, intervisiebegeleider en leertherapeut. Daarnaast heb ik een eigen praktijk in Den Haag.

Mijn grote passie

Mijn achtergrond ligt in de culturele sector. Ik heb met veel plezier gewerkt aan onder andere het produceren van documentaires en bedrijfsfilmsEen aantal jaar geleden begon het flink te kriebelen en ben ik me gaan richten op mijn andere grote passie: het menselijk bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling. De Academie bleek de ideale plek om van mijn droom mijn werk te maken.

Het meest bijzondere aan de opleidingen bij de Academie is dat het me niet alleen heeft gevormd als professional, maar ook als mens. Ik heb geleerd op een nieuwe manier naar mezelf te kijken, waardoor ik meer grip en (keuze)vrijheid ervaar in mijn professionele en privéleven.

Nooit uitgeleerd

Dit gegeven draag ik graag over op studenten en cliënten. Telkens weer gaat het om bewustwording creëren waardoor iedereen zichzelf in staat stelt te groeien en zijn eigen leven mooier en waardevoller te maken. Ik vind het inspirerend te zien hoe dit bewustwordingsproces je enerzijds dichter bij jezelf brengt, anderzijds nieuwe paden in de buitenwereld doet ontdekken. Binnen het team van de Academie geniet ik ervan te zien hoe snel studenten zichzelf ontwikkelen tot bekwame collega’s. Het coachen en counselen ervaar ik als enorm dankbaar werk waarin elke dag anders is en je nooit uitgeleerd bent.

Mijn tip aan studenten

Cliënten en collega’s waarderen mijn rust, aandacht en scherpte. Ik creëer een setting waarin je als cliënt of student mag onderzoeken en kan groeien op je eigen manier. Veiligheid, maar ook nieuwgierigheid en plezier vind ik daarin belangrijk en wil ik graag meegeven aan studenten. Ik lever maatwerk door af te stemmen op de behoeften en wensen van de student/cliënt.

Eigen praktijk

Vraagstukken die ik vaak terugzie in mijn eigen praktijk, gaan over het omgaan onzekerheid, bindings- of verlatingsangst, seksuele identiteit, een wens tot persoonlijke groei en loopbaanvraagstukken. Door mijn achtergrond en affiniteit met de culturele sector, zie ik vaak cliënten uit deze hoek.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO) en de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). Daarnaast ben ik ingeschreven bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

De perfecte combinatie

Ik combineer het werken ‘met mensen’ met werken ‘in de cultuur’. Op dit moment zet ik me nog een paar dagen per week in voor een filmfestival, waar ik me bezighoud met films en debatten over een rechtvaardige en duurzame samenleving. Ik vind het geweldig deze bezigheden te kunnen combineren met coaching en counseling. Het houdt me scherp en mijn week afwisselend.

Naast mijn werk ben ik graag in de natuur, om te sporten, te wandelen en te genieten.

Mijn collega's