Klarinda Sarels van Rijn, MA

Supervisor, Examinator, Praktijktrainer,
Integratieve Counselor, MasterTherapeut ECP, Hypnotherapeut i.o.

Bij De Academie begeleid ik studenten van het eerste jaar als supervisor, examinator en praktijktrainer. Ik werk daarbij als Integratieve Counselor en als MasterTherapeut ECP en Hypnotherapeut i.o.

Klarinda Sarels van Rijn, MA

Als praktijkprofessional…

…kan iedereen bij mij terecht die verandering wil of op een punt in het leven staat dat het even niet meer lukt. De connectie tussen lichaam en geest staat daarbij vaak voorop. Het geeft mij een enorme drive om te zien dat een cliënt weer in contact komt met zijn gevoel en oprecht kan luisteren naar zijn lichaam wat het nodig heeft, waarbij de cliënt zijn grenzen ontdekt en zelfvertrouwen hervindt. De veerkracht en de veranderbereidheid van elke cliënt is het mooiste om te zien en geeft mij vertrouwen en geloof in ons vak en in de mens.

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

Alles viel op zijn plek

Ik ben altijd een mensen mens geweest. Na een succesvolle universitaire studie heb ik vijftien jaar in het HR en recruitment vak gewerkt. Vanuit pure nieuwsgierigheid ben ik jaren geleden een hospice binnengelopen en werd ik prompt gevraagd voor een interne opleiding als Rouw Counselor. Tijdens deze opleiding viel alles voor mij op zijn plek. Dit was de stoel waar ik op hoor te zitten. Alles wat ik in het leven geleerd en gedaan heb, kwam hier compleet samen. De Academie heeft me geholpen om me verder te ontwikkelen en groeien door vaktechnische kunde en persoonlijke emotionele ontwikkeling.

Mijn tip aan studenten

Het belangrijkste wat je aan De Academie leert, is het antwoord op de vraag ‘Wie ben ik?’. Door jezelf nog beter te leren kennen, kun je je cliënten verder helpen in hun proces. Op het moment dat jij weet wie jij bent, wat jij kunt en doet in je vak, kunnen cliënten zich concentreren op hun eigen proces en verder geholpen worden.

Wat heb jij nodig in het leven en wat heb jij nog te ontwikkelen en op te lossen? Als je deze vragen durft te stellen en op zoek gaat naar het antwoord, dan kom je het verst in De Academie en je professie. Het is een mooi en zeer waardevol proces waar je de rest van je leven veel plezier en profijt van gaat hebben. Deze opleiding is het beste cadeau dat ik mezelf ooit gegeven heb. En dat gevoel gun ik jou ook!

Tip: Neem de tijd voor je ontwikkeling. Het is een intensieve opleiding waarin jij centraal staat, daar mag je dan ook echt de tijd en ruimte voor nemen. 

Als Academie opleider…

…sta je met je neus bovenop alle ontwikkelingen in het vak. Het blijft een vak in ontwikkeling en dat maakt het zo bijzonder en waardevol. Als opleider leer je van je eigen opleiders, maar ook van je studenten en je cliënten. Het is een continu proces dat mij als opleider en therapeut scherp houdt. Het geeft me ook veel energie om telkens het beste uit mijn studenten en cliënten te halen, waardoor ik ook het beste uit mezelf haal. De ontwikkelingsreis wat wel en niet werkt is een uitdagend en continu proces waar ons vak telkens mee vooruit gaat. De kick van het succes van een student of cliënt is wat mij elke keer weer een sprongetje laat maken.

Als privé mens…

…ben ik graag met mijn handen bezig met klei, potlood of schaar, kleine creatieve processen als uitlaatklep en stiltemomentjes. Naast de momenten voor mezelf, geniet ik enorm van veel mensen en gezelligheid in mijn huis en is het ook vaak een komen en gaan van alle leeftijden. Waarbij etentjes aan de ellenlange uitschuiftafel de hoogtepunten vormen. Het is de balans in alles waardoor het werkbaar is en energie geeft. Ooit wil ik de rest van de wereld zien, ondanks dat ik al in veel landen in de wereld heb gewoond, ben ik er nog niet klaar mee. Door andere culturen te ervaren en te beleven, wordt mijn creativiteit en nieuwsgierigheid naar mensen nóg meer gewekt. Het relativeert mijn eigen Nederlandse cultuur en opent letterlijk en figuurlijk deuren voor mijn ontwikkeling in mijn vak en als mens.

Mijn collega's