Femke Kruithof, MSc

Examinator, Psycholoog, Integratieve Counselor, Integratieve Therapeut ECP i.o.

Als Integratieve Counselor werk je client-based. Ik vind het geweldig om mensen zelf te laten ontdekken wat voor hen werkt, wat ze ten diepste willen, welke hulpbronnen ze in huis hebben en wat hen belemmert. Het is mooi te zien dat mensen door counseling weer hun eigen weg vinden in hun leven.

Femke Kruithof, MSc

Client-based

De opleiding Integratieve Counselor heb ik ervaren als een snelkookpan, waarin je in relatief korte tijd, helemaal ondergedompeld bent in het vak van counselor. Op De Academie leer je niet alleen het vak, maar verdiep je je in jezelf en leer je echt client-based werken. Door intervisie en supervisie leer je ook veel van en met collega-studenten en motiveer je elkaar. Daar heb ik zelf veel aan gehad. Ik vond het de investering zeer de moeite waard. Het heeft mij opgeleverd dat ik met vertrouwen en veel plezier het vak van Counselor uitoefen. Andere mensen helpen, ervaar ik als zingevend. Dat geldt voor het helpen van mijn cliënten, maar ook van de studenten bij De Academie.

Blijven ontwikkelen

In 2021 heb ik de opleiding Integratieve Counseling bij De Academie afgerond. Met de nog verse ervaring als student en counselor kan ik nieuwe studenten begeleiden. Hierdoor blijf ik zelf scherp en houd ik mijn kennis up-to-date. Ik werk graag met mensen die leren en zichzelf verder ontwikkelen. Dat inspireert mij.

Mijn praktijk

Zo lang ik mij kan herinneren ben ik geïnteresseerd in mensen. Na mijn studie Psychologie ben ik gaan werken in het bedrijfsleven als HR adviseur. Sinds 2010 coach ik collega’s en geef ik interne trainingen. In 2019 ben ik mijn eigen praktijk gestart naast mijn werk als HR adviseur. Ik heb een praktijk in Amsterdam.

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

Als privé mens…

…hou ik van reizen en sta ik open voor nieuwe ideeën en ervaringen en vind ik het heerlijk om te lezen. Naast boeken over psychotherapie lees ik ook graag boeken (fictie en non-fictie) over geschiedenis, filosofie en levensbeschouwingen of een spannende ‘Whodunnit’. Niet in de laatste plaats vanwege de link met de menselijke natuur. Het laatste boek waar ik van heb genoten is The Power of Myth van Joseph Campbell en Bill Moyers, waarin Joseph Campbell met zijn jaren lange ervaring en kennis over mythologie de lezer op zeer toegankelijke en vermakelijke wijze inzicht geeft in de invloed die mythologie heeft en heeft gehad op ons dagelijks leven.

Mijn collega's