Coaching
Overview

Integratieve coaching met kinderen, jongeren en volwassenen

Bezoek ons Open Huis

Coaching

Coaching is mensen helpen om te groeien. Of het nu kinderen, jongeren of volwassenen zijn. Het kan gaan om het vergroten van competenties of het verbeteren van de kwaliteit van leven. De relatie tussen coach en cliënt is strikt vertrouwelijk. Als coach help je je cliënt om zicht te krijgen op het probleem, de oorzaak en het gewenste doel. Welke stappen de cliënt kan zetten om zijn doel te bereiken. Coachen is een kwaliteit waar iedere begeleider over dient te beschikken. 

De opleidingen

Er zijn in Nederland zoveel coachingstrainingen en opleidingen tot coach, dat je door de bomen het bos haast niet meer ziet. Onze coach-opleidingen hebben echter een unieke basis: het jarenlange effectonderzoek in de psychotherapie. Coaching is een jong vak en heeft nog maar weinig wetenschappelijke basis. Maar wij hebben wel wetenschap in de veranderkunde.

Bij ons leer je hoe het veranderingsproces van je cliënt er uit ziet en je leert de meest effectvolle interventies toepassen. De Nederlandse Academie is het enige opleidingsinstituut die naast de lessen, intervisie en supervisie, ook leertherapie in het pakket aanbiedt. 

Coaching met kinderen

KinderCoaching is sterk in opkomst. Gelukkig maar, want je kunt zoveel verschil maken. Bij De Academie leer je hoe je voor ieder kind een unieke aanpak ontwerpt zodat deze met kortdurende begeleiding zelf kan groeien. 

 

Zie onze post-hbo/wo opleidingen:

KinderCoach Basics 3 dagen

KinderCoach 14 dagen
EmoE: Emotionele Educatie in de basisschool 1 dag

Coaching met jongeren

Je wilt jongeren coachen. Je helpt ze met zelfinzicht, positief zelfbewustzijn, duidelijke haalbare doelen en met de juiste motivatie.

 

Zie onze post-hbo/wo opleidingen en specialisaties: 

JongerenCoach 14 dagen

Jongerenspecialisatie 1 6 dagen

Jongerenspecialisatie 2 6 dagen

Jongerenspecialisatie 3 6 dagen

Coaching met volwassenen

Als Beroepscoach coach je je cliënt op professionele wijze naar een positief zelfbewustzijn, met overzicht op de situatie en duidelijke haalbare doelen.

 

Zie onze post-hbo/wo opleidingen:

Beroepscoach Basics 2,5 dag

Integratieve Coach 8 dagen

CounselorCoach 18 dagen

Relatiecoaching 6 dagen

Queercoaching 2 dagen

DNA van de verandering

Je wilt een gedegen en innovatieve opleiding doen van een erkende kwaliteit. De Nederlandse Academie is sinds 1979 een betrouwbare partner voor iedereen die zich persoonlijk en professioneel wil ontplooien. 

 

De Nederlandse Academie opleiders

De opleiders van De Academie

De 8-daagse opleiding tot Beroepscoach

Unieke integratieve benadering

Onze integratieve benadering omvat de laatste ontwikkeling binnen therapie, counseling en coaching en overstijgt alle methoden en richtingen die er in coachingsland zijn. Integratieve Coaching is volledig ‘client-based’. Door dit proces krijgt je cliënt van binnenuit weer de mogelijkheid, kracht en motivatie om te werken aan zijn eigen levenssucces. 

Kom naar de open avond

Proef de sfeer en stel studenten en opleiders al je vragen. Bekijk de eerstvolgende open avond.