Erwin Waarsing, PhD, MA

Leertherapeut, Examinator,
Integratieve Counselor, Integratieve Therapeut ECP

Sinds 2019 ben ik bij De Academie betrokken als examinator en leertherapeut.

Erwin Waarsing, PhD, MA

Als praktijkprofessional…

…waardeer ik aan het vak de verbondenheid die ik ervaar in het samen werken aan de hulpvraag en het fascinerende van de werking van de menselijke psyche.

Mijn meest opvallende menskwaliteiten zijn rust, warmte en empathie, waardoor cliënten en studenten zich veelal snel op hun gemak voelen. Verder heb ik een goede intelligentie die ik graag inzet om door te vragen, samen te vatten en snel tot de kern te komen.

Als privé mens…

…woon ik in Rotterdam en heb een praktijk aan huis. Ik hou mij onder andere bezig met mediteren, hou van lange wandelingen in de natuur, kan erg genieten van het lezen van boeken, maar vooral hou ik van muziek. Zowel luisteren (thuis en concerten) als spelen (gitaar en zingen).

Mijn tip aan studenten

En ja… zo’n opleiding is wel intensief! Realiseer je dat de opleiding veel tijd en energie kost. Zorg dus dat je goed voor jezelf zorgt en vergeet vooral niet te genieten van al het moois dat je leert en de ontwikkelingsreis die je maakt samen met je collega’s. 

Mijn achtergrond

Vele jaren heb ik gewerkt als postdoctoraal onderzoeker bij het Erasmus Medisch Centrum. De eerste jaren met veel plezier, maar gaandeweg lukte het me niet meer hier voldoening in te vinden. Naast mijn werk was ik als instructeur betrokken bij een meditatiecentrum en zo ontdekte ik dat het begeleiden van mensen mij wél die voldoening gaf. Vandaar dat ik de opleiding tot Integratief Counselor ben gaan volgen bij De Academie. Dit heb ik voortgezet met de opleiding tot MasterTherapeut die ik nu aan het afronden ben. Ondertussen werk ik met veel plezier, full-time, in mijn eigen praktijk in Rotterdam.

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

Diepgaande ontwikkeling

Ik waardeer de grondigheid en volledigheid van de opleidingen aan De Academie. De opleiding is gebouwd op het fundament van een solide visie (client-based). Vanuit die visie word je grondig getraind tot integratief coach/counselor/therapeut. Dit betekent dat je je niet richt op het vergaren van techniekjes, maar op een diepgaande ontwikkeling als mens en als professional. Iedere student staat versteld van de enorme ontwikkeling die hij of zij doormaakt. Verder staat De Academie niet stil en is ze voortdurend in ontwikkeling.

Mijn collega's