Trijny Moddejonge, BA

Leertherapeut, Integratieve Counselor, Coach, Integratieve Therapeut ECP i.o.

Ik geniet ervan het leerproces van studenten te mogen begeleiden in de rol van leertherapeut. Het werken met studenten houdt me scherp, zowel op inhoudelijk vlak als ten opzichte van mijn professionele rol. Vooral de ‘waarom’-vragen van studenten zijn me zeer welkom.

Trijny Moddejonge, BA

De integratieve aanpak

Ruim 25 jaar heb ik gewerkt als allround HR-Professional in verschillende organisaties en in verschillende functies. Ik heb in die tijd veel geleerd over mensen en organisaties en wat er kan gebeuren als het niet lekker loopt. Tijdens mijn loopbaan ontdekte ik dat ik de meeste voldoening vind in de begeleiding van mensen in hun ontwikkeling. Om me daar verder in te ontwikkelen, heb ik de opleiding tot ZKM-coach (ZelfKennisMethode) gevolgd en in 2015 een beroepspraktijk voor coaching gestart. In 2017 heb ik ervoor gekozen me helemaal te richten op het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Ik ben toen gestart met de opleiding tot Integratief Counselor aan De Academie. De integratieve aanpak bleek heel goed te passen bij mijn eigen visie op het begeleiden van mensen: overstijgend, cliënt based maatwerk, uitgaand van het zelfhelend vermogen en alle mensdimensies benuttend.

Mijn praktijk

Er ging een wereld voor me open, óók mijn eigen binnenwereld! Het werken met die binnenwereld en de integratie van delen vind ik heel boeiend en verrijkend. Ik geniet dagelijks van de ervaringen van cliënten en de positieve effecten die het heeft. In mijn praktijk begeleid ik mensen met vraagstukken op onder andere het gebied van zelfvertrouwen, angsten, verwerking trauma’s, levensfaseproblematiek en zingeving. Ik kan er enorm van genieten om te zien dat mensen groeien, regie pakken en weer stevig in de schoenen staan.

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

Mijn tip aan studenten

Haal alles er uit! Een opleiding als Integratief Coach, Counselor of Therapeut is een prachtige kans om jezelf beter te leren kennen en om je persoonlijk te ontwikkelen. Je krijgt alle ruimte om daarmee gedegen en veilig aan de slag te gaan, tijdens de lessen, de intervisie, de supervisie en leertherapie. Benut die kans en gun jezelf de ruimte om dingen aan te pakken en te groeien. Het kan soms lastig zijn, confronterend ook, maar je zult merken dat het je verrijkt en je verder brengt in je ontwikkeling als mens en professional.

Als leertherapeut…

…zie ik mijzelf als begeleider van jouw proces in het groeien in je professionele attitude; jij weet het, jij kan het en jij doet het. En ik help je daarbij, uiteraard met de methoden en technieken vanuit de integratieve therapie. Zodat jij er kennis van kunt nemen en ook zelf kunt ervaren wat deze betekenen en welke werking het op jou als mens en professional heeft. Die persoonlijke ervaringen kun je vervolgens zelf inzetten in het werken met je eigen cliënten.

De woorden nuchter, warm en met mildheid confronterend typeren mij. Ik heb gemerkt dat mensen zich veilig voelen bij mij en dat ze de ruimte voelen om zichzelf te zijn. Dat creëert ruimte om te kunnen reflecteren op jezelf, ook de soms lastige en confronterende aspecten te herkennen en verkennen en datgene aan te pakken dat je nog kan belemmeren in je professionele rol. Als je dat hebt aangepakt en opgelost, ervaar je meer grip en kun je je ontwikkelen en met zelfvertrouwen, kracht en plezier werken als coach of counselor!

Als privé mens…

…spendeer ik mijn vrije tijd graag buiten. Gelukkig heb ik in Arnhem om de hoek de mooie parken en bossen waar ik graag wandel. Dat geeft me rust, creëert ruimte in mijn hoofd en werkt helend heb ik gemerkt. En dat het bijdraagt aan vitaliteit is dan mooi meegenomen. Verder kook ik graag voor gezellige momenten met het gezin en/of vrienden. En tussen het werken en studeren door maak ik graag tijd voor een mooie film of een goed boek.

Mijn collega's