Bob Offereins, BA

Docent, Coach, Supervisor, Praktijktrainer,
Integratieve Counselor, Integratieve Therapeut ECP

Laat je verrassen in nieuwsgierigheid, meeslepen door de kracht van het procesmatige, kortdurende karakter van de opleiding(en). Je zult zien hoe je cliënt van binnenuit verandert en hoe gaaf is het dat jij daar bij mag zijn?

Bob Offereins, BA

“Do one thing every day that scares you” – Mary Smich

Ik werd geboren als de oudste zoon van een sterk inlevende moeder en nuchtere vader. Al van jongs af aan is het hebben van een open houding, nieuwsgierigheid en doorzettingsvermogen als groot gedachtegoed meegegeven. In mijn jeugd ben ik vanwege het werk van mijn vader als Europees ambtenaar, veel verhuisd en nog steeds zijn we een internationaal gezin met vader in Brussel en broer in Dublin-stad. In mijn vrije tijd kook in graag, lees ik veel (vak)literatuur en geniet ik van de kleine dingen van ons gezinsleven bij voorkeur met veel natuur. Vanwege het voorbeeld wat mijn moeder mij van jongs af aan heeft gegeven, ben ik oneindig geboeid en geroerd door de menselijke hoogte- en soms dieptepunten. Bezig zijn met persoonlijke- en groepsontwikkeling is voor mij dan ook een onlosmakelijk onderdeel van zingeving. Daarnaast hebben diverse kruispunten in mijn leven me telkens weer richting het pad van werken met mensen geleid.

Wat heb ik gedaan?

Na mijn studie (interne)communicatie werkte ik zowel in de non-profit als in het bedrijfsleven in project- en verandermanagementrollen. De rode draad in mijn werkende leven is: ‘Hoe help ik mensen, teams en organisaties met het voeren van een goed gesprek met zichzelf?’ Sinds 2012 ben ik gecertificeerd coach & communicatietrainer en in 2016 heb ik de touwen losgegooid en ben gaan varen als zelfstandig ondernemer met een praktijk voor coaching, psychotherapie en communicatietraining en heb ik een bedrijf in de jeugdhulpverlening.

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

Registraties en beroepsverenigingen

Ik ben gecertificeerd (job)coach volgens de Supported Employement methode en gecertificeerd Beroepscoach Practioner, CounselorCoach & Integratieve Counselor. Daarnaast behaalde ik mijn Medische & Psycho-Sociale Basiskennis (PSBK) en ben ik Mastertherapeut ECP I.O.  Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Supervisie en Coaching waar ik commissielid ben (LVSC) en de Nederlandse Federatie voor de Gezondheidszorg (NFG).

Een goed gesprek

Mijn rol als docent en supervisor is het faciliteren van een goed gesprek met jezelf. Daarin neem ik steeds in acht wat jij als student wilt leren, veranderen of ontwikkelen. Jij bepaalt het pad wat je loopt, ik help je erbij om de juiste keuzes te maken wanneer je op een tweesprong staat of van het pad af bent geraakt. De cliënt heeft recht op de beste begeleiding en zo jij als student op de beste supervisor om alles eruit te halen wat erin zit. Mijn stijl is te typeren als nieuwsgierig, open-minded en kalm. Alles met een tikkeltje confrontatie en een dosis humor.

Mijn hart voor De Academie

Ik verbind me met grote trots, nederigheid en dankbaarheid aan De Academie. Ik sta volledig achter het client-based & integratief werken. Elke dag ontroert en overweldigd het effect op de cliënten in mijn praktijk of de deelnemers in de trainingen die ik geef me. Omdat ik als professional graag bijdraag aan een rimpeling die zich verspreid in de coaching, counseling en therapie in Nederland, draag ik graag mijn steentje bij in het doceren en superviseren van dit gedachtegoed.

Mijn collega's