Henrieke van Diermen

Docent, Integratieve Coach, Counselor

De Academie beschikt over een enorme hoeveelheid kennis en ervaring en blijft zichzelf steeds weer ontwikkelen en vernieuwen. Voortbouwend op krachtige fundamenten, die staan als een huis. In samenwerking met gedreven en kundige collega’s. Inspirerend voor mij als mens en professional.

De beste begeleiding

Vanaf 2012 ben ik, eerst als student en nu als afgestudeerd integratief coach en counselor ook docent, verbonden aan De Academie. Een plek waar ik word uitgedaagd steeds weer het beste leertraject te bieden. Want net zoals dat de cliënt recht heeft op de beste begeleiding, geldt ook voor alle studenten het recht op het beste leertraject. De basis die in de opleiding tot Beroepscoach gelegd wordt, gaat uit van de visie van De Academie. Ieder mens beschikt over een zelfhelend vermogen. Niet de methode of het instrument is doorslaggevend in het succes van de begeleiding. ‘A fool with a tool is still a fool’. Zo is het ook met het leerproces van studenten. Deze doen iets met het aangebodene. En de docent speelt hierin een belangrijke rol. ‘Leading by example’, dat is wat ik terugkreeg over mijn manier van lesgeven. Een mooier compliment kan ik niet bedenken.

Wat je aandacht geeft groeit

Je kunt niet altijd beïnvloeden wat je overkomt, maar je hebt wel een keuze in hoe je ermee omgaat, hoe je er op reageert, wat je er mee doet. En ook dat is niet altijd makkelijk, we zijn gewoontedieren. Dat is vaak heerlijk, maar je kunt jezelf er soms enorm mee in de weg zitten. Het goede nieuws is: je kunt zelf veranderen. Door met aandacht en nieuwsgierigheid te onderzoeken en te benutten wat je onbewust allemaal al weet. Mijn gedrevenheid laat zich graag combineren met humor en lichtheid. Dat doe ik in mijn begeleiding met cliënten als coach en counselor. En met studenten als docent bij de opleiding tot Beroepscoach.

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

De beste begeleiding

Dat is mijn thema. Het raakt aan onze essentie. Mens zijn. Ik maak het graag concreet en praktisch. Mijn leven draait om de twee vragen: ‘Wat heeft zin?’ en ‘Wat geeft zin?’ Elke dag, gewoon in het nu. Deze vragen lopen ook als rode draad door mijn professionele loopbaan. Met mijn studie bedrijfseconomie, welke ik voor een deel in Spanje volgde, ging ik werken in het bedrijfsleven en ontwikkelde ik me in het HR vak. Al snel leidde ik projecten en gaf ik leiding aan mensen en teams. Met leren en ontwikkelen altijd als rode draad. Na de opleiding tot Integratief Coach en Counselor ben ik in 2013 mijn eigen praktijk gestart. Vanuit mijn Bureau voor Coaching en Counseling Amsterdam begeleid ik momenteel mensen en organisaties bij vraagstukken die gaan over persoonlijk leiderschap, samenwerking en zingeving. De mensen die ik begeleid zoeken naar zingeving in hun werk en leven. Door zichzelf beter te leren kennen ontdekken ze weer hoe ze hier zelf mee aan de slag kunnen. En als dat is door zelf coach te worden speel ik als docent graag een rol in die ontwikkeling. Mooi werk!

Toekomstmuziek

Als ik niet op De Academie of in de praktijk aan de slag ben, kun je me vinden in de natuur, bij voorkeur wandelend of op een paard. Of spelend (ook eigen liedjes) op een gitaar, alleen of met vrienden. Mijn droom is dit alles meer te combineren met mijn liefde voor Spanje. Een stukje grond met een voormalig fabriekje bij een prachtig natuurgebied in het binnenland wacht al op mijn komst. Een inspirerende plek voor mensen zichzelf te ontmoeten.

Mijn collega's