Yara van der Putte

Studieadviseur, Praktijktrainer,
Integratieve KinderCoach & Beroepscoach, Psychodrama Therapeut, Integratieve Counselor i.o.

“Therapy is simply just self change professionally coached.” Deze prikkelende zin maakte mij een paar jaar geleden erg nieuwsgierig. Hoe werkt een veranderproces dan precies en hoe zou ik daar als professional mensen in kunnen begeleiden?

Bewustwording en verandering

Met gedrevenheid en in aandacht wil ik kinderen, gezinnen en volwassenen helpen groeien. Ze laten ervaren hoe het voelt als ze alle delen in zichzelf leren kennen én hun kwaliteiten in kunnen zetten voor het verrijken van hun eigen geluk. In de fase voorafgaand aan mijn eigen veranderingsproces durfde ik mezelf uiteindelijk kritische vragen te stellen. Ik voelde dat ik ‘iets anders’ nodig had en verlangde in dit leven. Destijds kon ik dat nog niet goed benoemen of er naar handelen. Hier begon mijn eigen proces.

Een zinvoller leven

De moed om zelf bewust te kiezen voor een nieuw vak ontplooide zich organisch. Mijn opleiding aan De Academie is daar een antwoord op. Ik verlangde een zinvoller leven, in mijn privéleven en ook als professional. Betekenisvol en waardevol kunnen zijn voor anderen. Ik maakte enthousiast de keuze voor een vak dat mij heel natuurlijk past. Ondanks? Nee; dankzij alles wat ik aan ervaringen meedroeg.

 

Meer informatie over mijn praktijk vind je op mijn website.

Geluk boosters

Mijn gezin en moederschap is een hele belangrijke bron van ervaring en inspiratie voor mij als professional. Ik maak voor mezelf graag tijd voor ontspanning en boost mijn geluk met yoga, pilates, golfsurfen, suppen, reizen, een strandwandeling, lezen, koken, festivals, concerten, theater en muziek.

Mijn collega's