Volg je les coronaproof Live én Online » lees meer

Online Open Avond | Integratieve KinderCounselor & MasterKindertherapeut

 • Wanneer
  17 december 2020
 • Tijd
  20.00 - 21.30

Wil jij ook KinderCounselor of MasterKindertherapeut worden?

Kom proeven aan het vak, de opleiding, je aanstaande collega’s en je opleiders. Krijg antwoord op je vragen en kruip in de huid van de KinderCounselor of Kindertherapeut. Ervaar hoe verandering werkt. Doe mee en kom erachter of dit iets voor jou is!

Kijk alvast voor de opzet, inhoud, erkenning, vergoedingen, kosten, etc. bij:

 

 1. Opleiding tot Integratieve kinderCounselor
 2. Opleiding tot MasterTherapeut ECP in Integratieve Psychotherapie

Programma 

19.30 Check in Zoom. Diapresentatie van De Academie

20.00 Live en welkom  

20.15 De Opleidingen 

20.30 De praktijk: 'Aan den lijve ervaren' 

21.30 Slot  

 

Welke vragen heb jij? 

 • Heb ik het in me om cliënten te helpen?
 • Hoe is de opleiding opgebouwd en welke vakken krijg ik?
 • Wat is de studiebelasting?
 • Over welke kwaliteiten beschikken de studenten die deze opleiding succesvol afronden?
 • Wat kan ik met de opleiding in de praktijk?

De opleiding 

 • Erkend post-hbo/wo wetenschappelijk onderbouwd opleidingsprogramma conform de voorwaarden van de Europese Associatie voor Psychotherapie (EAP) en de Europese Associatie voor Integratieve Psychotherapie (EAIP). 
 • Erkende 14-daagse opleiding Psychosociale en Medische Basiskennis (PSBK) conform de eisen van de zorgverzekeraars. De PSBK is een aparte opleiding naast de beroepsopleiding tot Integratieve Counselor. Erkend CPION.

 

Studeren in eigen tempo met tussentijdse diploma’s

Jaar 1:  Diploma Integratieve KinderCoach (60 EC).

Jaar 2:  Diploma Integratieve KinderCounselor (60 EC).
Je hebt ook de PSBK afgerond waardoor je nu al praktijk voert met vergoedingen van de zorgverzekeraars (AGB-code 90). En met btw vrijstelling.

Jaar 3 & 4:  Diploma MasterKinderTherapeut ECP (60 EC). ECP aanvragen bij de EAP. 

 

Hoe werkt Integratieve Kindertherapie precies?

Wist je dat de therapie al in de wachtkamer begint? Kijk mee in de praktijkruimte van Charlotte Visch, ontwikkelaar van Integratieve Kindertherapie.

 

Hoe leer je?

Doen, doen, doen. Want het is een ambacht, een professioneel praktijkvak. Dat is de reden waarom je direct na aanvang van de opleiding al begint met het werken met cliënten. Alles wat je leert kun je direct toepassen. Je supervisor ondersteunt je met de diagnose en de behandeling. Met je intervisiegenoten oefen je de technieken en interventies en neem je de theorie door. Bij je leertherapeut ontdek je jezelf op een steeds dieper niveau en ervaar je de therapeutische interventies aan den lijve. Hierdoor wordt je een echte ervaringsdeskundige professional die weet waar ‘ie het over heeft. Je pakt ook persoonlijke belemmeringen bij jezelf aan zodat je met kracht, rust en zelfvertrouwen het werk doet. 
Lees meer over het onderwijssysteem

Wat levert het je op?

 1. De beste therapie voor het kind

  Een kind recht heeft op de beste, snelste en meest effectieve begeleiding. Ontdek ‘Client based’ maatwerk.

 2. Het beste voor jezelf 

  Zelfinzicht als basis voor diepgaand contact met kind en ouders. Lees meer.

 3. Al na 2 jaar vergoedingen èn btw-vrijstelling

  Dat vind je nergens anders! Je hebt al tijdens je studie een bloeiende praktijk. Lees meer.

 4. Studeren en geld verdienen?

  Je genereert al omzet tijdens je opleiding. Lees meer over het terugverdienmodel.

Europees erkende opleidingen

De Nederlandse Academie is een particuliere onderwijsstichting en verzorgt sinds 1979 mensgerichte opleidingen, trainingen en workshops in Psychotherapie, Counseling & Coaching. Wij hebben de hoogste Europese onderscheiding als opleidingsinstituut in psychotherapie in Europa: de EAPTI-status.

 

EAPTI instituut

 

Erkenningen

Centrum post initieel onderwijs nederland logo 

 

CPION-erkende PsychoSociale en Medische Basiskennis (PSBK-opleiding).

 

Vektis zorgverzekeraars nederland logo

 

De post-hbo/wo opleidingen hebben al na twee jaar AGB-code 90 vergoedingen i.p.v. na de gebruikelijke 3 jaar. Alléén op de Academie!

 

Belastingdienst logo 

 

De post-hbo/wo opleidingen hebben al na twee jaar btw vrijstelling i.p.v. na de gebruikelijke na 4 jaar. Alléén op de Academie!

 

European association for counseling logo

 

De Nederlandse Academie is lid van de EAC.

 

EAP en EAIP logo

 

De 4-jarige post-hbo/wo opleiding Mastertherapeut ECP in Integratieve Psychotherapie is erkend door de European Association for Psychotherapy (EAP) en de European Assocation for Integrative of Psychotherapy (EAIP). Hiermee verkrijg je het Europese Certificaat Psychotherapie (ECP).

 

CRKBO geregistreerde instellingen

De Nederlandse Academie is ingeschreven bij de CRKBO en voldoet daarmee aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Ook onze opleiders zijn CRBKO geregistreerd en voldoen daarmee aan de Kwaliteitscode voor Docenten.

Een kijkje in de praktijk van Hanneke de Hertog

Docenten die je tijdens deze avond meemaakt:

Maaike van der Velden

MasterKinderTherapeut io, Docent aan de IKT-opleiding, Trainer HarTgrondig opvoeden/De OpvoedCoach, EmoE-trainer i.o.

 

Jantien van Zuilen, MasterKinderTherapeut in Integratieve Psychotherapie, Coördinator en Hoofdopleider KinderCoach Practitioner, Docent aan de IKT-opleiding, Trainer HarTgrondig opvoeden/De OpvoedCoach.

 

Gerelateerd

1. De beste therapie voor het kind (4-12 jr.)

Het kind heeft recht op de beste Integratieve Kindertherapeut van Nederland. Dat is iemand die oprecht nieuwsgierig is naar de wereld van het kind: zijn overtuigingen, mogelijkheden, belemmeringen, gevoelens, aanleidingen voor gedrag, klachten en wensen. Iemand die voor en met ieder kind een eigen unieke therapie wil creëren. Zo’n Integratieve Kindertherapeut kun jij zijn voor de kinderen die komen in jouw praktijk.  

Wij beschouwen het kind als deskundig op zichzelf. Het kind weet bewust of onbewust wat het echte probleem is, wat de oplossingen zijn en met welke middelen dat het beste kan. Kortom: ‘het kind weet het, kan het en doet het.’ Je aanpak is vraaggestuurd: de vraag van het kind is leidend. Je werkt procesgericht: je coacht het kind door de stappen van zijn eigen veranderingsproces. Van zijn ellende naar zijn geluk. Je maakt gebruik van het beeldend vermogen: trance, visualisatie, imaginatie en alle materialen die in je Integratieve Kindertherapiepraktijk hebt. Zoals verkleedkleren, zwaarden, pistolen, een tent, knuffels, (prenten)boeken, een winkeltje, (hand)poppen en poppenkast, etc. Alles wat nodig is om het zelfhelend vermogen te activeren. Je werkt met allerlei beïnvloedingsinterventies waaronder Speltherapie.

Je leert een beroep dat op wetenschappelijk onderzoek is gestoeld. De Nederlandse Academie is gespecialiseerd in kortdurende Integratieve Kindertherapie, een gewild ‘product’ bij verwijzers en ouders. Je werkt volgens de principes uit de 3e generatie integratieve ontwikkeling in Counseling en Psychotherapie. Dit Nieuwe Paradigma in de Veranderkunde is op De Nederlandse Academie ontwikkeld. Dit Nieuwe Paradigma heeft als kenmerk: volledig client based en outcome measured, positieve psychologie, sturend op het veranderingsproces met behulp van effectieve beïnvloedingstechnieken. Je ontwerpt een uniek actieplan samen met het kind. 

De laatste ontwikkelingen uit het vakgebied worden doorlopend opgenomen in het curriculum en omgezet naar de praktijk. Daarmee maak je voor ieder nieuw cliëntje een creatieve, behandeling-op-maat in plaats van het kind en ouders door een protocol te persen. 
In de studiegids Integratieve Kindertherapie lees je het voorbeeld van Bastiaan (10 jaar) die geholpen is bij zijn overgeven, bang voor harde stemmen, bang voor veranderingen, bang om alleen te zijn (zijn moeder moet regelmatig in de klas blijven), bang om te gaan slapen, bang om in de belangstelling te staan, bang om nieuwe dingen te ondernemen, met lichamelijke klachten als krampen, ontstekingen, buikpijn en hij geeft iedere dag wel eens over uit angst. Begonnen als twee dagen oude baby. Bastiaan is door de gezondheidszorg heengegaan: van huisarts, kinderarts, magnetiseur, diëtiste speltherapeut, lasertherapeut, Cesartherapeut, homeopaat kinderpsycholoog tot psychomotorisch therapeut: het had niet geholpen. In de studiegids Integratieve Kindertherapie lees je waarom, wat je beter niet en wat je beter wel kunt doen. 

Terug
Terug

2. Het beste voor jezelf

Kindertherapeut-zijn gaat natuurlijk ook over jezelf als mens. In de opleiding werk je ook aan je eigen geluk. Dat is ook nodig: vanuit jouw menskwaliteiten help je het kind met zijn ouders. Populair gezegd: je kunt iemand niet verder helpen dan je zelf ver bent. Zelfinzicht en zelfkennis is essentieel en de opleiding biedt je dan ook alle mogelijkheden om als mens te groeien en als professional te ontwikkelen.

Het gevoel kinderen écht te helpen, ouders (weer) te laten houden van hun kind: wat bijzonder toch om zo zonder voorwaarden toegelaten te worden in de wereld van het kind.

Het beroep van Kindertherapeut: bijzonder, belangrijk en blij-makend.

Terug
Terug

3. Erkenning, vergoeding en btw vrijstelling

Met deze top-opleiding verkrijg je het hoogste Europese kwaliteitskeurmerk in de psychotherapie: het European Certificate for Psychotherapy (ECP). Uniek is ook dat je al na het 2e jaar van de opleiding voor vergoedingen van zorgverzekeraars van je Integratieve Kindertherapie in aanmerking komt. Én je hebt dan ook btw vrijstelling. Doorstuderen in het 3e en 4e jaar in je eigen praktijk met een goed financieel fundament: voor iedere zelfstandige een prachtig vooruitzicht. Je vindt dat alleen op De Nederlandse Academie.

Vektis AGB-codes
Al na 2 jaar opleiding beschik je over Vektis AGB-code 90, met het ECP kom je in aanmerking voor Vektis AGB-code 9416. Je cliëntsessies worden niet vergoed vanuit de AWBZ maar wel uit de aanvullende zorgverzekeringen. 

Terug
Terug

4. Studeren en verdienen 

Terugverdienen | Fiscaal voordeel | Zelfstandigenaftrek  

1. Terugverdienen: meer dan € 12.000 in 4 jaar
Je doet de opleiding MasterKinderTherapeut ECP in Integratieve Psychotherapie. Dat betekent dat je direct aan de slag gaat in de praktijk. In de eerste 2 jaren doe je 100 en in de laatste twee jaren doe je 200 cliëntsessies. In het prille begin zul je nog weinig vergoeding vragen aan de ouders van je cliëntjes, maar dat loopt steeds meer op. Aan het eind van het 2e jaar ben je gediplomeerd Integratieve KinderCounselor. Je komt dan voor vergoedingen van de zorgverzekeraars in aanmerking én je hebt vrijstelling voor de btw. De berekening, rekening houdend met het laagste tarief, ziet er dus al volgt uit:
Jaar 1 Integratieve KinderCoaching: 38 sessies, € 420,-
Jaar 2 Integratieve KinderCounseling: 62 sessies, € 1450,-
Jaar 3 Mediëren: 100 sessies, € 4.100
Jaar 4 Integratieve Kindertherapie: 100 sessies, € 6.400

Over 4 opleidingsjaren is het terugverdien totaal € 12.370

Bovenstaande zijn gemiddelde prijzen die Integratieve Kindertherapeuten in opleiding vragen aan de ouders van hun cliëntjes, gebaseerd op het verplicht aantal cliënturen. Uiteraard kun je, zoals veel Kindertherapeuten i.o. ook doen, meer cliëntsessies verrichten. Meer cliënten: meer verdiensten!

NB. Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend: het geeft slechts een indicatie. 

2. Fiscaal voordeel
De prijs van de opleiding is gemiddeld € 6.345 per jaar, afhankelijk van het aantal leertherapie- en supervisiebijeenkomsten.  Maar je werkelijke kosten liggen 36% tot 50% lager. Dat komt omdat de studiekosten fiscaal aftrekbaar zijn. 

3. Zelfstandigenaftrek
Je doet de opleiding vanuit je eigen Praktijk voor Integratieve Kindercounseling & Kindertherapie. Kosten voor het oprichten en inrichten van je praktijk zijn fiscaal aftrekbaar, omdat zij zo binnen de studiekosten vallen. Voorts is in bepaalde gevallen naast ‘zelfstandigen aftrek’ ook ‘startersaftrek’ mogelijk. 

Let wel: de belastingdienst vaardigt steeds nieuwe richtlijnen uit. Daarom kan aan het bovenstaande geen rechten worden ontleend.

Terug
Terug

Aanmelden voor

Online Open Avond | Integratieve KinderCounselor & MasterKindertherapeut

donderdag 17 december 2020 | 20.00 - 21.30

Terug
Terug