Studeer met €1.000 STAP-subsidie » lees meer

Experience Day | Kinderen

 • Wanneer
  27 mei 2023
 • Tijd
  10.00 - 15.15

Zelf ontdekken, doen, ervaren

Maak kennis met het vak, de opleiding, je aanstaande collega’s en opleiders van de kinderopleidingen. Ervaar de sfeer op De Nederlandse Academie en haal antwoorden op je vragen. Volg je hart en kies de opleiding waarmee jij het beste kinderen kunt helpen. 

 

Opleiders: Charlotte Visch, Hanneke de Hertog, Jantien van Zuilen

Kinderen hebben jou nodig!

Het is een moeilijke tijd voor kinderen. Kinderen maken zich (al heel jong) zorgen over het milieu en de wereld. Sommige meisjes (van 9 jaar) vertonen al de eerste verschijnselen van anorexia. Hele intelligente kinderen zitten thuis en vereenzamen. Gelukkig kunnen wij mensen opleiden tot kindercoaches en kindertherapeuten en zorgen wij dat deze kinderen weer blij en onbezorgd verder kunnen.

 

Doe met ons mee! Sluit je aan bij de missie: van De Nederlandse Academie: ‘Gelukkige kinderen in een gelukkige wereld’. Lees ons programma en ervaar tijdens deze dag of jij geschikt bent. Tot dan!

Iest voor jou? 

Een bijzondere samenwerking opbouwen met kinderen. Jij wordt de deskundige, maar een kind van 8 heeft al acht jaar ervaring met zichzelf!

 

In het doolhof van hulpverlening vinden ouders jou, want:

 • Je hebt geen wachtlijsten.
 • Je werkt op maat, dus efficiënt.
 • Je werkt kortdurend, doelgericht en oplossingsgericht.
 • Je helpt ouders hun kind te begrijpen en te ondersteunen.

Kinderen zijn net mensen!

Programma (10.00 – 15.15)

10.00  Ontvangst en inloop op De Academie

10.30  Welkom!

10.35  Het Nieuwe Paradigma in Veranderkunde
Jantien van Zuilen, docent, OpvoedCoach en MasterKindertherapeut ECP bij Praktijk Child Consult Collectief
Coaching, counseling en psychotherapie in perspectief. Hoe werkt verandering eigenlijk? Op welke manier stimuleer je de verandering bij je cliënt? Wat is jouw professionele rol en taak, zodat jouw cliënt bereikt wat hij of zij wil?

11.15 – 11.30  Pauze
Gelegenheid om vragen te stellen aan collega’s in opleiding en opleiders.

11.30  Workshop | Het recht van het kind te zijn wie het is
Charlotte Visch, ontwikkelaar Integratieve Kindertherapie, Master Kindertherapeut ECP, Adviseur Nederlandse Academie betreffende Child Affairs, directeur Child Consult, bijzondere curator en auteur
Janusz Korczak (1878 – 1942), pedagoog, arts en weeshuisdirecteur in Warschau, was de eerste die rechten voor kinderen beschreef. In zijn Magna Carta (voorloper van het verdrag voor de Rechten van het Kind) eiste hij drie rechten voor kinderen. In deze workshop gaan we aan de slag met ‘Het recht van het kind te zijn wie het is’. Op welke manier wordt daar vorm aan gegeven in onze opleidingen? En wat kun jij nu doen op de plaatsen waar je kinderen ontmoet?

12.15 – 13.00  Lunchpauze
Keuze uit verschillende belegde broodjes en gelegenheid om vragen te stellen aan collega’s in opleiding en opleiders.

13.00  Workshop | Het recht van het kind op een eigen leven (en dood)
Charlotte Visch
In deze workshop gaan we aan de slag met ‘Het recht van het kind op een eigen leven (en dood)’. Op welke manier wordt daar vorm aan gegeven in onze opleidingen? En hoe wordt dit recht vorm gegeven bij scheidingen? Wat zegt de wet over ‘gedwongen omgang’ en strookt dat wel met dit kinderrecht van Korczak? In onze visie is het kind de cliënt, maar volgens de wet niet. Hoe zit dat? We gaan het erover hebben.

13.45 – 14.15  Pauze
Gelegenheid om vragen te stellen aan collega’s in opleiding en opleiders.

14.15  Workshop | Het recht van het kind op de dag van vandaag
Charlotte Visch
In deze workshop gaan we aan de slag met ‘Het recht van het kind op de dag van vandaag’. Op welke manier wordt daar vorm aan gegeven in onze opleidingen? En hoe wordt dit recht vorm gegeven in het basisonderwijs? Kinderen worden op hun toekomst voorbereid met de vraag ‘Wat wil jij later worden?’ en met de opdracht ‘Je moet goed leren rekenen, want later…’. Het onderwijs is nog net zo georganiseerd als 100 jaar geleden: een leerkracht en kinderen aan tafeltjes die taal, lezen, rekenen en schrijven leren. Is dat nog van deze tijd? Hoe gelukkig zijn kinderen in de klas? En waarom vinden we dat op De Academie zo belangrijk?

14.45  Inschrijven voor je opleiding en afsluiting
Schrijf je ter plekke in en kies een prentenboek van Charlotte Visch uit om mee te nemen.

15.00 – 15.15  Einde
Is dit het vak waar je warm voor loopt? Wil jij kinderen echt helpen en daar je vak van maken? Eens zet je die stap. Waarom niet nu? Dus, wat kies je:

 • Volg je hart en schrijf meteen in!
 • Moet je eerst nog het nodige regelen of overdenken? Reserveer dan in ieder geval alvast een plek en verzeker je voor een plek in je opleiding.
 • Of maak een afspraak voor een gratis persoonlijk studieadvies.

 

* Op de Experience Day worden foto’s gemaakt voor promotionele doeleinden. Als je deze dag bezoekt kan het zijn dat je wordt vastgelegd op de plaat. Wij gebruiken deze afbeeldingen voor promotie van de Experience Day.

Docenten met eigen praktijk

Stel je vragen aan professionals met een eigen praktijk, onze oud-studenten. Zij weten als geen ander hoe het is om de opleiding te volgen, wat je kunt betekenen voor jezelf en voor je cliënten:

 • Wat heb jij vooral geleerd?
 • Hoe kom je aan cliënten?
 • Wat vond je leuk en wat vond je moeilijk aan de opleiding?
 • Wat is voor jou het meest belangrijke dat je hebt geleerd?
 • Hoe weet je of dit vak bij je past?

Persoonlijk gesprek met Margot

Nu al vragen over studeren aan De Academie of over een van de opleidingen? Margot de Cock is opleidingsadviseur en denkt graag met je mee. Plan een gratis persoonlijk gesprek met Margot

 

Weet je al welke opleiding je wilt volgen? Lees hier over de intakeprocedure.

Gerelateerd

Programma 

10.00 ontvangst & inloop bij de Zoom-Experience Day
Neem je eigen koffie of thee mee en maak het je gemakkelijk in je eigen huis

10.30 De Nederlandse Academie | Nieuwe Paradigma in Veranderkunde
Door Jantien van Zuilen, docent KinderCoach Practitioner, MasterKindertherapeut ECP i.o. en OpvoedCoach bij Praktijk Child Consult Collectief.
Coaching, Counseling en Psychotherapie in perspectief. Hoe werkt verandering eigenlijk? Wat moet je daarvoor doen? Wat is jouw rol daarbij als Integratieve KinderCoach,- Counselor of – Therapeut?

11.15 Pauze
Een momentje voor jezelf. Koop alvast je verplichte boeken en schrijf je in voor de opleiding van jouw keuze!

11.30 Life Experience I Wat weet jij over gevoelens?
Door Wendela Oosthoek, Masterkindertherapeut ECP i.o. en OpvoedCoach bij Praktijk Child Consult Collectief & Hanneke de Hertog, Studieadviseur, Masterkindertherapeut ECP i.o. en OpvoedCoach bij Praktijk Child Consult Collectief.
Welke gevoelens ken je? En waaraan herken je welk gevoel het betreft? Welke gevoelens onderdruk je omdat ze te pijnlijk zijn en hoe kun je daar (anders) effectief op reageren?

12.00 Zet je voor jezelf een heerlijke lunch klaar?
Stel je vragen aan opleiders & studenten. Koop alvast de verplichte boeken AngstWegwijzer en De sleutel tot je kind en schrijf je in!

12.30 Resource Experience I Ouders als hulpbron voor hun kind
Door Maaike van der Velden en Annelies Cornel, beiden: Integratieve KinderCounselor, Sleuteltrainer en Opvoedcoach. Hanneke de Hertog, Studieadviseur en studiebegeleider, Masterkindertherapeut ECP i.o. en OpvoedCoach bij Praktijk Child Consult Collectief.
Met welke (opvoed) vragen komen ouders bij je? Waar lopen ze tegen aan en hoe help je hen van ‘belemmerende volwassene’ naar ‘herkenbare hulpbron’ voor hun kinderen? 

13.15 Pauze
Een momentje voor jezelf. Koop alvast je verplichte boeken en schrijf je in voor de opleiding van jouw keuze!

13.30 Future Experience | Hoe is het om professioneel met kinderen te werken?
Door Leonie Aalders, Integratieve KinderCoach/Counselor en Wendela Oosthoek, Masterkindertherapeut ECP i.o. en OpvoedCoach bij Praktijk Child Consult Collectief.
Met welke problemen komen kinderen? Hoe bereid jij je voor als Integratieve Kindercoach, – Counselor of Kindertherapeut? Hoe ziet een kinderpraktijk er eigenlijk uit?

14.30 Afsluiting & Inschrijven voor je opleiding
Voor iedereen die er vandaag bij was ligt er dinsdag een prentenboekje geschreven door Charlotte Visch in je brievenbus als dank voor je aanwezigheid. Doe mee en schrijf je in om de beste KinderCoach, KinderCounselor of KinderTherapeut van te worden!

15.00 The Final Finish
Pak je voor jezelf een drankje? Klets je nog even met je medestudenten? Wij zijn er ook nog een half uurtje om persoonlijke vragen te beantwoorden. Tot in oktober bij de start van de opleidingen!

Terug
Terug

Experience Day

CounselorCoach

Donderdag 14 september 2017 | 14:00 – 16:00

Wat leuk dat je naar een van de avonden wilt komen! Het is zo belangrijk dat meer mensen zich bezig houden met het geluk van kinderen. Jij bent daar kennelijk één van.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Terug
Terug

Aanmelden voor

Experience Day Kinderen

zaterdag 27 mei 2023 | 10.00 - 15.15

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
date
Hidden
Hidden
Hidden

Terug
Terug