Experience Day | Kinderen

 • Wanneer
  11 maart 2023
 • Tijd
  10.30 - 15.15

Zelf ontdekken, doen, ervaren

Maak kennis met het vak, de opleiding, je aanstaande collega’s en opleiders van de kinderopleidingen. Ervaar de sfeer op De Nederlandse Academie en haal antwoorden op je vragen. Volg je hart en kies de opleiding waarmee jij het beste kinderen kunt helpen. 

 

Opleiders: Charlotte Visch, Hanneke de Hertog, Jantien van Zuilen

Kinderen hebben jou nodig!

Het is een moeilijke tijd voor kinderen. Kinderen maken zich (al heel jong) zorgen over het milieu en de wereld. Sommige meisjes (van 9 jaar) vertonen al de eerste verschijnselen van anorexia. Hele intelligente kinderen zitten thuis en vereenzamen. Gelukkig kunnen wij mensen opleiden tot kindercoaches en kindertherapeuten en zorgen wij dat deze kinderen weer blij en onbezorgd verder kunnen.

 

Doe met ons mee! Sluit je aan bij de missie: van De Nederlandse Academie: ‘Gelukkige kinderen in een gelukkige wereld’. Lees ons programma en ervaar tijdens deze dag of jij geschikt bent. Tot dan!

Iets voor jou?

Een bijzondere samenwerking opbouwen met kinderen. Jij wordt de deskundige, maar een kind van 8 heeft al acht jaar ervaring met zichzelf!

 

In het doolhof van hulpverlening vinden ouders jou, want:

 • Je hebt geen wachtlijsten.
 • Je werkt op maat, dus efficiënt.
 • Je werkt kortdurend, doelgericht en oplossingsgericht.
 • Je helpt ouders hun kind te begrijpen en te ondersteunen.

Programma (10.30 – 15.15)

10.00  Ontvangst en inloop op De Academie

10.30  Welkom!

10.35  Het Nieuwe Paradigma in Veranderkunde
Jantien van Zuilen, docent, OpvoedCoach en MasterKindertherapeut ECP bij Praktijk Child Consult Collectief
Coaching, counseling en psychotherapie in perspectief. Hoe werkt verandering eigenlijk? Op welke manier stimuleer je de verandering bij je cliënt? Wat is jouw professionele rol en taak, zodat jouw cliënt bereikt wat hij of zij wil?

11.15 – 11.30  Pauze
Gelegenheid om vragen te stellen aan collega’s in opleiding en opleiders.

11.30  Workshop | Jij en je ‘mezelf’
Charlotte Visch, ontwikkelaar Integratieve Kindertherapie, Master Kindertherapeut ECP, Adviseur Nederlandse Academie betreffende Child Affairs, directeur Child Consult, bijzondere curator en auteur
Wat hebben ‘handpoppen’ te maken met jou? Ervaar het in deze workshop, waarin je in duo’s aan de slag gaat met de handpop die jou uitkiest. Welke nieuwe ontdekkingen doe je over jezelf? En hoe zet je handpoppen in bij je werk als Integratieve KinderCounselor of Therapeut?

12.15 – 13.00  Lunchpauze
Keuze uit verschillende belegde broodjes en gelegenheid om vragen te stellen aan collega’s in opleiding en opleiders.

13.00  Workshop | KinderCoach, KinderCounselor of KinderTherapeut?
Charlotte Visch
Meteen aan de start van je opleiding ga je aan de slag met cliënten tussen 4 en 12 jaar en hun ouders. Wat kun jij als beginnende KinderCounselor je cliëntje bieden? Kun je als KinderCounselor ook werken met kinderen met ernstige problematiek? Hoe weet je of jij als KinderCounselor in opleiding met een bepaald cliëntje kunt werken? Ervaar, ontdek en vind je antwoorden aan de hand van de problemen van de 8-jarige Floris, die grensoverschrijdend gedrag vertoont op school, heel slim is in rekenen en later valkenier wil worden of… ‘net als Freek Vonk de jungle in‘. De school verwijst Floris naar jou door: wat kun je en wat doe je?

13.45 – 14.15  Pauze
Gelegenheid om vragen te stellen aan collega’s in opleiding en opleiders.

14.15  Workshop | Jouw kindertherapie-praktijk
Het klaslokaal is omgetoverd tot Integratieve kindertherapie-praktijk. Kies het materiaal waar je het meest (of juist het minst) mee ‘hebt’. Speel, geniet en laat je verrassen. Voel jij je helemaal ’thuis’ in je praktijk? Heb je de neiging meteen naar een speelgoedwinkel te rennen en van alles aan te schaffen? Of merk je: dit is echt niks voor mij. Spelen vind ik eng! Wees eerlijk naar jezelf en neem een wijs besluit.

14.45  Inschrijven voor je opleiding en afsluiting
Schrijf je ter plekke in en kies een prentenboek van Charlotte Visch uit, om mee te nemen.

15.00 – 15.15  Einde
Klets gezellig na en leer alvast je andere collega’s in opleiding kennen!

 

* Op de Experience Day worden foto’s gemaakt voor promotionele doeleinden. Als je deze dag bezoekt kan het zijn dat je wordt vastgelegd op de plaat. Wij gebruiken deze afbeeldingen voor promotie van de Experience Day.

Docenten met eigen praktijk

Stel je vragen aan professionals met een eigen praktijk, onze oud-studenten. Zij weten als geen ander hoe het is om de opleiding te volgen, wat je kunt betekenen voor jezelf en voor je cliënten:

 • Wat heb jij vooral geleerd?
 • Hoe kom je aan cliënten?
 • Wat vond je leuk en wat vond je moeilijk aan de opleiding?
 • Wat is voor jou het meest belangrijke dat je hebt geleerd?
 • Hoe weet je of dit vak bij je past?

Persoonlijk gesprek met Margot

Nu al vragen over studeren aan De Academie of over een van de opleidingen? Margot de Cock is opleidingsadviseur en denkt graag met je mee. Plan een gratis persoonlijk gesprek met Margot

 

Weet je al welke opleiding je wilt volgen? Lees hier over de intakeprocedure.

Gerelateerd

Programma 

10.00 ontvangst & inloop bij de Zoom-Experience Day
Neem je eigen koffie of thee mee en maak het je gemakkelijk in je eigen huis

10.30 De Nederlandse Academie | Nieuwe Paradigma in Veranderkunde
Door Jantien van Zuilen, docent KinderCoach Practitioner, MasterKindertherapeut ECP i.o. en OpvoedCoach bij Praktijk Child Consult Collectief.
Coaching, Counseling en Psychotherapie in perspectief. Hoe werkt verandering eigenlijk? Wat moet je daarvoor doen? Wat is jouw rol daarbij als Integratieve KinderCoach,- Counselor of – Therapeut?

11.15 Pauze
Een momentje voor jezelf. Koop alvast je verplichte boeken en schrijf je in voor de opleiding van jouw keuze!

11.30 Life Experience I Wat weet jij over gevoelens?
Door Wendela Oosthoek, Masterkindertherapeut ECP i.o. en OpvoedCoach bij Praktijk Child Consult Collectief & Hanneke de Hertog, Studieadviseur, Masterkindertherapeut ECP i.o. en OpvoedCoach bij Praktijk Child Consult Collectief.
Welke gevoelens ken je? En waaraan herken je welk gevoel het betreft? Welke gevoelens onderdruk je omdat ze te pijnlijk zijn en hoe kun je daar (anders) effectief op reageren?

12.00 Zet je voor jezelf een heerlijke lunch klaar?
Stel je vragen aan opleiders & studenten. Koop alvast de verplichte boeken AngstWegwijzer en De sleutel tot je kind en schrijf je in!

12.30 Resource Experience I Ouders als hulpbron voor hun kind
Door Maaike van der Velden en Annelies Cornel, beiden: Integratieve KinderCounselor, Sleuteltrainer en Opvoedcoach. Hanneke de Hertog, Studieadviseur en studiebegeleider, Masterkindertherapeut ECP i.o. en OpvoedCoach bij Praktijk Child Consult Collectief.
Met welke (opvoed) vragen komen ouders bij je? Waar lopen ze tegen aan en hoe help je hen van ‘belemmerende volwassene’ naar ‘herkenbare hulpbron’ voor hun kinderen? 

13.15 Pauze
Een momentje voor jezelf. Koop alvast je verplichte boeken en schrijf je in voor de opleiding van jouw keuze!

13.30 Future Experience | Hoe is het om professioneel met kinderen te werken?
Door Leonie Aalders, Integratieve KinderCoach/Counselor en Wendela Oosthoek, Masterkindertherapeut ECP i.o. en OpvoedCoach bij Praktijk Child Consult Collectief.
Met welke problemen komen kinderen? Hoe bereid jij je voor als Integratieve Kindercoach, – Counselor of Kindertherapeut? Hoe ziet een kinderpraktijk er eigenlijk uit?

14.30 Afsluiting & Inschrijven voor je opleiding
Voor iedereen die er vandaag bij was ligt er dinsdag een prentenboekje geschreven door Charlotte Visch in je brievenbus als dank voor je aanwezigheid. Doe mee en schrijf je in om de beste KinderCoach, KinderCounselor of KinderTherapeut van te worden!

15.00 The Final Finish
Pak je voor jezelf een drankje? Klets je nog even met je medestudenten? Wij zijn er ook nog een half uurtje om persoonlijke vragen te beantwoorden. Tot in oktober bij de start van de opleidingen!

Terug
Terug

Experience Day

CounselorCoach

Donderdag 14 september 2017 | 14:00 – 16:00

Wat leuk dat je naar een van de avonden wilt komen! Het is zo belangrijk dat meer mensen zich bezig houden met het geluk van kinderen. Jij bent daar kennelijk één van.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Terug
Terug

Aanmelden voor

Experience Day Kinderen

zaterdag 11 maart 2023 | 10.30 - 15.15

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
date
Hidden
Hidden
Hidden

Terug
Terug