Volg je les coronaproof Live én Online » lees meer

Experience Day | Kinderen

 • Wanneer
  12 maart 2022
 • Tijd
  10.30 - 15.15

Zelf ontdekken, doen, ervaren

Maak kennis met het vak, de opleiding, je aanstaande collega’s en opleiders van de kinderopleidingen. Ervaar de sfeer op De Nederlandse Academie en haal antwoorden op je vragen. Volg je hart en kies de opleiding waarmee jij het beste kinderen kunt helpen. 

 

Opleiders: Charlotte Visch, Hanneke de Hertog, Jantien van Zuilen en Wendela Oosthoek.

Wees nu van betekenis

Corona raakt ons allemaal, maar zeker voor kinderen heeft dit grote gevolgen. Minder spelen met vriendjes, leerachterstanden op school, angst voor het virus... Juist nú kun jij als KinderCoach of -Counselor het verschil maken!

 

Wanneer je stapt in de wereld van het kind dan stap je ook in je eigen kinderwereld. Op de Experience Day is dat precies wat je gaat doen. Jouw ervaringen als kind vormen de basis waar vanuit je cliëntjes helpt.

Iets voor jou?

Een bijzondere samenwerking opbouwen met kinderen. Jij wordt de deskundige, maar een kind van 8 heeft al acht jaar ervaring met zichzelf!

 

In het doolhof van hulpverlening vinden ouders jou, want:

 • Je hebt geen wachtlijsten.
 • Je werkt op maat, dus efficiënt.
 • Je werkt kortdurend, doelgericht en oplossingsgericht.
 • Je helpt ouders hun kind te begrijpen en te ondersteunen.

Programma (10.30 – 15.15)

10.00  Inloop op De Academie

10.30  Welkom!

10.35  Het Nieuwe Paradigma in Veranderkunde
Door Jantien van Zuilen, docent KinderCoach Practitioner, MasterKindertherapeut ECP en OpvoedCoach bij Praktijk Child Consult Collectief
Coaching, counseling en psychotherapie in perspectief. Hoe werkt verandering eigenlijk? Wat moet je daarvoor doen? Wat is jouw rol daarbij als Integratieve KinderCoach, -Counselor of -Therapeut?

11.15  Workshop | Gedragsproblemen bestaan niet
Door Hanneke de Hertog, docent, supervisor Integratieve KinderCounselor, MasterKindertherapeut ECP en OpvoedCoach bij Praktijk Child Consult Collectief
De Integratieve visie: we beschouwen gedrag als een ‘symptoom’ van een bepaald gevoel. Voelt een kind zich beter, dan gedraagt het zich beter. Daarom werk je met kinderen aan gevoelsverandering. Hoe doe je dat? En hoe betrek je ouders bij dit proces?

12.00 Lunchpauze (lunch wordt verzorgd)

12.30 Workshop | Betaald door ouders, in dienst van het kind
Door Leonie Aalders, supervisor Integratieve KinderCounselor en MasterKindertherapeut ECP i.o.
Volgens de wet zijn de ouders de cliënten. Wij beschouwen het kind als de cliënt, die de aanmeldklacht en de uitkomst bepaalt. Hoe vinden de ouders dat? En hoe worden zij als hulpbron voor hun kind ingezet?

13.30 Antwoorden op je vragen

14.00 Pauze

14.15 Workshop | Doen wat nodig is!
Door Jantien van Zuilen
De kindertherapie vindt plaats waar het kind je nodig heeft: in jouw praktijk, thuis, op de club, op school. Je stimuleert het proces van verandering ter plekke. Geen ‘observatie’ in de klas en achteraf allerlei opdrachten en oefeningen voor het kind, maar actief coachen van je cliëntje in het hier en nu.

14.45 Inschrijven voor je opleiding en afsluiting
Schrijf je je nu in?

15.00 – 15.15 The Finish
Klets gezellig na en leer alvast je medestudenten kennen!

Docenten met eigen praktijk

Stel je vragen aan professionals met een eigen praktijk, onze oud-studenten. Zij weten als geen ander hoe het is om de opleiding te volgen, wat je kunt betekenen voor jezelf en voor je cliënten:

 • Wat heb jij vooral geleerd?
 • Hoe kom je aan cliënten?
 • Wat vond je leuk en wat vond je moeilijk aan de opleiding?
 • Wat is voor jou het meest belangrijke dat je hebt geleerd?
 • Hoe weet je of dit vak bij je past?

Persoonlijk gesprek met Margot

Nu al vragen over studeren aan De Academie of over een van de opleidingen? Margot de Cock is opleidingsadviseur en denkt graag met je mee. Plan een gratis persoonlijk gesprek met Margot

 

Weet je al welke opleiding je wilt volgen? Lees hier over de intakeprocedure.

Gerelateerd

Programma 

10.00 ontvangst & inloop bij de Zoom-Experience Day
Neem je eigen koffie of thee mee en maak het je gemakkelijk in je eigen huis

10.30 De Nederlandse Academie | Nieuwe Paradigma in Veranderkunde
Door Jantien van Zuilen, docent KinderCoach Practitioner, MasterKindertherapeut ECP i.o. en OpvoedCoach bij Praktijk Child Consult Collectief.
Coaching, Counseling en Psychotherapie in perspectief. Hoe werkt verandering eigenlijk? Wat moet je daarvoor doen? Wat is jouw rol daarbij als Integratieve KinderCoach,- Counselor of – Therapeut?

11.15 Pauze
Een momentje voor jezelf. Koop alvast je verplichte boeken en schrijf je in voor de opleiding van jouw keuze!

11.30 Life Experience I Wat weet jij over gevoelens?
Door Wendela Oosthoek, Masterkindertherapeut ECP i.o. en OpvoedCoach bij Praktijk Child Consult Collectief & Hanneke de Hertog, Studieadviseur, Masterkindertherapeut ECP i.o. en OpvoedCoach bij Praktijk Child Consult Collectief.
Welke gevoelens ken je? En waaraan herken je welk gevoel het betreft? Welke gevoelens onderdruk je omdat ze te pijnlijk zijn en hoe kun je daar (anders) effectief op reageren?

12.00 Zet je voor jezelf een heerlijke lunch klaar?
Stel je vragen aan opleiders & studenten. Koop alvast de verplichte boeken AngstWegwijzer en De sleutel tot je kind en schrijf je in!

12.30 Resource Experience I Ouders als hulpbron voor hun kind
Door Maaike van der Velden en Annelies Cornel, beiden: Integratieve KinderCounselor, Sleuteltrainer en Opvoedcoach. Hanneke de Hertog, Studieadviseur en studiebegeleider, Masterkindertherapeut ECP i.o. en OpvoedCoach bij Praktijk Child Consult Collectief.
Met welke (opvoed) vragen komen ouders bij je? Waar lopen ze tegen aan en hoe help je hen van ‘belemmerende volwassene’ naar ‘herkenbare hulpbron’ voor hun kinderen? 

13.15 Pauze
Een momentje voor jezelf. Koop alvast je verplichte boeken en schrijf je in voor de opleiding van jouw keuze!

13.30 Future Experience | Hoe is het om professioneel met kinderen te werken?
Door Leonie Aalders, Integratieve KinderCoach/Counselor en Wendela Oosthoek, Masterkindertherapeut ECP i.o. en OpvoedCoach bij Praktijk Child Consult Collectief.
Met welke problemen komen kinderen? Hoe bereid jij je voor als Integratieve Kindercoach, – Counselor of Kindertherapeut? Hoe ziet een kinderpraktijk er eigenlijk uit?

14.30 Afsluiting & Inschrijven voor je opleiding
Voor iedereen die er vandaag bij was ligt er dinsdag een prentenboekje geschreven door Charlotte Visch in je brievenbus als dank voor je aanwezigheid. Doe mee en schrijf je in om de beste KinderCoach, KinderCounselor of KinderTherapeut van te worden!

15.00 The Final Finish
Pak je voor jezelf een drankje? Klets je nog even met je medestudenten? Wij zijn er ook nog een half uurtje om persoonlijke vragen te beantwoorden. Tot in oktober bij de start van de opleidingen!

Terug
Terug

Experience Day

CounselorCoach

Donderdag 14 september 2017 | 14:00 – 16:00

Wat leuk dat je naar een van de avonden wilt komen! Het is zo belangrijk dat meer mensen zich bezig houden met het geluk van kinderen. Jij bent daar kennelijk één van.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Terug
Terug

Aanmelden voor

Experience Day Kinderen

zaterdag 12 maart 2022 | 10.30 - 15.15

Naam*
Hidden
Hidden
date
Hidden
Hidden
Hidden

Terug
Terug