Experience Day | Kinderen

  • Wanneer
    9 maart 2024
  • Tijd
    10.00 - 15.30

Zelf ontdekken, doen, ervaren

Maak kennis met het vak, de opleiding, je aanstaande collega’s en opleiders van de kinderopleidingen. Ervaar de sfeer op De Nederlandse Academie en haal antwoorden op je vragen. Volg je hart en kies de opleiding waarmee jij het beste kinderen kunt helpen. 

 

Opleiders: Charlotte Visch, Hanneke de Hertog, Jantien van Zuilen

Kinderen hebben jou nodig

Het is een moeilijke tijd voor kinderen. Kinderen maken zich (al heel jong) zorgen over het milieu en de wereld. Sommige meisjes (van 9 jaar) vertonen al de eerste verschijnselen van anorexia. Hele intelligente kinderen zitten thuis en vereenzamen. Gelukkig kunnen wij mensen opleiden tot KinderCoaches en Kindertherapeuten en zorgen wij dat deze kinderen weer blij en onbezorgd verder kunnen.

 

Doe met ons mee! Sluit je aan bij de missie: van De Nederlandse Academie: ‘Gelukkige kinderen in een gelukkige wereld’. Lees ons programma en ervaar tijdens deze dag of jij geschikt bent. Tot dan!

Programma (10.00 – 15.30)

Programma ‘Mentale gezondheid van kinderen’

10.00 uur Ontvangst & inloop

10.30 uur Welkom!

10.35 De Nederlandse Academie I Het Nieuwe Paradigma in Veranderkunde
Jantien van Zuilen, docent, OpvoedCoach en MasterKindertherapeut ECP
Coaching, Counseling en Psychotherapie in perspectief. Hoe werkt verandering eigenlijk? Op welke manier stimuleer je de verandering bij je cliënt? Wat is jouw professionele rol en taak, zodat jouw cliënt bereikt wat hij of zij wil?

11.15-11:30 uur Pauze
Gelegenheid om vragen te stellen aan collega’s in opleiding en opleiders

11.30 uur Workshop | Hoe gelukkig kan je zijn?
Charlotte Visch, ontwikkelaar Integratieve Kindertherapie, Master Kindertherapeut ECP, directeur Child Consult, bijzondere curator, auteur.
Kinderen die gelukkig zijn, herken je meteen: ze lachen, ze spelen, ze stralen! Dat gun je toch ieder kind? Helaas zijn er nog veel te veel kinderen, die zich ellendig en niet begrepen voelen en waarvoor hun ouders hulp zoeken. Daarom hebben we liefdevolle KinderCoaches, KinderCounselors en MasterKindertherapeuten nodig. Wil jij dat zijn? In deze workshop gaan we op een vrolijke manier aan de slag met de hulpvragen van kinderen. Ontdek hoe bijzonder (en gelukkig-makend) het is om met kinderen van 4 tot 13 jaar aan het werk te gaan.

12.15-13:00 uur Pauze
Keuze uit verschillende belegde broodjes. 
Gelegenheid om vragen te stellen aan collega’s in opleiding en opleiders

13.00 uur Workshop I Tips en adviezen voor ouders
Charlotte Visch
In deze workshop gaan we aan de slag met de hulp en ondersteuning aan ouders. Zij zijn een essentieel onderdeel van de begeleiding van de kinderen. Kinderen hebben recht op liefdevolle ouders. Het is heel normaal dat de meeste ouders geen idee hebben wat ze kunnen doen om hun kind te helpen, want welk kind vertelt precies wat het nodig heeft? Jij helpt ouders te ontdekken wat ze kunnen doen voor hun kind op een gelijkwaardig niveau. En je cliënt (hun kind) is je eeuwig dankbaar.

 13.45-14:15 uur Pauze 
Gelegenheid om vragen te stellen aan collega’s in opleiding en opleiders.

 14.15 uur Workshop | Pesten op school
Charlotte Visch
Niet alleen thuis, in contact met broertjes of zusjes, of door persoonlijke nare ervaringen , maar ook op school kan het helemaal mis gaan. ‘Gepest worden‘ in de klas door andere kinderen is nog steeds een groot probleem in Nederland. De meeste kinderen hebben op één of andere manier te maken met grensoverschrijdend gedrag van anderen op school. En dat, terwijl ze elke dag gedwongen zijn om naar deze plek te gaan. Een volwassene kan van baan veranderen of een vertrouwenspersoon inschakelen, maar kinderen wordt snel verweten: ‘je moet wel tegen een grapje kunnen!’ In deze workshop gaan we aan de slag met de begrippen ‘pesten of plagen op school’.

14.45 uur Inschrijven voor de Kindertherapie-opleiding en afsluiting
Schrijf je ter plekke in en kies een prentenboek van Charlotte Visch uit, om mee te nemen. 

15:00-15:30 uur  
Klets gezellig na en leer alvast je andere collega’s in opleiding kennen.

 

* Op de Experience Day worden foto’s gemaakt voor promotionele doeleinden. Als je deze dag bezoekt kan het zijn dat je wordt vastgelegd op de plaat. Wij gebruiken deze afbeeldingen voor verslaglegging.

Docenten met eigen praktijk

Stel je vragen aan professionals met een eigen praktijk, onze oud-studenten. Zij weten als geen ander hoe het is om de opleiding te volgen, wat je kunt betekenen voor jezelf en voor je cliënten:

  • Wat vond je leuk en wat vond je moeilijk aan de opleiding?
  • Hoe kom je aan cliënten?
  • Wat heb jij vooral geleerd?
  • Hoe weet je of dit vak bij je past?

Persoonlijk gesprek met Margot

Nu al vragen over studeren aan De Academie of over een van de opleidingen? Margot de Cock is opleidingsadviseur en denkt graag met je mee. Plan een gratis persoonlijk gesprek met Margot

 

Weet je al welke opleiding je wilt volgen? Lees hier over de intakeprocedure.

Gerelateerd

Programma 

10.00 ontvangst & inloop bij de Zoom-Experience Day
Neem je eigen koffie of thee mee en maak het je gemakkelijk in je eigen huis

10.30 De Nederlandse Academie | Nieuwe Paradigma in Veranderkunde
Door Jantien van Zuilen, docent KinderCoach Practitioner, MasterKindertherapeut ECP i.o. en OpvoedCoach bij Praktijk Child Consult Collectief.
Coaching, Counseling en Psychotherapie in perspectief. Hoe werkt verandering eigenlijk? Wat moet je daarvoor doen? Wat is jouw rol daarbij als Integratieve KinderCoach,- Counselor of – Therapeut?

11.15 Pauze
Een momentje voor jezelf. Koop alvast je verplichte boeken en schrijf je in voor de opleiding van jouw keuze!

11.30 Life Experience I Wat weet jij over gevoelens?
Door Wendela Oosthoek, Masterkindertherapeut ECP i.o. en OpvoedCoach bij Praktijk Child Consult Collectief & Hanneke de Hertog, Studieadviseur, Masterkindertherapeut ECP i.o. en OpvoedCoach bij Praktijk Child Consult Collectief.
Welke gevoelens ken je? En waaraan herken je welk gevoel het betreft? Welke gevoelens onderdruk je omdat ze te pijnlijk zijn en hoe kun je daar (anders) effectief op reageren?

12.00 Zet je voor jezelf een heerlijke lunch klaar?
Stel je vragen aan opleiders & studenten. Koop alvast de verplichte boeken AngstWegwijzer en De sleutel tot je kind en schrijf je in!

12.30 Resource Experience I Ouders als hulpbron voor hun kind
Door Maaike van der Velden en Annelies Cornel, beiden: Integratieve KinderCounselor, Sleuteltrainer en Opvoedcoach. Hanneke de Hertog, Studieadviseur en studiebegeleider, Masterkindertherapeut ECP i.o. en OpvoedCoach bij Praktijk Child Consult Collectief.
Met welke (opvoed) vragen komen ouders bij je? Waar lopen ze tegen aan en hoe help je hen van ‘belemmerende volwassene’ naar ‘herkenbare hulpbron’ voor hun kinderen? 

13.15 Pauze
Een momentje voor jezelf. Koop alvast je verplichte boeken en schrijf je in voor de opleiding van jouw keuze!

13.30 Future Experience | Hoe is het om professioneel met kinderen te werken?
Door Leonie Aalders, Integratieve KinderCoach/Counselor en Wendela Oosthoek, Masterkindertherapeut ECP i.o. en OpvoedCoach bij Praktijk Child Consult Collectief.
Met welke problemen komen kinderen? Hoe bereid jij je voor als Integratieve Kindercoach, – Counselor of Kindertherapeut? Hoe ziet een kinderpraktijk er eigenlijk uit?

14.30 Afsluiting & Inschrijven voor je opleiding
Voor iedereen die er vandaag bij was ligt er dinsdag een prentenboekje geschreven door Charlotte Visch in je brievenbus als dank voor je aanwezigheid. Doe mee en schrijf je in om de beste KinderCoach, KinderCounselor of KinderTherapeut van te worden!

15.00 The Final Finish
Pak je voor jezelf een drankje? Klets je nog even met je medestudenten? Wij zijn er ook nog een half uurtje om persoonlijke vragen te beantwoorden. Tot in oktober bij de start van de opleidingen!

Terug
Terug

Experience Day

CounselorCoach

Donderdag 14 september 2017 | 14:00 – 16:00

Wat leuk dat je naar een van de avonden wilt komen! Het is zo belangrijk dat meer mensen zich bezig houden met het geluk van kinderen. Jij bent daar kennelijk één van.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Terug
Terug

Aanmelden voor

Experience Day Kinderen

zaterdag 9 maart 2024 | 10.00 - 15.30

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Ik heb interesse in de volgende opleiding(en)*
meerdere keuzes mogelijk
Hidden
Hidden
date
Hidden
Hidden
Hidden

Terug
Terug