Experience Day | Kinderen

  • Wanneer
    25 mei 2024
  • Tijd
    10.00 - 15.30

Zelf ontdekken, doen, ervaren

Maak kennis met het vak, de opleiding, je aanstaande collega’s en opleiders van de kinderopleidingen. Ervaar de sfeer op De Nederlandse Academie en haal antwoorden op je vragen. Volg je hart en kies de opleiding waarmee jij het beste kinderen kunt helpen. 

 

Opleiders: Charlotte Visch, Hanneke de Hertog, Jantien van Zuilen

Kinderen hebben jou nodig

Het is een moeilijke tijd voor kinderen. Kinderen maken zich (al heel jong) zorgen over het milieu en de wereld. Sommige meisjes (van 9 jaar) vertonen al de eerste verschijnselen van anorexia. Hele intelligente kinderen zitten thuis en vereenzamen. Gelukkig kunnen wij mensen opleiden tot KinderCoaches en Kindertherapeuten en zorgen wij dat deze kinderen weer blij en onbezorgd verder kunnen.

 

Doe met ons mee! Sluit je aan bij de missie: van De Nederlandse Academie: ‘Gelukkige kinderen in een gelukkige wereld’. Lees ons programma en ervaar tijdens deze dag of jij geschikt bent. Tot dan!

Programma (10.00 – 15.30)

Programma ‘Mentale gezondheid van kinderen’

10.00 Ontvangst & inloop
10.30 Welkom!

10.35 De Nederlandse Academie I Het Nieuwe Paradigma in Veranderkunde
Jantien van Zuilen, docent, OpvoedCoach en Integratieve Kindertherapeut ECP
Coaching, Counseling en Psychotherapie in perspectief. Hoe werkt verandering eigenlijk? Op welke manier stimuleer je de verandering bij je cliënt? Wat is jouw professionele rol en taak, zodat jouw cliënt bereikt wat hij of zij wil?

11.15-11.45 Pauze
Gelegenheid om vragen te stellen aan collega’s in opleiding en opleiders

11.45 College interactief | Het recht van het kind te zijn wie het is
Hanneke de Hertog, docent, OpvoedCoach en Integratieve Kindertherapeut ECP
Jantien van Zuilen, docent, OpvoedCoach en Integratieve Kindertherapeut ECP
Janusz Korczak (1878-1942), pedagoog, arts en weeshuisdirecteur in Warschau was de eerste die de rechten voor kinderen beschreef. In zijn Magna Carta (voorloper van het verdrag voor de Rechten van het Kind) eiste hij drie rechten voor kinderen: Het recht van het kind te zijn wie het is, het recht van het kind op een eigen leven (en dood), het recht van het kind op de dag van vandaag. In dit interactieve college gaan we aan de slag met ‘Het recht van het kind te zijn wie het is’. Op welke manier wordt daar vorm aan gegeven in onze opleidingen?

12.30-13.30 Pauze
Keuze uit verschillende belegde broodjes. 
Gelegenheid om vragen te stellen aan collega’s in opleiding en opleiders

13.30 Demo I Inleven in kinderen
Hanneke de Hertog, docent, OpvoedCoach en Integratieve Kindertherapeut ECP
In de kindertherapiepraktijk kom je cliënten tegen die allemaal op een andere wijze communiceren. Kinderen kletsen, spelen, verkleden zich, kinderen zwijgen. Met onze manier van werken helpen we kinderen met kortdurende hulp snel naar hun eigen gelukkig voelen. Dat kan zo snel omdat we het kind inzetten voor zichzelf. Het kind is in onze ogen de deskundige. Maar wat doe je als een kind zwijgt, alleen wil spelen en niet wil praten, geen probleem zegt te hebben, of je met een sardonische glimlach met zwaarden wil bewerken? Om te voorkomen dat je weerzin ontwikkelt tegen je cliënt en om meer te snappen van de gevoelens die achter dit gedrag verborgen zijn, moet jij je volledig kunnen ‘inleven.’ Op de Academie is hiervoor een zeer effectieve en bijzondere techniek ontwikkeld die we ‘Korczakken’ noemen.

14.00-14.30 Pauze 
Gelegenheid om vragen te stellen aan collega’s in opleiding en opleiders.

14.30 Workshop | Op weg naar je geluk
Hanneke de Hertog, docent, OpvoedCoach en Integratieve Kindertherapeut ECP
Jantien van Zuilen, docent, OpvoedCoach en Integratieve Kindertherapeut ECP
Kinderen die gelukkig zijn, herken je meteen: ze lachen, ze spelen, ze stralen! Dat gun je toch ieder kind? Helaas zijn er nog veel te veel kinderen, die zich ellendig en niet begrepen voelen en waarvoor hun ouders hulp zoeken. Daarom hebben we liefdevolle KinderCoaches, KinderCounselors en Kindertherapeuten nodig. Maar hoe zit het eigenlijk met je eigen geluk? En welke beren zie jij nog op de weg die dat geluk mogelijk in de weg staan? Hoe sta je weer vrij en kun je vanuit je kracht keuzes maken?

15.00 Inschrijven voor de Kindertherapie-opleiding, evaluatie en afsluiting

15.15-15.30
Klets gezellig na en leer alvast je andere collega’s in opleiding kennen.

 

* Op de Experience Day worden foto’s gemaakt voor promotionele doeleinden. Als je deze dag bezoekt kan het zijn dat je wordt vastgelegd op de plaat. Wij gebruiken deze afbeeldingen voor verslaglegging.

Docenten met eigen praktijk

Stel je vragen aan professionals met een eigen praktijk, onze oud-studenten. Zij weten als geen ander hoe het is om de opleiding te volgen, wat je kunt betekenen voor jezelf en voor je cliënten:

  • Wat vond je leuk en wat vond je moeilijk aan de opleiding?
  • Hoe kom je aan cliënten?
  • Wat heb jij vooral geleerd?
  • Hoe weet je of dit vak bij je past?

Persoonlijk gesprek met Janieke

Nu al vragen over studeren aan De Academie of over een van de opleidingen? Janieke Duijf is opleidingsadviseur en denkt graag met je mee. Plan een gratis persoonlijk gesprek met Janieke

 

Weet je al welke opleiding je wilt volgen? Lees hier over de intakeprocedure.

Gerelateerd

Programma 

10.00 ontvangst & inloop bij de Zoom-Experience Day
Neem je eigen koffie of thee mee en maak het je gemakkelijk in je eigen huis

10.30 De Nederlandse Academie | Nieuwe Paradigma in Veranderkunde
Door Jantien van Zuilen, docent KinderCoach Practitioner, MasterKindertherapeut ECP i.o. en OpvoedCoach bij Praktijk Child Consult Collectief.
Coaching, Counseling en Psychotherapie in perspectief. Hoe werkt verandering eigenlijk? Wat moet je daarvoor doen? Wat is jouw rol daarbij als Integratieve KinderCoach,- Counselor of – Therapeut?

11.15 Pauze
Een momentje voor jezelf. Koop alvast je verplichte boeken en schrijf je in voor de opleiding van jouw keuze!

11.30 Life Experience I Wat weet jij over gevoelens?
Door Wendela Oosthoek, Masterkindertherapeut ECP i.o. en OpvoedCoach bij Praktijk Child Consult Collectief & Hanneke de Hertog, Studieadviseur, Masterkindertherapeut ECP i.o. en OpvoedCoach bij Praktijk Child Consult Collectief.
Welke gevoelens ken je? En waaraan herken je welk gevoel het betreft? Welke gevoelens onderdruk je omdat ze te pijnlijk zijn en hoe kun je daar (anders) effectief op reageren?

12.00 Zet je voor jezelf een heerlijke lunch klaar?
Stel je vragen aan opleiders & studenten. Koop alvast de verplichte boeken AngstWegwijzer en De sleutel tot je kind en schrijf je in!

12.30 Resource Experience I Ouders als hulpbron voor hun kind
Door Maaike van der Velden en Annelies Cornel, beiden: Integratieve KinderCounselor, Sleuteltrainer en Opvoedcoach. Hanneke de Hertog, Studieadviseur en studiebegeleider, Masterkindertherapeut ECP i.o. en OpvoedCoach bij Praktijk Child Consult Collectief.
Met welke (opvoed) vragen komen ouders bij je? Waar lopen ze tegen aan en hoe help je hen van ‘belemmerende volwassene’ naar ‘herkenbare hulpbron’ voor hun kinderen? 

13.15 Pauze
Een momentje voor jezelf. Koop alvast je verplichte boeken en schrijf je in voor de opleiding van jouw keuze!

13.30 Future Experience | Hoe is het om professioneel met kinderen te werken?
Door Leonie Aalders, Integratieve KinderCoach/Counselor en Wendela Oosthoek, Masterkindertherapeut ECP i.o. en OpvoedCoach bij Praktijk Child Consult Collectief.
Met welke problemen komen kinderen? Hoe bereid jij je voor als Integratieve Kindercoach, – Counselor of Kindertherapeut? Hoe ziet een kinderpraktijk er eigenlijk uit?

14.30 Afsluiting & Inschrijven voor je opleiding
Voor iedereen die er vandaag bij was ligt er dinsdag een prentenboekje geschreven door Charlotte Visch in je brievenbus als dank voor je aanwezigheid. Doe mee en schrijf je in om de beste KinderCoach, KinderCounselor of KinderTherapeut van te worden!

15.00 The Final Finish
Pak je voor jezelf een drankje? Klets je nog even met je medestudenten? Wij zijn er ook nog een half uurtje om persoonlijke vragen te beantwoorden. Tot in oktober bij de start van de opleidingen!

Terug
Terug

Experience Day

CounselorCoach

Donderdag 14 september 2017 | 14:00 – 16:00

Wat leuk dat je naar een van de avonden wilt komen! Het is zo belangrijk dat meer mensen zich bezig houden met het geluk van kinderen. Jij bent daar kennelijk één van.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Terug
Terug

Aanmelden voor

Experience Day Kinderen

zaterdag 25 mei 2024 | 10.00 - 15.30

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Ik heb interesse in de volgende opleiding(en)*
meerdere keuzes mogelijk
Hidden
Hidden
date
Hidden
Hidden
Hidden

Terug
Terug