Volg je les coronaproof Live én Online » lees meer

Online Open Avond Integratieve Counselor & MasterTherapeut ECP

 • Wanneer
  12 oktober 2020
 • Tijd
  20.00 - 21.30

Wil jij ook Counselor of Therapeut worden?

Kom proeven aan het vak, de opleiding, je aanstaande collega’s en je opleiders. Krijg antwoord op je vragen en kruip in de huid van de Counselor of Therapeut. Ervaar hoe verandering werkt. Doe mee en kom erachter of dit iets voor jou is!

Kijk alvast voor de opzet, inhoud, erkenning, vergoedingen, kosten, etc. bij:

 

 1. Opleiding tot Integratieve Counselor
 2. Opleiding tot MasterTherapeut ECP in Integratieve Psychotherapie

Programma 

19.30 Check in Zoom. Diapresentatie van De Academie

20.00 Live en welkom  

20.15 De Opleidingen 

20.30 De praktijk: 'Aan den lijve ervaren' 

21.30 Slot  

 

Erik Ivo 

Erik Ivo Homan, Beroepscoach, MasterTherapeut ECP in Integratieve Psychotherapie, Hypnotherapeut

 

Welke vragen heb jij? 

 • Heb ik het in me om cliënten te helpen?
 • Hoe is de opleiding opgebouwd en welke vakken krijg ik?
 • Wat is de studiebelasting?
 • Over welke kwaliteiten beschikken de studenten die deze opleiding succesvol afronden?
 • Wat kan ik met de opleiding in de praktijk?

De opleiding 

 • Erkend post-hbo/wo wetenschappelijk onderbouwd opleidingsprogramma conform de voorwaarden van de Europese Associatie voor Psychotherapie (EAP) en de Europese Associatie voor Integratieve Psychotherapie (EAIP). 
 • Erkende 14-daagse opleiding Psychosociale en Medische Basiskennis (PSBK) conform de eisen van de zorgverzekeraars. De PSBK is een aparte opleiding naast de beroepsopleiding tot Integratieve Counselor. Erkend CPION.

 

Studeren in eigen tempo met tussentijdse diploma’s

Jaar 1:  Diploma CounselorCoach (60 EC).

Jaar 2:  Diploma Integratieve Counselor (60 EC).
Je hebt ook de PSBK afgerond waardoor je nu al praktijk voert met vergoedingen van de zorgverzekeraars (AGB-code 90). En met btw vrijstelling.

Jaar 3:  Verplichte en keuzemodules (30 EC).

Jaar 4: Diploma MasterTherapeut ECP (30 EC). ECP aanvragen bij de EAP. 

Hoe leer je?

Doen, doen, doen. Want het is een ambacht, een professioneel praktijkvak. Dat is de reden waarom je direct na aanvang van de opleiding al begint met het werken met cliënten. Alles wat je leert kun je direct toepassen. Je supervisor ondersteunt je met de diagnose en de behandeling. Met je intervisiegenoten oefen je de technieken en interventies en neem je de theorie door. Bij je leertherapeut ontdek je jezelf op een steeds dieper niveau en ervaar je de therapeutische interventies aan den lijve. Hierdoor wordt je een echte ervaringsdeskundige professional die weet waar ‘ie het over heeft. Je pakt ook persoonlijke belemmeringen bij jezelf aan zodat je met kracht, rust en zelfvertrouwen het werk doet. 
Lees meer over het onderwijssysteem

Wat levert het je op?

 1. De beste therapie voor je cliënt

  Omdat je cliënt daar recht op heeft. Ontdek hoe je echt  ‘client based’  maatwerk biedt. Lees meer

 2. Het beste voor jezelf 

  Zelfinzicht als fundament voor het diepgaande contact met je cliënt. Lees meer

 3. Erkenning, vergoeding en btw vrijstelling

  Je hebt de hoogste standaard in psychotherapie in Europa. Dat betaalt zich uit. Lees meer

 4. Studeren en verdienen

  Tijdens je studie al omzet genereren. Meer lezen over het terugverdienmodel

Europees erkende opleidingen

De Nederlandse Academie is een particuliere onderwijsstichting en verzorgt sinds 1979 mensgerichte opleidingen, trainingen en workshops in Psychotherapie, Counseling & Coaching. Wij hebben de hoogste Europese onderscheiding als opleidingsinstituut in psychotherapie in Europa: de EAPTI-status.

 

EAPTI instituut

 

Erkenningen

Centrum post initieel onderwijs nederland logo 

 

CPION-erkende PsychoSociale en Medische Basiskennis (PSBK-opleiding).

 

Vektis zorgverzekeraars nederland logo

 

De post-hbo/wo opleidingen hebben al na twee jaar AGB-code 90 vergoedingen i.p.v. na de gebruikelijke 3 jaar. Alléén op de Academie!

 

Belastingdienst logo 

 

De post-hbo/wo opleidingen hebben al na twee jaar btw vrijstelling i.p.v. na de gebruikelijke na 4 jaar. Alléén op de Academie!

 

European association for counseling logo

 

De Nederlandse Academie is lid van de EAC.

 

EAP en EAIP logo

 

De 4-jarige post-hbo/wo opleiding Mastertherapeut ECP in Integratieve Psychotherapie is erkend door de European Association for Psychotherapy (EAP) en de European Assocation for Integrative of Psychotherapy (EAIP). Hiermee verkrijg je het Europese Certificaat Psychotherapie (ECP).

 

CRKBO geregistreerde instellingen

De Nederlandse Academie is ingeschreven bij de CRKBO en voldoet daarmee aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Ook onze opleiders zijn CRBKO geregistreerd en voldoen daarmee aan de Kwaliteitscode voor Docenten.

Gerelateerd

1. De beste therapie voor je cliënt

Je cliënt heeft recht op de beste behandeling. Je leert hoe je voor iedere nieuwe cliënt een nieuwe aanpak kunt componeren. Je leert een vak dat wetenschappelijk is gestoeld. De Nederlandse Academie is gespecialiseerd in kortdurende Integratieve Psychotherapie, een gewild ‘product’, zowel bij de zorgverzekeraars als bij de cliënten.

In je aanpak plaats je je cliënt centraal. Dat doe je door te werken volgens de 3e generatie integratieve ontwikkeling in Counseling en Psychotherapie dat op de Nederlandse Academie is ontwikkeld en een geheel nieuw paradigma in de veranderkunde vormt. Dit Nieuwe Paradigma heeft als kenmerken: volledig client based en outcome measured, positieve psychologie, sturen op het veranderingsproces m.b.v. effectieve beïnvloedingstechnieken, ontwerpen van therapie i.p.v. de cliënt door een procedure willen persen.

 

De laatste ontwikkelingen worden steeds geïntegreerd. Daarmee maak je voor iedere nieuwe cliënt een creatieve, behandeling-op-maat. In de studiegids lees je een voorbeeld hoe je je cliënt Veronique door een veranderingsproces kunt begeleiden.
Kijk verder, Kom verder Download

 

Terug
Terug

2. Het beste voor jezelf

Therapeut-zijn gaat natuurlijk ook over jezelf. Dat is ook nodig: vanuit jouw menskwaliteiten help je die andere mens. Populair gezegd: je kunt iemand niet verder helpen dan je zelf ver bent. Zelfinzicht en zelfkennis is essentieel en met 50 sessies leertherapie biedt de opleiding je dan ook alle mogelijkheden om als mens te groeien. Ieder opleidingsjaar kom je verder en dieper in jezelf. In de gelijkwaardige uitwisseling met collega’s en het diepgaande contact met je cliënten leer je steeds meer hoe het is om mens te zijn tussen de mensen. Je leert waar het in een mensenleven echt om gaat. Waar het in JOUW leven omgaat. Hoe JIJ jouw eigen geluk vorm en inhoud geeft. En ook met wie wel en wie niet!

Het vak van therapeut: verrijkend voor jezelf en voor de ander. 

Terug
Terug

3. Erkenning, vergoeding en btw vrijstelling

Met deze topopleiding verkrijg je het hoogste Europese kwaliteitskeurmerk in de psychotherapie: het ECP. Uniek is ook dat je al na het 2e jaar van de opleiding voor vergoedingen van zorgverzekeraars in aanmerking komt. Én je hebt dan ook btw vrijstelling. Doorstuderen in het 3e en 4e jaar in je eigen praktijk met een goed financieel fundament: voor iedere zelfstandige een prachtig vooruitzicht. Je vindt dat alleen op De Nederlandse Academie.

 

Al na 2 jaar opleiding beschik je over Vektis AGB-code 90, met het ECP kom je in aanmerking voor AGB code 9416. Je cliëntsessies worden niet vergoed vanuit de AWBZ maar wel uit de aanvullende zorgverzekeringen. Als MasterTherapeut ECP kun je terecht bij verschillende beroepsverenigingen.

Btw vrijstelling verkrijg je ook al na het 2e jaar van de opleiding. Je bent dan gediplomeerd Integratieve Counselor, waardoor je met vergoedingen voor je sessies doorstudeert tot MasterTherapeut ECP. Ook dit is uniek: je vindt deze mogelijkheid alleen aan De Nederlandse Academie. 

Terug
Terug

4. Studeren en verdienen 

Terugverdienen | Fiscaal voordeel | Zelfstandigenaftrek  

1. Terugverdienen: € 14.000 in 4 jaar
Je doet de opleiding MasterTherapeut ECP in Integratieve Psychotherapie. Dat betekent dat je direct aan de slag gaat in de praktijk. Over de eerste 2 jaren doe je 100 en in de laatste twee jaren doe je 200 cliëntsessies. In het prille begin zul je nog weinig vergoeding vragen aan je cliënt, maar halverwege het 1e jaar vragen studenten gemiddeld 15-30 euro per sessie. In jaar 2 is dat 30-45 euro per sessie. Aan het eind van het 2e jaar word je gediplomeerd Integratieve Counselor. Je komt dan voor vergoedingen van de zorgverzekeraars in aanmerking én je hebt vrijstelling voor de btw.  In het 2e jaar is de gemiddelde vraagprijs van studenten € -50 tot 65 euro per sessie. In het 4e jaar is dat 65 tot 75 euro. En na de opleiding vragen de gediplomeerde MasterTherapeuten gemiddeld € 85. 

De berekening, rekening houdend met het laagste tarief, ziet er dus al volgt uit:
Jaar 1: 38 sessies à  € 15  = €   570
Jaar 2: 62 sessies à € 30   = € 1.860
Jaar 3: 100 sessies à € 50 = € 5.000
Jaar 4: 100 sessies à € 65 = € 6.500. In totaal is het terugverdienbedrag volgens het laagste tarifering € 13.930. Uiteraard kun je meer cliënten doen en hogere bedragen vragen. 
NB. Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend: het geeft slechts een indicatie. 

2. Fiscaal voordeel
De prijs van de opleiding is gemiddeld € 6.345 per jaar, afhankelijk van het aantal leertherapie- en supervisiebijeenkomsten. Dit is exclusief € 980 per jaar voor de PSBK (alleen in de eerste twee opleidingsjaren). Maar je werkelijke kosten liggen 36% tot 50% lager. Dat komt omdat de studiekosten fiscaal aftrekbaar zijn. 

3. Zelfstandigenaftrek
Je doet de opleiding vanuit je eigen Praktijk voor Integratieve Counseling & Psychotherapie. Kosten voor het oprichten en inrichten van je praktijk zijn fiscaal aftrekbaar, omdat zij zo binnen de studiekosten vallen. Voorts is in bepaalde gevallen naast ‘zelfstandigen aftrek’ ook ‘startersaftrek’ mogelijk. 

Let wel: de belastingdienst vaardigt steeds nieuwe richtlijnen uit. Daarom kan aan het bovenstaande geen rechten worden ontleend.

Terug
Terug

Aanmelden voor

Online Open Avond | Integratieve Counselor & MasterTherapeut ECP

maandag 12 oktober 2020 | 20.00 - 21.30

Terug
Terug