8-daagse | post-hbo/wo | STAP
Erkend NOBCO, NFG
Je doet al op een bepaalde manier aan coaching. Mensen weten de weg naar je te vinden. Omdat ze je ergens gewoon vertrouwen. Omdat je graag mensen op een positieve wijze stimuleert en persoonlijke groei belangrijk vindt. Als Beroepscoach coach je je cliënt op professionele wijze naar een positief zelfbewustzijn, met overzicht op de situatie en duidelijke haalbare doelen. Zo gaat je coachee gemotiveerd en gepassioneerd op weg om zijn doelen te behalen.
De coach-opleiding is voor mij een belangrijke stap geweest op de weg naar mijn eigen droombaan. Het allermooist vind ik dat ik erg geïnspireerd ben geraakt door een aantal bevlogen en vakbekwame docenten, waardoor ik sta te trappelen om nog veel meer te leren.
Marina de Vries, Beroepscoach Practitioner
Benieuwd wat andere oud-studenten vinden van de opleiding? Lees het hier.
Het programma vormt een harmonieus geïntegreerd geheel. Achter de opleiding zit een weloverwogen totaalconcept, waar alle leerinstrumenten uit voortvloeien.
De Academie heeft de werkzame principes voor psychotherapie verwerkt tot specifieke coachingstechnieken. Tijdens de lessen kun je je deze totaalbenadering stap voor stap eigen maken.
Benieuwd naar de toepassing van coaching?
Lees meer
Coaching is het vrijmaken van iemands potentieel om zijn prestaties en levensgeluk te maximaliseren.
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het niet draait om ‘werkzame technieken of methoden’, maar om het positief beïnvloeden van het verandervermogen en de veranderbereidheid van de coachee. Daarom is onze coaching volledig ‘client-based’. Door dit proces krijgt de coachee van binnenuit weer de mogelijkheid, kracht en motivatie om te werken aan zijn eigen levenssucces.
Je krijgt les van inspirerende professionals. Samen met jou geven zij jouw coachopleiding vorm en inhoud, kwaliteit en spelvreugde.
Voor iedereen die met coaching een professioneel beroep wilt uitoefenen in een zelfstandige praktijk en/of dit als een belangrijk onderdeel van zijn of haar taak ervaart. Relevant voor professionals die:
Post-hbo/wo niveau.
Gedurende de opleiding krijg je ruimschoots de gelegenheid om aan je eigen groeiproces als professional te werken. Essentieel is het besef dat jijzelf het belangrijkste middel bent in het contact met de cliënt. Je wordt aangemoedigd om jezelf te verkennen om zo jezelf als instrument in te zetten en te leren vertrouwen op je ontwikkelde vakmanschap. Lees meer
Je werkt proces gestuurd, zodat je cliënt zonder verdere omwegen zijn doel behaalt. Je benut de werkzame factoren uit alle verschillende therapierichtingen. Vanuit een diepgaande relatie met je cliënt vergroot je de zelfverantwoordelijkheid en het zelfsturend vermogen van de cliënt. Hierdoor pakt je cliënt zelf het probleem aan zodat hij de gestelde doelen behaalt.
De studiekosten zijn € 3.795, inclusief de lessen, supervisie, leertherapie en syllabi.
De lesdagen zijn op zaterdagen van 10.00 tot 17.00u.
2023 | 25/3, 15/4, 13/5, 10/6, 17/6, 1/7, 2/9 en 23/9
Voor deze opleiding is het uitvoeren van cliëntbehandelingen in de (eigen) praktijk een voorwaarde voor diplomering. Dit is gunstig, want kosten voor studie/deskundigheidsbevinding kun je aftrekken als zakelijke kosten van jouw praktijk.
Voorts is in bepaalde gevallen naast ‘zelfstandigenaftrek’ ook ‘startersaftrek’ mogelijk. Het is dus voor je aftrekmogelijkheden van belang om je op te stellen als ondernemer en je in te schrijven met de naam van je praktijk/bedrijf en KvK-inschrijving te regelen.
Let wel: de Belastingdienst vaardigt ieder jaar nieuwe richtlijnen uit. Daarom kan aan het bovenstaande geen rechten worden ontleend.
Je kunt ons altijd bellen als je hier vragen over hebt, we helpen graag.
De opleiding tot Beroepscoach Practitioner is erkend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg. De opleiding is onderdeel van de 4-jarige opleiding tot Integratieve Counselor (NLQF-6 ingeschaald).
Ook voldoet de opleiding aan de criteria die de Nederlandse Vereniging voor Coaching (NVvC) stelt. Dit is een nieuwe beroepsvereniging (in oprichting) die staat voor de kwaliteitsbewaking en verdieping van het vak als Coach in onze maatschappij. Van diverse kanten wordt er kritisch gekeken naar het vak van Coach. Terecht, want een ieder kan zich zomaar coach noemen en zich een eigen expertisegebied toe-eigenen. Ook De Academie ziet helaas veel kaf tussen het koren. De NVvC hanteert als bodemniveau de kwalificatie van de internationale organisaties als de ICF en EMCC (NOBCO) maar stelt hogere eisen aan de persoonlijke en professionele vaardigheden, attitude en menskwaliteiten van de coach. Hierdoor worden de beroepsgrenzen en persoonlijke expertisegrenzen beter gewaarborgd waardoor de cliënt op een hogere kwaliteit dienstverlening kan rekenen. De Academie heeft zich desgevraagd achter de uitgangspunten en doelstellingen van deze vereniging i.o. geschaard.
Voor de opleiding is er geen uitgebreide intake-procedure. Wel is er een voorbereidende motivatieopdracht die door de toelatingscommissie gelezen wordt. Dit houdt in; het invullen van een intakeformulier, waarin je aangeeft wat je draagkracht, motivatie, valkuilen en ontwikkelpunten zijn.
Diploma Beroepscoach Practitioner.
Op De Academie krijg je meer opties in hoe je wilt studeren. De lessen worden op De Academie aangeboden voor het beste leerrendement. Op de lesdagen ben je met een vaste groep op De Academie en trek je een studiejaar lang met elkaar op en vorm je een community.
Kun je er een les niet bij zijn? Geen probleem, de lessen worden opgenomen zodat je de les altijd op een later moment terug kunt kijken. Zo mis je niks en blijf je bij, zodat je geen achterstand oploopt en door kunt.
De lessen op locatie vinden plaats op De Nederlandse Academie voor Psychotherapie, Klaprozenweg 123, 1033 NN Amsterdam. De intervisiegroep doe je bij je medestudenten thuis. Supervisie en leertherapie vinden plaats in de praktijk van de opleider.
Om erachter te komen of het vak van Coach bij jou past, organiseren we open avonden en Experience Days. Je kunt dan ervaring opdoen, met studenten spreken die in de opleiding zitten, kennismaken met het vak en de opleiders die allemaal een eigen praktijk hebben. Ook kun je een studieadviesgesprek aanvragen om deze vraag voor jezelf helder te krijgen.
Ja, de opleiding is in principe te combineren met een 32-urige werkweek. Je moet er rekening mee houden dat je circa 1 dag in de week op een vaste dag les hebt en deze dag besteedt aan supervisie, leertherapie en intervisie. Daarnaast moet je nog rekening houden met uren voor zelfstudie en het werken met je cliënten in de weekenden en/of avonduren.
Ja dat kan, daarvoor hebben wij een speciaal instroomtraject. Hiervoor kun je contact opnemen met de studieadviseur. Je vindt de contactgegevens onderaan de pagina.
De studiebelasting is circa 12 uur per week. Dit omvat de lesdagen, supervisie, leertherapie, intervisie het werken met cliënten in je praktijk en zelfstudie.
Studenten komen uit alle sectoren: zowel uit de sociale sector, de gezondheidszorg, het onderwijs en het bedrijfsleven.
Omdat wij volwassenenonderwijs aanbieden, is de leeftijd van de studenten zeer divers. Deze varieert van 23 tot 60-plus, het merendeel van de studenten valt in de leeftijd van 30 tot 45 jaar.
We kunnen helaas geen vrijstelling verlenen voor elders gevolgde coachopleidingen, omdat De Academie gebruik maakt van eigen ontwikkelde modellen ter aansturing van het veranderingsproces.
De opleiding is praktijkgericht. Gedurende de lesdagen wordt gewerkt met casuïstiek en eigen inbrengen, je oefent in de intervisiegroep en je werkt in je praktijk met cliënten. Tijdens de lesdagen leer je de theorie en wordt deze gekoppeld aan leerervaringen. Naast de lesdagen ben je ook bezig met het maken van reflecties, het bestuderen van syllabi, het bijhouden van je persoonlijk ontwikkelplan, het maken van cliëntverslagen etc.
Na afronding van de opleiding BeroepsCoach Practitioner kun je jezelf als gecertificeerd Coach op de markt zetten. Je kunt je bij de NOBCO registreren en kun je als een gecertificeerd Coach profileren.
De Academie heeft de hoogste onderscheiding als opleidingsinstituut in psychotherapie in Europa, namelijk het European Accredited Psychotherapy Training Institute (EAPTI). Dat betekent dat je met het psychotherapiediploma van De Academie je European Certificate for Psychotherapy (ECP) kunt verkrijgen. Het ECP is de hoogste onderscheiding in het veld van Psychotherapie in Europa. De Academie is op Europees niveau verder erkend door de European Association for Psychotherapy (EAP) en de European Association for Integrative Psychotherapy (EAIP). Voor de verschillende opleidingen en richtingen heeft De Academie erkenningen van de NOBCO, SNRO, CPION, CRBKO. Door aansluiting bij een beroepsvereniging zijn de consulten voor Counseling en Therapie vrijgesteld van btw.
De Nederlandse Academie voor Psychotherapie is een particulier opleidingsinstituut. De Academie ontvangt geen subsidie van de overheid. De Academie beschikt niet over een NLQF 6 of 7 kwalificatie voor haar opleidingen en de opleiding tot MasterTherapeut leidt niet tot een officiële NVAO master degree.
Voor iedereen die met coaching een professioneel beroep wilt uitoefenen in een zelfstandige praktijk en/of dit als een belangrijk onderdeel van zijn of haar taak ervaart. Relevant voor professionals die:
Post-hbo/wo niveau.
Gedurende de opleiding krijg je ruimschoots de gelegenheid om aan je eigen groeiproces als professional te werken. Essentieel is het besef dat jijzelf het belangrijkste middel bent in het contact met de cliënt. Je wordt aangemoedigd om jezelf te verkennen om zo jezelf als instrument in te zetten en te leren vertrouwen op je ontwikkelde vakmanschap. Lees meer
Je werkt proces gestuurd, zodat je cliënt zonder verdere omwegen zijn doel behaalt. Je benut de werkzame factoren uit alle verschillende therapierichtingen. Vanuit een diepgaande relatie met je cliënt vergroot je de zelfverantwoordelijkheid en het zelfsturend vermogen van de cliënt. Hierdoor pakt je cliënt zelf het probleem aan zodat hij de gestelde doelen behaalt.
De studiekosten zijn € 3.795, inclusief de lessen, supervisie, leertherapie en syllabi.
De lesdagen zijn op zaterdagen van 10.00 tot 17.00u.
2023 | 25/3, 15/4, 13/5, 10/6, 17/6, 1/7, 2/9 en 23/9
Voor deze opleiding is het uitvoeren van cliëntbehandelingen in de (eigen) praktijk een voorwaarde voor diplomering. Dit is gunstig, want kosten voor studie/deskundigheidsbevinding kun je aftrekken als zakelijke kosten van jouw praktijk.
Voorts is in bepaalde gevallen naast ‘zelfstandigenaftrek’ ook ‘startersaftrek’ mogelijk. Het is dus voor je aftrekmogelijkheden van belang om je op te stellen als ondernemer en je in te schrijven met de naam van je praktijk/bedrijf en KvK-inschrijving te regelen.
Let wel: de Belastingdienst vaardigt ieder jaar nieuwe richtlijnen uit. Daarom kan aan het bovenstaande geen rechten worden ontleend.
Je kunt ons altijd bellen als je hier vragen over hebt, we helpen graag.
De opleiding tot Beroepscoach Practitioner is erkend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg. De opleiding is onderdeel van de 4-jarige opleiding tot Integratieve Counselor (NLQF-6 ingeschaald).
Ook voldoet de opleiding aan de criteria die de Nederlandse Vereniging voor Coaching (NVvC) stelt. Dit is een nieuwe beroepsvereniging (in oprichting) die staat voor de kwaliteitsbewaking en verdieping van het vak als Coach in onze maatschappij. Van diverse kanten wordt er kritisch gekeken naar het vak van Coach. Terecht, want een ieder kan zich zomaar coach noemen en zich een eigen expertisegebied toe-eigenen. Ook De Academie ziet helaas veel kaf tussen het koren. De NVvC hanteert als bodemniveau de kwalificatie van de internationale organisaties als de ICF en EMCC (NOBCO) maar stelt hogere eisen aan de persoonlijke en professionele vaardigheden, attitude en menskwaliteiten van de coach. Hierdoor worden de beroepsgrenzen en persoonlijke expertisegrenzen beter gewaarborgd waardoor de cliënt op een hogere kwaliteit dienstverlening kan rekenen. De Academie heeft zich desgevraagd achter de uitgangspunten en doelstellingen van deze vereniging i.o. geschaard.
Voor de opleiding is er geen uitgebreide intake-procedure. Wel is er een voorbereidende motivatieopdracht die door de toelatingscommissie gelezen wordt. Dit houdt in; het invullen van een intakeformulier, waarin je aangeeft wat je draagkracht, motivatie, valkuilen en ontwikkelpunten zijn.
Diploma Beroepscoach Practitioner.
Op De Academie krijg je meer opties in hoe je wilt studeren. De lessen worden op De Academie aangeboden voor het beste leerrendement. Op de lesdagen ben je met een vaste groep op De Academie en trek je een studiejaar lang met elkaar op en vorm je een community.
Kun je er een les niet bij zijn? Geen probleem, de lessen worden opgenomen zodat je de les altijd op een later moment terug kunt kijken. Zo mis je niks en blijf je bij, zodat je geen achterstand oploopt en door kunt.
De lessen op locatie vinden plaats op De Nederlandse Academie voor Psychotherapie, Klaprozenweg 123, 1033 NN Amsterdam. De intervisiegroep doe je bij je medestudenten thuis. Supervisie en leertherapie vinden plaats in de praktijk van de opleider.
Om erachter te komen of het vak van Coach bij jou past, organiseren we open avonden en Experience Days. Je kunt dan ervaring opdoen, met studenten spreken die in de opleiding zitten, kennismaken met het vak en de opleiders die allemaal een eigen praktijk hebben. Ook kun je een studieadviesgesprek aanvragen om deze vraag voor jezelf helder te krijgen.
Ja, de opleiding is in principe te combineren met een 32-urige werkweek. Je moet er rekening mee houden dat je circa 1 dag in de week op een vaste dag les hebt en deze dag besteedt aan supervisie, leertherapie en intervisie. Daarnaast moet je nog rekening houden met uren voor zelfstudie en het werken met je cliënten in de weekenden en/of avonduren.
Ja dat kan, daarvoor hebben wij een speciaal instroomtraject. Hiervoor kun je contact opnemen met de studieadviseur. Je vindt de contactgegevens onderaan de pagina.
De studiebelasting is circa 12 uur per week. Dit omvat de lesdagen, supervisie, leertherapie, intervisie het werken met cliënten in je praktijk en zelfstudie.
Studenten komen uit alle sectoren: zowel uit de sociale sector, de gezondheidszorg, het onderwijs en het bedrijfsleven.
Omdat wij volwassenenonderwijs aanbieden, is de leeftijd van de studenten zeer divers. Deze varieert van 23 tot 60-plus, het merendeel van de studenten valt in de leeftijd van 30 tot 45 jaar.
We kunnen helaas geen vrijstelling verlenen voor elders gevolgde coachopleidingen, omdat De Academie gebruik maakt van eigen ontwikkelde modellen ter aansturing van het veranderingsproces.
De opleiding is praktijkgericht. Gedurende de lesdagen wordt gewerkt met casuïstiek en eigen inbrengen, je oefent in de intervisiegroep en je werkt in je praktijk met cliënten. Tijdens de lesdagen leer je de theorie en wordt deze gekoppeld aan leerervaringen. Naast de lesdagen ben je ook bezig met het maken van reflecties, het bestuderen van syllabi, het bijhouden van je persoonlijk ontwikkelplan, het maken van cliëntverslagen etc.
Na afronding van de opleiding BeroepsCoach Practitioner kun je jezelf als gecertificeerd Coach op de markt zetten. Je kunt je bij de NOBCO registreren en kun je als een gecertificeerd Coach profileren.
De Academie heeft de hoogste onderscheiding als opleidingsinstituut in psychotherapie in Europa, namelijk het European Accredited Psychotherapy Training Institute (EAPTI). Dat betekent dat je met het psychotherapiediploma van De Academie je European Certificate for Psychotherapy (ECP) kunt verkrijgen. Het ECP is de hoogste onderscheiding in het veld van Psychotherapie in Europa. De Academie is op Europees niveau verder erkend door de European Association for Psychotherapy (EAP) en de European Association for Integrative Psychotherapy (EAIP). Voor de verschillende opleidingen en richtingen heeft De Academie erkenningen van de NOBCO, SNRO, CPION, CRBKO. Door aansluiting bij een beroepsvereniging zijn de consulten voor Counseling en Therapie vrijgesteld van btw.
De Nederlandse Academie voor Psychotherapie is een particulier opleidingsinstituut. De Academie ontvangt geen subsidie van de overheid. De Academie beschikt niet over een NLQF 6 of 7 kwalificatie voor haar opleidingen en de opleiding tot MasterTherapeut leidt niet tot een officiële NVAO master degree.
Je wilt een gedegen en innovatieve opleiding doen. En van een erkende kwaliteit. De Nederlandse Academie voor Psychotherapie is vanaf 1979 een betrouwbare partner voor iedereen die zich persoonlijk en professioneel wil ontplooien.
Kom proeven aan het vak en ontmoet je aanstaande collega’s en opleiders. Je kunt kiezen voor een Open Avond of Experience Day. De opleiding Beroepscoach Practitioner kun je in z’n geheel online of op locatie volgen. Nog niet zeker welke vorm bij jou past? Stel je vragen tijdens een van onze events. Je bent van harte welkom.
Bel mij voor meer informatie of mail me voor een persoonlijk adviesgesprek.
Sfeer proeven? Kom naar ons Open Huis.