Seminar | Queer Coaching

  • Wanneer
    5 april 2019
  • Tijd
    19.00 - 20.30

Uit de kast komen is bevrijding van een geheim!

Ben je nieuwsgierig wat Queer Coaching is en wil je weten wat de laatste ontwikkelingen zijn in de professionele begeleiding aan mensen die problemen  ondervinden met hun seksuele en/of gender identiteit? Kom deze avond dan langs!

Spreker: Erik Ivo Homan

De juridische gelijkstelling van lesbiennes, homo’s, transgenders, biseksuelen, panseksuelen e.d. is inmiddels geregeld. De maatschappelijke discussie richt zich nu op de psychosociale problemen die naar voren komen, waarbij o.a. ook culturele en religieuze aspecten een grote rol spelen. Queer Coaching is een specialisatie binnen het brede gebied van de coaching, waarin het niet alleen gaat om specifieke kennis, die binnen de doelgroep van de LGBTiQ+ gemeenschap leeft, maar ook van de laatste ontwikkelingen op wetenschappelijk gebied. Vooral op de professionele attitude aspecten van de coach die deze begeleiding biedt wordt een appèl gedaan.

Programma

We gaan onderzoeken op welke gebieden mensen, die worstelen met hun seksuele of gender identiteit, problemen kunnen hebben.  En op wat voor wijze coaches daarbij een effectieve begeleidende rol kunnen spelen. Ook zal worden onderzocht op wat voor wijze de professionele attitude van belang is bij het begeleiden van deze mensen. De nadruk zal vooral ook liggen in het opdoen van ervaringen die direct een leerproces in gang zetten… alsof je al begonnen bent met de 4-daagse training.

Gerelateerd

Experience Day

CounselorCoach

Donderdag 14 september 2017 | 14:00 – 16:00

Wat leuk dat je naar een van de avonden wilt komen! Het is zo belangrijk dat meer mensen zich bezig houden met het geluk van kinderen. Jij bent daar kennelijk één van.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Terug
Terug

Download één van de onderstaande studiegidsen.

Terug
Terug

Programma Experience DAY | Volwassenen

10.00  Ontvangst & inloop met koffie/thee

10.30  Life Experience | KnowHow to Change zelf ervaren
De grondslag in het werken met mensen, dat ben jijzelf. Ervaar de krachtmomenten uit je eigen persoonlijke  levensloop. Laat je stap voor stap verrassen in deze levensechte ontdekkingstocht…

11.15  Pauze
Stel al je vragen over opleidingen aan docenten én studenten bij de informatiestands!

11.30  De Nederlandse Academie |  Het Nieuwe Paradigma in Veranderkunde 
door Jan Rademaker, directeur. Interactieve Lezing
Coaching, Counseling en Psychotherapie in perspectief. Hoe werkt verandering eigenlijk? En wat dien je daarvoor te doen? De zin en onzin van het werken met verschillende bewustzijnstoestanden. 

We eindigen met: #Workshop pitches! Voor welke workshop schrijf jij je in?

12.15  Lunch |  Schrijf je in voor Experience Workshops
Stel al je vragen en schrijf je in voor de Experience Workshops in de middag.

12.45  Experience Workshops |  ronde 1
Kies workshop A, B of C:
A. Wat is coaching? Coach worden (opleiding | zelf doen en ervaren)
B. Wat is Integratieve Counseling & Psychotherapie? Integratieve Counselor/ MasterTherapeut ECP worden (opleiding | zelf doen en ervaren)
C. Wat is Integratieve Hypnotherapie? Hypnotherapeut worden (opleiding | zelf doen en ervaren)

14.00  Pauze
Stel al je vragen over opleidingen aan docenten én studenten bij de informatiestands!

14.15  Experience Workshop |  ronde 2
De Opwaartse Leerspiraal: Intervisie – Supervisie – Leertherapie
Op de Nederlandse Academie krijg je niet alleen theorie en praktijktrainingen. De power van ons leersysteem zit vooral de krachtige wisselwerking tussen supervisie met cliënten, je oefengroep en dat wat je in leertherapie doet. In deze workshop ervaar je welke boost dit persoonsgerichte leersysteem geeft aan je ontwikkeling, als professional en jou als mens!

15.10  The Finish: * Borrel * Loterij * Jouw Volgende Stap
Onder het genot van een drankje en hapje trekken we de lootjes, voor je het weet val je in de prijzen!

En, is dit het vak waar je warm voor loopt? Plan dan jouw volgende stap:

  1. Maak een afspraak met onze studieadviseur Margot de Cock voor jouw persoonlijke en praktische vragen (zoals studiebelasting, betaling, vrijstelling etc..)
  2. Inschrijven. Wanneer je weet dat je echt de opleiding wilt doen schrijf je je in bij de informatiestand. Je ontvangt dan meteen de benodigde informatie voor een intakegesprek.
  3. Ruimte voor je persoonlijke vragen. Stel gerust je vragen aan opleiders en studenten. Komt een andere keer je beter uit? Vul dit op het contactformulier in, dan nemen we op een later moment contact met je op!     
  4. Gratis reserveren. Je wilt er nog even over nadenken? Reserveer alvast een plek.


Afsluiting 15.30 uur

Terug
Terug

Aanmelden voor

Seminar Queer Coaching

vrijdag 5 april 2019 | 19.00 - 20.30

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
date
Hidden
Hidden
Hidden

Terug
Terug