Corona: ‘Al onze lessen, intervisie-, leertherapie- en supervisiebijeenkomsten gaan gewoon door, virusvrij Online.’

Workshop | Hoe vergroot je het zelfvertrouwen van een kind?

  • Wanneer
    29 januari 2019
  • Tijd
    18.45 - 20.30

Hoe vergroot je het zelfvertrouwen van een kind?

Kinderen voelen zich vaak onzeker, hoe vaak ouders en andere volwassenen ook de positieve kanten en succesvolle acties van het kind benoemen. Sterker nog, het lijkt soms wel erger te worden. Dat komt omdat je in een vicieuze cirkel zit met het kind! Als volwassene kun jij het kind daar uit laten ontsnappen.

Hoe help je kinderen hun innerlijke kracht te vergroten, wanneer een kind bijvoorbeeld faalangstig is? Hoe help je kinderen hun zelfvertrouwen te vergroten? 
Leer tijdens deze workshop hoe wij op De Nederlandse Academie het proces van verandering beïnvloeden, want de daadwerkelijke verandering vindt plaats in het kind zelf.

Er is niets mooiers dan aan den lijve ervaren hoe dit proces werkt. Daarom ga je in deze les ook kijken hoe het gesteld is met jouw innerlijke kracht. Ongetwijfeld ga jij deze avond al de deur uit met een zelf verworven nieuw inzicht.

 

 

Docent Mieke van Tienen:

'In deze workshop leer je hoe je het zelfvertrouwen van een kind vergroot. Doe je mee?'

 

18.45: Welkom en introductie

 

19.15: Hoe vergroot je het zelfvertrouwen van een kind?

 

19.30: Ervaar zelf jouw innerlijke kracht!  

 

20.15: Résume van alle tips en ervaringen

 

Ouders met een probleem

Het zijn in de regel de ouders die contact met je zoeken omdat ze een probleem hebben met hun kind. Of omdat ze vinden dat hun kind een probleem heeft. Soms zijn we de eerste waar ouders hun zoon of dochter naartoe brengen, maar ook heel vaak het laatste station na een enorme zoek en struikel-tocht door het reguliere circuit. Dan lijken de ouders ‘shoppers’ (mensen die van de ene hulpverlener na de andere trekken), maar in werkelijkheid vinden zij niet de juiste adequate hulp die hun zoon of dochter nodig heeft. 

Zorg er dus voor dat je goed vindbaar bent!

Kinderen met een probleem

Kinderen kunnen, in tegenstelling tot volwassen cliënten, zich niet zelf rechtstreeks aanmelden bij jouw praktijk. Hoe krijgen kinderen het voor elkaar om bij jou terecht te komen. Nou, ze gedragen zo lastig mogelijk op school zodat de leerkracht de ouders op gesprek vraagt, of ze gedragen zich thuis heel verschrikkelijk naar hun broertje of zusje of naar hun ouders. Daarin moeten kinderen soms heel ver gaan: Sem, 9 jaar, vertelt zijn ouders: ‘ik ga zelfmoord plegen.’ Dat hielp, want hij kwam bij de Kindertherapeut die hem vroeg: ‘Dat was een goede zet van je, Sem, want nou ben je hier. Maar ga je ook echt zelfmoord plegen?’ Peter antwoordde: ‘Nee natuurlijk niet, maar anders luisteren ze niet.’ 

Als kinderen eenmaal bij je zijn geweest geven ze zelf aan of het weer ‘even nodig is’ om naar je toe te gaan. 

Gerelateerd

Aanmelden voor

Workshop | Hoe vergroot je het zelfvertrouwen van een kind?

dinsdag 29 januari 2019 | 18.45 - 20.30

Terug
Terug