Proefles | Onzeker kind? Verhoog Ik-sterkte!

  • Wanneer
    29 januari 2019
  • Tijd
    18.45 - 20.30

Van onzeker naar zelfverzekerd kind: hoe doe je dat?

Kinderen voelen zich vaak onzeker en hoe vaak ouders en andere volwassenen ook de positieve kanten en succesvolle acties van het kind benoemen; het lijkt alsof het niet beklijft.

Sterker nog, het lijkt soms wel erger te worden. Dat komt omdat je in een vicieuze cirkel zit met het kind! Als volwassene kun jij het kind daar uit laten ontsnappen.

Wil je weten hoe je dit handig en concreet doet?  Meld je dan zeker aan voor deze proefles en ervaar zelf hoe je met een kleine aanpassing een kind écht helpt.

Op deze avond zal docent Integratieve Kindertherapie Mieke van Tienen uitleggen hoe je een kind van onzeker naar zelfverzekerd krijgt. En hoe je de innerlijke kracht van het kind aanboort. Zodat deze sterker en zekerder in het leven staat! Er is niets mooiers dan aan den lijve ervaren hoe dit proces werkt. Daarom ga je in deze les ook kijken hoe het gesteld is met jouw innerlijke kracht. Ongetwijfeld ga jij deze avond al de deur uit met een zelf verworven nieuw inzicht.

 

 

Mieke van Tienen, docent:

'In deze proefles leer je hoe je de innerlijke kracht van het kind zelf aanboort. Doe je mee?'

 

18.45: Welkom en introductie

 

19.15: Hoe boor je de innerlijke hulpbronnen van een kind écht aan?

 

19.30: Ervaar zelf jouw innerlijke kracht!  

 

20.15: Résume van alle tips en ervaringen

 

Ouders met een probleem

Het zijn in de regel de ouders die contact met je zoeken omdat ze een probleem hebben met hun kind. Of omdat ze vinden dat hun kind een probleem heeft. Soms zijn we de eerste waar ouders hun zoon of dochter naartoe brengen, maar ook heel vaak het laatste station na een enorme zoek en struikel-tocht door het reguliere circuit. Dan lijken de ouders ‘shoppers’ (mensen die van de ene hulpverlener na de andere trekken), maar in werkelijkheid vinden zij niet de juiste adequate hulp die hun zoon of dochter nodig heeft. 

Zorg er dus voor dat je goed vindbaar bent!

Kinderen met een probleem

Kinderen kunnen, in tegenstelling tot volwassen cliënten, zich niet zelf rechtstreeks aanmelden bij jouw praktijk. Hoe krijgen kinderen het voor elkaar om bij jou terecht te komen. Nou, ze gedragen zo lastig mogelijk op school zodat de leerkracht de ouders op gesprek vraagt, of ze gedragen zich thuis heel verschrikkelijk naar hun broertje of zusje of naar hun ouders. Daarin moeten kinderen soms heel ver gaan: Sem, 9 jaar, vertelt zijn ouders: ‘ik ga zelfmoord plegen.’ Dat hielp, want hij kwam bij de Kindertherapeut die hem vroeg: ‘Dat was een goede zet van je, Sem, want nou ben je hier. Maar ga je ook echt zelfmoord plegen?’ Peter antwoordde: ‘Nee natuurlijk niet, maar anders luisteren ze niet.’ 

Als kinderen eenmaal bij je zijn geweest geven ze zelf aan of het weer ‘even nodig is’ om naar je toe te gaan. 

Gerelateerd

Aanmelden voor

Proefles | Onzeker kind? Verhoog Ik-sterkte!

dinsdag 29 januari 2019 | 18.45 - 20.30

Terug
Terug