Workshop ´Mindfulness´

Ervaringstraining voor ieder die van vol naar leeg wil
4 dagdelen

Zenspreuk:
Een leerling op het pad van verlichting zag zijn leraar lopen
aan de andere kant van de rivier.
Hij riep: “Meester, hoe kom ik aan de overkant?”
De meester riep terug: “Je bent al aan de overkant.”

Mindfulness

Reserveren
Contact

Soms staan er donkere, zware wolken aan uw hemel. U kunt u dat op twee manieren ervaren. U kunt daar onder gebukt gaan, soms omhoog kijkend en hopend dat het snel overtrekt. Of u kunt er bovenuit stijgen en vanuit een lichte, oneindig ruime positie neerkijken op die wolken die daar onder u voorbij drijven. Met mindfulness praktiseert u vooral de laatste vrije, onaangedane overzichtspositie.

Mindfulness
Mindfulness of achtzaamheid vindt zijn oorsprong in het boeddhisme. Het wordt al duizenden jaren toegepast door aanhangers van allerlei vormen van boeddhisme. Het bestaat oorspronkelijk uit meditatie en overdenkingen. Op De Academie zijn de eeuwenoude werkzame rituelen samengebracht in een vorm van Mindfulness waarmee u direct voor u zelf mee aan de slag kunt gaan.

Resultaat
Tijdens deze workshops leert u hoe u, door te Zijn in het moment, uw lichamelijke en psychische stress kunt reduceren en uw welbevinden kunt vergroten.

Voor wie?
Voor een ieder, die soms een (te) volle mind heeft en in tijden van grote woeligheid het hoofd ruimte- en rustvol wil maken. En houden!

Inhoud
In deze cursus ervaart u de krachtige mogelijkheden van Mindfulness. Ervaar en geniet van het ervaren en genieten! Op deze avonden ervaart u diepgaand het werkzame mechanisme van de mindfulness-training. De training is zo opgezet dat wat u in het hier en nu leert, u als vanZelf transformeert in uw dagelijkse leven. 

Opleiders
U wordt begeleid door inspirerende opleiders:
Gastdocent

Praktische informatie

Studieduur 4 dagdelen op zondagmiddag
Lesdata en –tijden informatie via info@academie-psychotherapie.nl
Locatie De Academie, Amsterdam.
Aantal deelnemers Minimaal 8, maximaal 14
Investering € 300 ( € 260 voor oud-studenten van de Academie, € 220 voor studenten van de Academie)
Inschrijven Inschrijjformulier

De Academie is geaccrediteerd door de EAP. Daarmee is de Academie ook in Nederland een (door de NAP en de bij haar aangesloten beroepsverenigingen) officieel erkend EAPTI-opleidingsinstituut in Psychotherapie. Alle psychotherapie opleidingen en bijbehorende na- en bijscholingsprogramma’s van de Academie vallen onder deze accreditatie. Wij verwelkomen graag iedereen die zich wil verrijken met ons scholingsaanbod.

EAP: European Association for Psychotherapy
NAP: Nederlandse Associatie voor Psychotherapie
EAPTI: European Accredited Psychotherapy Training Institute


 

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Nederlandse Academie
voor Psychotherapie

Andreas Schelfhoutstraat 48
1058 HV Amsterdam
T: 020 - 615 04 94