Opleiding tot Integratieve Hypnotherapeut

3-jarige post hbo/wo beroepsopleiding 
Opbouw:

  • 2-jarige opleiding in Integratieve Counseling (waarin: werken met waaktrance, alledaagse trance, meditatieve trance en absorptie trance). 
  • 1-jarig opleiding Integratieve Hypnotherapeut (waarin onderbrekingstrance en hypnotische trance in Klassieke en Neoklassieke Hypnotherapie).

Erkend door de NBVH

Er in gaan om er uit te komen!

hypno

Inschrijven 

Open Avond

Open Huis 

Reserveren

Hypnotherapie
Hypnotherapie, van oudsher een medisch vak (denk aan operaties onder hypnose zonder narcosemiddelen, zelfs via zelfhypnose (video) wordt vanwege de unieke behandelmogelijkheden, nog steeds en met toenemend effect ingezet bij psychosomatische klachten. Het was de Amerikaanse psychiater Milton Erickson die in de 70-er naam vestigde met het gebruik van Hypnose voor tal van psychische problemen en vraaagstukken. Een uitleg over wat Erickson doet in deze engelstalige uitgebreide video. De taal en methoden van Milton Erickson zijn door Bandler en Grinder, grondleggers van de NLP diepgaand bestudeerd, en zo bleef het hypnotische trancewerk zich uitbreiden tot in vele gebieden in de wereld. Lees verder over trance

Heden ten dage is Hypnotherapie in de Geestelijke Gezondheidszorg niet meer weg te denken in de behandeling van psychosomatische klachten, angst- en trauma-gerelateerde problematiek. Maar ook voor prestatieverbetering en persoonlijke groei.
Op het videokanaal van Hypnosis TV kun je een breed scala aan toepassingsmogelijkheden vinden.
De behandeling van Prikkelbare Darm Syndroom (of spastische dikke darm) is een van de best gedocumenteerde en wetenschappelijk bewezen effectieve toepassingen van Hypnose.
Begin '90-er jaren haalde de Academie dit behandelprogramma van Whorwell (
(video) naar Nederland. 
Meer lezen over over PDS en hoe u PDS-therapeut kunt worden.

Historie 
Het Instituut voor Toegepaste Hypnose, opgericht in 1979, is een van de oudste opleidingsinstituten in Nederland. Het vormde de vruchtbare bodem waarin de Nederlandse Academie voor Psychotherapie geworteld is. De Academie heeft een bepalende rol gespeeld in het op de kaart zetten van het beroep van Hypnotherapeut in Nederland en heeft de Hypnotherapie doorontwikkeld tot een effectieve en efficiŽnte vorm van kortdurende, oplossingsgerichte counseling en therapie.

Doel
Na deze opleiding ben je in staat om op verantwoorde wijze zelfstandig te werken met volwassen cliŽnten al dan niet op doorverwijzing van een arts of specialist. Je bent in staat om een integratieve diagnose te stellen en op basis daarvan een behandelplan-op-maat te formuleren. Je maakt op professionele wijze gebruik van hypnose- en hypnotherapeutische interventies om mensen daadwerkelijk te helpen op fysiek, spiritueel, gedragsmatig, mentaal en emotioneel niveau.

Doelgroep
Iedereen die als counselor of therapeut de interesse heeft om met cliŽnten te werken in een (zelfstandige) praktijk. Als specialist met effectieve technieken voor kortdurende, oplossingsgerichte Hypnotherapie.

De 3-jarige opleiding tot Integratieve Hypnotherapeut 
klik hier voor een introductievideo over de opleiding

 

hypnotherapeut

 

Opzet
Klassieke en Neoklassieke Hypnotherapie (werken met onderbrekingstrance). 
18 dagen 
Leertherapie: 15 bijeenkomsten
Supervisie: 15 sessies bij 100 cliŽnturen, waarbij een minimum aantal cliŽnturen met een bepaalde methodiek dient te worden aangehouden:
- Klassieke en suggestietherapie: minimum 20 cliŽnturen
- Neoklassiek deel 1: Ego state 1&2 en ideomotorisch reageren: minimum 30 cliŽnturen

- Neoklassiek deel 2 : Regressie & ReÔncarnatie: minimum 20  cliŽnturen.
De overige 30 cliŽnturen kunnen ad random verspreid worden over de Klassieke en Neo-Klassieke Hypnotherapie.

Assessment: 2 bijeenkomsten

Check hier een korte video over hypnotherapeutisch werken.

 

Opleiders
Dr Wim Bresser en een team deskundige docenten, leertherapeuten, supervisoren en assessoren. 

Wijzigingen voorbehouden

Praktische informatie

Studieduur 3 jaar
Lesdata en Ėtijden Start: oktober 2018
Locatie De Academie te Amsterdam
Toelating hbo/wo of equivalent
Inschrijven Inschrijven
Reserveringslijst

Nog niet helemaal zeker van meedoen?
Wanneer je sterk overweegt om de opleiding te gaan doen, laat  je dan op de reserveringslijst plaatsen. Dan ben je in ieder geval verzekerd van een plaats in de eerstkomende opleidingsgroep. Dit is kosteloos en verplicht tot niets. Wanneer de opleiding vol dreigt te lopen word je door ons gebeld met de vraag of je nog van je gereserveerde plaats gebruik wilt maken.

Stuur een mailtje naar info@academie-psychotherapie.nl met de tekst: 
Ja, graag reserveer ik vrijblijvend een plaats in de eerstkomende opleidingsgroep van de 3-jarige Hypnotherapie-opleiding.  Bel mij wanneer de opleiding vol dreigt te lopen. Dan zal ik aangeven wat mijn wensen zijn.
Naam:
Telefoon:
Beste moment van bellen: 

Accreditatie Erkend door de NBVH

Kosten

Onderdelen Lesgeld ***  Leertherapie  Supervisie Examengeld Inkomsten**
Jaar 1
18 dagen
 Ä 3.950  Ä 1.275  Ä 990  Ä 130 38 sessies
 Ä 1.330
Jaar 2
18 dagen
 Ä 3.950  Ä 1.275  Ä 1.485  Ä 130 62 sessies
 Ä 3.100

Jaar 3
Klassieke en Neoklassieke Hypnotherapie
18 dagen

 Ä 3.950  Ä 1.275  Ä 1.485  Ä 130 100 sessies
 Ä 7.500

Studiekosten en fiscale mogelijkheden.
Uitgaven voor het volgen van een opleiding aan de Academie zijn fiscaal aftrekbaar. Afhankelijk van uw belastingtarief zijn de opleidingen voor u 30% tot 50% aftrekbaar. Voor sommige opleidingen is het uitvoeren van cliŽntbehandelingen in de (eigen) praktijk een voorwaarde voor diplomering. Dit is gunstig voor u: hierdoor zijn de kosten voor het oprichten en inrichten van de praktijk ook fiscaal aftrekbaar, omdat zij binnen de studiekosten vallen. Voorts is in bepaalde gevallen naast 'zelfstandigen aftrek' ook 'startersaftrek' mogelijk.

** Dit is een indicatie van de inkomsten, globaal verdeeld over de opleiding. Na anderhalf jaar start u met cliŽntbehandelingen. Op deze manier genereert u inkomsten tijdens uw opleiding. Studenten hanteren in de praktijk doorgaans een volgende tariefstructuur: Ä 35 per sessie in de eerste module (minimum 38 sessies), Ä 50 per sessie in jaar 2 (minimum van 62 sessies). jaar 3 Ä 75 tot Ä 100 per sessie (minimum van 100 sessies). Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend: het geeft slechts een indicatie. Indien u vrijgesteld bent van BTW, hoeft u hierover uiteraard geen BTW af te dragen.

*** Voorafgaand aan deelname is er een intakeprocedure. De kosten hiervoor bedragen Ä 250.

De Academie is geaccrediteerd door de EAP. Daarmee is de Academie ook in Nederland een (door de NAP en de bij haar aangesloten beroepsverenigingen) officieel erkend EAPTI-opleidingsinstituut in Psychotherapie. Alle psychotherapie opleidingen en bijbehorende na- en bijscholingsprogrammaís van de Academie vallen onder deze accreditatie. Wij verwelkomen graag iedereen die zich wil verrijken met ons scholingsaanbod.

EAP: European Association for Psychotherapy
NAP: Nederlandse Associatie voor Psychotherapie
EAPTI: European Accredited Psychotherapy Training Institute

Nieuwsbrief ontvangen?

Nederlandse Academie
voor Psychotherapie

Andreas Schelfhoutstraat 48
1058 HV Amsterdam
T: 020 - 615 04 94