Opleiding tot CounselorCoach

1 jarige post-hbo/wo opleiding tot CounselorCoach: 'Best of both worlds'
(exclusief PSBK-onderdelen benodigd voor het Diploma PSBK)
Dit is jaar 1 van de 2-jarige opleiding tot Integratieve Counselor

Beleef en ervaar op onze Experience Day!    Experience Day   s

Diamonds are made under pressure!

diamonds-are-made-under-pressure studiegids

De CounselorCoach
Je wilt Ďbest of both worldsí: je wilt coachen, maar ook kunnen counselen wanneer je de schep dieper moet steken als het probleem dieper geworteld is. In 9 maanden maakt je je het vak eigen op een intensieve en indringende wijze. Je professionele attitude en handelen staat voorop. De cliŽnt is de echte deskundige, die (on)bewust weet wat het echte probleem is en hoe er oplossingen gegenereerd kunnen worden. Daarom stap je Ďover de rivierí naar de wereld van de cliŽnt voor een sneller en diepergaand effect. Daarbij blijf je authentiek in je rol van professional en zet je al je menskwaliteiten in. 

Integratieve CounselorCoach Rogier Klop over de opleiding:

īDe cliŽnt weet het, kan het en doet het
is een veel terugkerende uitspraak in de opleiding Integratieve Counseling&Coaching. Hoewel het soms interessant is om 'lekker het probleem uit te melken' word ik erop gewezen dat ik als coach vooral het veranderingsproces begeleid: van het grip krijgen op het probleem naar het groeien tot een vollediger persoon.
Het onverwachte voor mij was, dat ik als student door hetzelfde proces ga als mijn cliŽnten'.

Rogier-photographed-by-CRISSPIX-4Verder lezen wat de ervaringen zijn van Rogier

Jaar 1: de opleiding tot CounselorCoach

integratieve-counselor(1)

 Opleiding

 1-jarige post-hbo/wo beroepsopleiding tot CounselorCoach
 Dit is tevens het 1e jaar van de 2-jarige opleiding tot Integratieve Counselor

 Duur  9 maanden
 Aantal lesdagen  18 dagen vakopleiding tot CounselorCoach en  7 dagen PSBK
 Instapniveau  hbo/wo of equivalent op basis van werkervaring, gevolgde opleidingen, werkzaamheden
 Geeft toegang tot Jaar 2: opleiding tot Integratieve Counselor
 Diploma  Diploma CounselorCoach

 

 

 

 

 

 

Route - Start - Kosten - Aftrekbaarheid - Terugverdienen

Voor wie?
Voor iedereen die met diepgaande Counseling&Coaching een professioneel beroep wil uitoefenen in een zelfstandige praktijk en/of dit als een belangrijk onderdeel van zijn of haar taak ervaart: (aankomende) coaches en counselors, mentoren, trainers, opleiders, consultants, psychologen, agogen, sociale wetenschappers, (ortho)pedagogen, maatschappelijk werkers, psychosociaal begeleiders, homeopaten, artsen, psychiaters, verpleegkundigen, HRM-functionarissen en leidinggevenden et cetera.
En ook:
Een ruime levenservaring en werkervaring legt het eerste fundament. Interesse in hoe mensen het voor elkaar krijgen om te doen zoals ze doen. Met de wens om andere mensen succesvol te laten zijn.
We willen studenten die onderkennen dat je prettig voelen in je werk en je passie er in kwijt kunnen belangrijk zijn om verder te kunnen groeien als mens.
Wij vragen veel van onze studenten. Maar we bieden dan ook een intens traject van 9 maanden van persoonlijke en professionele ontwikkeling aan. Met grondige praktijktraining, intervisie, leertherapie en supervisie. Dat alles verweven tot een harmonieus en competentiegericht opleidingsmodel. 

Wij zijn de beste Academie omdat wij de beste studenten hebben!

Opzet opleiding
Dit betreft een post-hbo/wo leergang volgens de richtlijnen van de British Association for Counselling & Psychotherapy (BACP).

Resultaat
Na deze 18-daagse praktijkopleiding ben je in staat om op verantwoorde wijze zelfstandig te werken als CounselorCoach. Je bent in staat om een actieplan-op-maat te formuleren. Je bent in staat om cliŽnten/klanten/coachees met een begrensde coachingsvraag optimaal te begeleiden opdat de gestelde doelen efficiŽnt en effectief behaald kunnen worden. Je maakt op professionele wijze gebruik van integratieve beÔnvloedingsprocedures om mensen daadwerkelijk te helpen op fysiek, spiritueel, gedragsmatig, sociaal, mentaal en emotioneel niveau. Dit alles op een creatieve, inspirerende, op maat gemaakte wijze waardoor als privťpersoon en als professional blijft ontwikkelen en lol beleeft in de uitoefening van dit inspirerende beroep.

Inhoud
Counseling&Coaching is iemand begeleiden en inzicht geven in gedrag (de invloed op anderen en de onderliggende drijfveren) en stelt de cliŽnt in staat anders om te gaan met zijn gevoelens, ervaringen en emoties. Door dit proces krijgt de cliŽnt/coachee weer de mogelijkheid, kracht en motivatie om te werken aan zijn eigen levenssucces. Doelstelling is om de mens (de cliŽnt/coachee ) de eigen Counselor te laten worden.

Wat ga je doen, waar ligt de kern: 
In dit 1e jaar van het programma tot MasterCounselor krijg je de beschikking over Direct Deep Change I technieken:

  1. Je confronteert de cliŽnt in de binnenwereld met de psychische aspecten en onderdelen die ten grondslag liggen aan de gepresenteerde problemen en symptomen.
  2. Je helpt de cliŽnt op een directe wijze in het aanpakken, veranderen en oplossen daarvan!
  3. Daarbij integreer je de afgezonderde delen met de Ik-persoon (Hoofdeiland).

Waarom is dit zo belangrijk?
Zoals je weet willen alle coaches, counselors of therapeuten dat hun cliŽnt verandert. Deze verandering vindt plaats diep van binnen, in de binnenwereld van de cliŽnt. Duizenden technieken en interventies kun je daarvoor inzetten. Al die technieken en methoden beogen het zelfde: een verandering van binnen, van het innerlijke beeld of de beeldenstroom die ten grondslag ligt aan de problemen en symptomen. Je kunt praten met de cliŽnt, of je kunt de cliŽnt rechtstreeks op een diep niveau aan het werk zetten.

Want zoals je weet kun je ook rechtstreeks naar het gebied toe waar de verandering plaats vindt. Dat doe je met de Direct Deep Change technieken: je voert de cliŽnt direct naar diens innerlijke wereld. Daarna stuur je hem naar het gebied Ďwaar de schoen wringtí. Of je laat de cliŽnt direct gaan naar het afgezonderde deel zodat het geÔntegreerd kan worden. Dit kun je bij zeer veel problemen en vraagstukken toepassen. Zo vergroot je je mogelijkheden om de ander te helpen bij een echte verandering. En waarom zou je dat niet doen als je weet dat het kan?

Grondslag: KnowHow to Change
Wij kunnen een cliŽnt niet veranderen. (Zie ook: Doe de Zelftest KnowHow to Change.) Dat kan hij of zij alleen maar zelf. Uiteraard kan de cliŽnt onze deskundigheid daarbij gebruiken. Daar heeft hij/zij eigen, innerlijke manieren voor. 
KnowHow to Change gaat over hoe de cliŽnt kan worden geholpen in het activeren en stimuleren van zijn of haar eigen psychofysiologische processen die leiden tot het halen van gestelde doelen, belemmeringen overwinnen, persoonlijke groei, probleemoplossing, innerlijke heling zelfontplooiing en zelfrealisatie.

Op de opleiding leer je het zelfhelende vermogen van de mens te vergroten, de werkzame ingrediŽnten van veranderingsprocessen te herkennen en te benutten, het leer- en reflectievermogen optimaal in te schakelen, de fasering in tijd en sessies aan te brengen van het veranderingsproces. Uiteraard in de professionele vorm van het vak van CounselorCoach. Door de wetenschappelijke grondslag en meer dan 30-jarige praktische ervaring in KnowHow to Change kan de Academie met recht stellen, dat in alle mensgerichte beroepen (zoals therapeut, counselor, coach, supervisor) en binnen de verschillende specialisatie (Boardroom- & Executive coaching, Health Counseling, Life-coaching, Personal Counseling, Teamcoaching, etc.) de principes van verandering, zoals verzameld in de KnowHow to Change centraal staan.

Aanpak
Theoretische inleidingen, demonstraties van technieken en beÔnvloedingsprocedures, interventies, praktijkoefeningen, intervisiegroepen, praktijkobservaties, video- en casuÔstiekbesprekingen, interactieve hoorcolleges, supervisie bij de uitvoering van uw cliŽntpraktijk, individuele leertherapie en zelfstudie.

Praktijkontwikkeling
Minimaal 38 cliŽnturen met begeleidende supervisie.

Supervisie
Over de cliŽnturen is een traject van 10 bijeenkomsten groepssupervisie verplicht.

Leertherapie 
In het kader van de leertherapie zijn10 individuele sessies leertherapie en 5 sessies groepsleertherapie bij een door de Academie erkende leertherapeut verplicht.

Assessments
Halverwege de opleiding en in de eindfase vindt een beoordelingsassessment plaats.

Vooropleiding en toelating
Vooropleiding: hbo of wo-opleiding of een equivalent opleidingsniveau. Om uit te groeien tot een effectieve CounselorCoach verwachten wij dat u een aantal jaren werkervaring heeft en over mens- en organisatiegerichte kwaliteiten beschikt.

Studieontwikkelingsuren
Circa 16 tot 18 uur per week.

Studiegids
Er is een uitgebreide studiegids Integratieve Counseling&Coaching voor u beschikbaar. Daarin vind je extra informatie en achtergronden van deze opleiding. Wanneer  je naar het Contactformulier gaat, vul je je naam in en kun je de studiegids aanvragen of downloaden. Naar de studiegids.

Startdatum en studiekosten
Klik hier voor de startdatum en studiekosten. Wil je een overzicht van alle opleidingen? Klik hier

Opleiders
Je krijgt les van bevlogen en ervaren opleiders:
drs. Ine Bos
dr. Wim Bresser

Jan Rademaker
Erik Ivo Homan
Toos Overdijk
drs. Marianne Racz

Bert Terhell

Oud-studenten aan het woord
īInspirerende opleiding, die je aan het denken zet. Waarin je tegen jezelf aan loopt, maar ook de tools vindt om weer verder te gaan. Wat je leert om toe te passen op je coachee, onderga je zelf  ůůk. Dit komt tot stand met je oefengroep, de supervisor en je leertherapeut. De academie heeft een netwerk van fijne, deskundige en integratief geschoolde mensen, waar het prettig mee samen werken is en waar je zelf een keuze uit kunt maken. Je creŽert mede je eigen ontwikkelpad. Het was een waardevol jaar!'
Karin, CounselorCoach, trainer en manager
Afgestudeerd in 2012

'In negen maanden is een nieuwe Dick geboren.'
Dick van der Meer, Integratieve CounselorCoach

īDe opleiding is deskundig, concreet, compact, verfrissend, toegespitst en aanscherpend. Een meerwaarde is dat je zowel als persoon en als professional zicht krijgt op je eigen houding, gewoontes en triggers, waarbij je leert deze te hanteren en te herkennenī. (Lees het gehele interview met Anton)
Anton Koolwijk, Geestelijk Verzorger, Ouderenzorg

Praktische informatie

Studieduur 18 lesdagen in 9 maanden
Lesdata en Ėtijden Zie startdata en kosten
Locatie De Academie, Amsterdam.
Aantal deelnemers Minimaal 10
Toelating Hbo/wo of equivalent.
Vrijstellingen Niet van toepassing
Investering Zie startdata en kosten
Certificering Diploma CounselorCoach
Inschrijven Inschrijfformulier
   

De Academie is geaccrediteerd door de EAP. Daarmee is de Academie ook in Nederland een (door de NAP en de bij haar aangesloten beroepsverenigingen) officieel erkend EAPTI-opleidingsinstituut in Psychotherapie. Alle psychotherapie opleidingen en bijbehorende na- en bijscholingsprogrammaís van de Academie vallen onder deze accreditatie. Wij verwelkomen graag iedereen die zich wil verrijken met ons scholingsaanbod.

EAP: European Association for Psychotherapy
NAP: Nederlandse Associatie voor Psychotherapie
EAPTI: European Accredited Psychotherapy Training Institute

Nieuwsbrief ontvangen?

Nederlandse Academie
voor Psychotherapie

Andreas Schelfhoutstraat 48
1058 HV Amsterdam
T: 020 - 615 04 94