Wat is Klassieke Hypnotherapie?

4/10   11/10   1/11  15/11   29/11  6/12  13/12   17 /1 (examen)  | donderdagen 10.00-17.00u 

 

Integratieve-Hypnotherapie   inschrijven

Voor de verandering in de diepte!

Van oudsher is Hypnotherapie een medische specialisatie, die werd toegepast bij pijnbestrijding zoals opereren onder Hypnose zonder narcosemiddelen en pijnloos bevallen. Heden ten dage is Hypnotherapie in de Geestelijke Gezondheidszorg niet meer weg te denken in de behandeling van psychosomatische klachten, angst- en trauma-gerelateerde problematiek. Maar ook voor prestatieverbetering en persoonlijke groei.

 

Hypnotherapie aan de Academie

Het Instituut voor Toegepaste Hypnose, opgericht in 1979, vormde de vruchtbare bodem waarin de Nederlandse Academie voor Psychotherapie geworteld is. De Academie heeft een bepalende rol gespeeld in het op de kaart zetten van het beroep van Hypnotherapeut in Nederland en heeft de Hypnotherapie doorontwikkeld tot een effectieve en efficiŽnte vorm van kortdurende, oplossingsgerichte counseling en therapie. Er zijn vier basisvormen waarin de Hypnotherapie kan worden onderverdeeld: Klassieke Hypnotherapie, Neoklassieke Hypnotherapie en Moderne Hypnotherapie.

Klassieke Hypnotherapie & Zelfhypnose
Deze bijzondere bewustzijnstoestand is bij uitstek te benutten om veranderingen in de diepte van de geest mogelijk te maken en te begeleiden. Door de diep ontspannen staat van de cliŽnt kan diens onbewuste werkzaamheden verrichten die in bewuste staat om welke reden dan ook geblokkeerd worden. Zo kan in hypnose geŽxploreerd worden welke innerlijke, onbewuste drijfveren er spelen en kunnen deze beÔnvloed worden. Doordat in hypnose de lichamelijke, vegetatieve processen direct te  beÔnvloeden zijn, is Klassieke Hypnotherapie bij uitstek geÔndiceerd bij psychosomatische en onbegrepen klachten zoals bij algehele malaise, hoofd- en rugpijn, stress en burn-out en bij Prikkelbare Darm Syndroom (PDS).
Ook voor traumaverwerking en bij reorganisatie op onbewust niveau biedt Klassieke Hypnotherapie mogelijkheden die met andere psychotherapieŽn niet zijn te behalen.

Inhoud
Hypnotisch taalgebruik in afstemmen, motiveren, instrueren, meta- en Miltonmodel; Ericksoniaanse hypnotische taalpatronen.
Induceren d.m.v. 5-fasen onderbrekingstrance, passieve imaginaties, therapeutische suggesties, reponeren, nagesprek, hantering beelden en symbolieken. Uiteraard op maat gemaakt voor iedere unieke cliŽnt.
Zelfhypnose: de methode om het de cliŽnt aan te leren, maar ook nog eens  lekker voor jezelf.
 

Terug naar de 3-jarige opleiding Hypnotherapie

Nieuwsbrief ontvangen?

Nederlandse Academie
voor Psychotherapie

Andreas Schelfhoutstraat 48
1058 HV Amsterdam
T: 020 - 615 04 94